Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Duben 2011 - Právě kvete

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 06:24 #250436

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
JJ plevel máme všici,....
Co mám na plachtě tak sice neprorůsta, protože sem si strhala drny,...ale sosedi nesečou tudíž zalítávají semínka,...ale jde to dobře, takže když se s dětma procházím po zahradě - teda spíš oni nejde nic jiného dělat než je hlídat a tak tu uškubnu tu trhnu:) Nevíhoda stále mi někde stojí kyblíky, protože chlap nadává když kolem záhonků nechávám hromádky, na kyblíky nadává o něc míň.
Add velký tvalkový záhon, všude mám takovou tu jemňounkou nizonkou travičku a drobný mech ten šel dobře na jaře jak rozmrzala sem vršek rozmrzlý spodek ještě ne tak to šlo ztahnout jen rukama,... travičku sem tam škubnu ale to se nedá, nejvíc je plevel vidět teď ale později už ne, Nejvíc mě štve pýr, vůbec nebyl a najedou prorostl třeba do řebříčku nebo kola kosatců, to jde teda blbě vyndat, a mám strach aby je neumořil. Pak se mi loni objevily bodláky sem rejpala snad půl metru vytahla stejně vyrostly zamořili skoro 2m čtverečný,...
Nakonec sem je na podzim stříkla randapem a na jaře vytahala duchý a vypadá že sou ko,...:up
Takže sem minulý týde tam kde bylo bezpečno pro jiné sem tam něco stříkla malilinkým rozprašovačem,... tož uvidíme co chcípne jiného,...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 06:36 #250437

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Já, já se hlásím k plevelníkům bordelníkům :laugh: :laugh: :laugh: Moc jste mě po ránu pobavili :laugh:
Vlaštovičník jsem si jednou málem všechen vyplela a potom jsem chodila a hledala jednu jedinou sazeničku na vysemenění... Občas se objeví bradavice, tak je s tím mažu...

Jani, ta višnička je letošní poslední nákup za pár kaček , jsem z ní uplně paf, je fakt nádherná! Na fotce to tak nevynikne. Je to prunus glandulosa " Alba plena"
Ještě už zasazený keřík..
DSCN9944.JPG

DSCN9953.JPG

DSCN9952.JPG

DSCN9951.JPG
Následující uživatel poděkoval: danah, Rhea, Lenka, jaja99, Kaja, Dany, Jevgenija, maggi, Eva.Trifon, VláďaJ

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 07:17 #250438

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Emilko, je luxusní, tenhle nákup se ti moc povedl :up , kdepak to bylo?

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 07:23 #250441

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Tedy, je vidět, že s plevelem bojujeme všichni. Pýr a Bršlici tu mám ojediněle naštěstí, jsou tu jiné půvabnější rostlinky.

danate , ta druhá fotka je úžasně romantická s tím starým stromem a do toho sluníčko. Správně zarostlá zahrada.

lanling, tulipánky jsou krásný, ale spíš mě zaujala ta chlupatice jak je vyvalená na sluníčku. To asi dneska provedu já a budu se chvíli taky kochat a ne jen makat :-D.

Amazonko, co ja bych dal za kousek pískovce... mám tu těžkou zem, ale zúrodňuju jí co se dá. Nevím jestli se mám pochlubit se studnou. Mám jí přímo v domě, ve sklepě, starou kamennou hloubka jen 3 metry, ale je nevyčerpatelná. Když jí vyberu a to už musí být, tak do rána je opět plná, i v těch největších vedrech.

Kachnishte, taky si zvu na pomoc občas chemii, jinak to nejde, je fakt, ze v zahradě moc ne. Jen u domu, u plotu a tam, kde nic nemám, aby to nebylo zasazeny. Jinak hezky růčofůčo a jedem.

Jinak jsme asi odpočili od tématu, tak snad to tak nebude vadit?! Abych to napravil, tak přikládám fotečku malinko upravenou v picnicu. To je nová součást Picasy.

Ufff.. teď jsem zjistil dost podstatnou chybu. Uvedl jsem, že jsem v nadmořské výšce 645 m n.m..... Tak to nejsem. Správně je 465 m n. m.... nějaký šotek mi přehodil čísla :-D

Clematis Montana ,,Mayleen"
110421_090643-1.jpg
Poslední úprava: 21. dub 2011 07:25 od VláďaJ.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, maggi, Eva.Trifon, helena

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 09:15 #250460

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Danate, fakt NÁDHERA :up

Amazonko :ohmy: písek a nedostatek vody, to není zrovna nejlepší kombinace, že?

Emilko, ta višnička je kouzelná a mne zaujaly ty levandule - ty je nestříháš? A žijou, co?

Vláďo, pěkný :up - jsem zvědavá, až rozvijou poupata.

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 09:22 #250461

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
To je krásy, díky. Koupila jsem ozdobnou třešničku višničku, ani nevěděli, maličkatou asi za 10 Kč, tak držte palce!
Vláďo, t oje ten včera zakoupený? Já už se dívala, bude krásný ! Dobře využíváš procházky se ženou :up

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 11:12 #250466

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Dany ano, to je ten ze včera, no uznejte, že se nedalo odolat :-D. Taky jsem zvědav až se rozvije :-). Snad mi nevymrzne?! Ale mám ho u domu na jižní straně, tak snad ne?!

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 16:21 #250488

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
danah napsal:
Danate, fakt NÁDHERA :up

Amazonko :ohmy: písek a nedostatek vody, to není zrovna nejlepší kombinace, že?

Emilko, ta višnička je kouzelná a mne zaujaly ty levandule - ty je nestříháš? A žijou, co?

Vláďo, pěkný :up - jsem zvědavá, až rozvijou poupata.
Danuš, stříhám, ale jletos se nějak nezadařilo, vloni šly 2x, ale stříhám jenom kousínek. levandule mi přežily všechny bez problémů.
Vlado, fakt pěknej kup.
Následující uživatel poděkoval: danah, VláďaJ

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 17:46 #250503

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Vlaďka napsal:
:laugh: :laugh: :laugh: já, prosím, já...Džungle, to je moje...
Jj, bršlici musím vyplet! Nejsou vidět žádné růže :ohmy: v jednom záhonu
Jaro201116.jpg

Jaro201117.jpg

, kurňa ještě ani nepokvetou, syn dnes zkoušel motorovou sekačku, tak doufám že to nebylo letos naposled :laugh:

Jaro201118.jpg

Jaro201119.jpg

Jaro201120.jpg
Poslední úprava: 21. dub 2011 17:48 od Eva.Trifon.
Následující uživatel poděkoval: danah, Emilka, Rhea, Lenka, jaja99, Kaja, lenpel, JaninkaH, helena

Re: Duben 2011 - Právě kvete 21. dub 2011 18:01 #250506

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Evo, to jsou barvičky :up
Nezdá se vám, že to všechno rozkvétá úplným výbuchem? Před týdnem skoro nic a teď po pár dnech tepla....
DSCF7123.JPG

DSCF7110.JPG

DSCF7127.JPG

DSCF7115.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, Rhea, danate1, Lenka, jaja99, Kaja, lenpel, ROMANA, maggi a tento uživatel má 4 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa