Jana V. napsal:
Genovesa napsal:
U nás sprchá teď, tfuj. Chudáci moje rajčata, mají být sice geneticky odolná proti plísni, no ale věř tomu, že. A teda chudák já, protože budu muset zůstat s děckama doma. Masakr to bude!

Jeden není nikdy spokojenej, no.

Genoveso, jakou odrůdu pěstuješ? Já už roky pěstuju Orkádo, má být také rezistentní k plísni bramborové ( doporučovali kdysi dávno v Receptáři) a skutečně jsem ho nikdy nemusela stříkat, nicméně na spodních listech se objevují ty žluté a následně hnědé fleky, které obvykle stačí odstříhat a je klid.
Třeba pěstuješ jiné, ráda se poučím a příští rok bych vyzkoušela oboje

.
Jani já mám Vitellu (ta ale prý zrovna proti plísni odolná není), Phantasii a Philovitu. Philovitu můžu rozhodně doporučit, jsou to cherry rajčátka, výborná, rostlina má dlouhé vijany plodů. Loni plíseň chytla, ale až v září, ostatní rajčata už byla dávno pryč. Víc oproti těm obyč vydrželo i Bejbino.
Phantasie mě tolik neoslnila, plodů dost, ale chuť průměr. A teda možná jsem ji špatně vedla (jako tyčkové rajče) a nemohla jsem se ubránit pocitu, že se opravdu snaží být keříkovým. Vitellu nedoporučuju, dost trpí suchou hnilobou z nedostatku vápníku, stejně jako neodolné San Marzano.
O Orkadu jsem neslyšela, kde ho kupuješ? Vyzkoušela bych. Kiepenkerl má semena dost drahá. Hraju si s myšlenkou zkusit pár výhonů zasadit a snažit se uchovat v garáži do jara na řízkování. Ale asi se na to vybodnu, potřebuju pár rajčat a klíčivost jsem zatím měla 100%.
Jinak teda myslela jsem, že si budou letos rajčata v tom počasí chrochtat a prdlajs. Plody byly děsně dlouho zelené a navíc ta suchá hniloba. Asi jsme málo zalívali.