Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2011-2012

Re: Zima 2011-2012 20. bře 2012 00:41 #277218

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mám ošmikánu asi třetinu - je to bída :sick: . Skoro všechny až k zemi, někt. jsem nechala pahýlky... co kdyby ( nedoufám ).
Někt. mají i v úrovni země dřevo namrzlé.

Z těch zde již zmiňovaných -
Clair Matin se u mne tváří zeleně až do vrcholů ( předpokládám, že se nejedná o konečný stav, objeví se posléze mapy na stonku )
Podobně jsou na tom Guirlande d'Amour, Dinky, Heavenly Pink, Alden Biesen.

Překvapila Claire Austin - tolik jsem jí loni spílala kvůli dešti, mráz se jí ale ani nedotkl. Dtto Bonica.

Hrozné - G.Hamillton, Botticelli, B.Britten ( :ohmy: ). 'Pink Pirouette' to má spočítané.

Evko, popínavky u mne za poslední 4 zimy zpětně šly vždycky na 30 cm ( hranice sněhu ) vč. těch, kt. by měly být otužilé do zóny 5. Takže za mne - žádná.
V mírných zimách - jo, to byla jiná.

Samozřejmě že soucítím z každým, komu cokoliv omrzlo, zmrzlo. Měla to být jen taková "vtipná" poznámka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Zima 2011-2012 20. bře 2012 19:23 #277236

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Největší radost mám z růží Colette, Martin Frobisher a Leonardo da Vinci (po minulé zimě byl téměř na odpis). U ostatních si ještě nejsem jistá.
Z popínavých růží nejlíp přežil zimu Long John Silver. Hanka
Poslední úprava: 20. bře 2012 19:26 od hana.johana.

Re: Zima 2011-2012 20. bře 2012 20:19 #277240

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Teď po pár jarních dnech a střihání vím,že 100% odešla letitá Landora(zde určená) a 99% loňská výprodejovka Eglantyne.I když vypadala schopně,měla úplně hnědé dřevo,s nůžkama jsem skončila těsně nad zemí a nicmoc :S .Eden rose,obr podzimní sazenice od Starkla,úplně černé klacky,odhrabávala jsem s citem,prstíčkama,furt černo a 10 cm pod zemí puky jak blázen.Každý den chodím okukovat,kdy vylezou,ani nedýchám(tiše doufám),loňské austinky CPMargaret a A Shropsh.Ladd na ježka, pučí vesele.Pilgrimovi zůstaly 10cm klacíky.Ostatní vypadá celkem v poho.

Re: Zima 2011-2012 20. bře 2012 21:03 #277242

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
U me stejne jako loni az k zemi omrzl Remi Martin od Starkla, ale doufam, ze to stejne jako loni prezil. Nova Woburn Abbey je taky az k zemi. Dnes jsem sazela Nostalgii od Starkla, zimovana ve skleniku, rasila jak blazen, tak jsem ji pri zaseni zamozrejme ulamala i to, co jsem puvodne nevzala nuzkama, ale neco zbylo. Bordüre Apricot a Champan sly taky do zeme, Aprikotka pekne narasena, Champan chcipak uz od podzimu, myslim, ze to nerozdycha. Tak slabou sazenici bych si v kramu v zivote nekoupila. Letos mi omrzla i Osirie, kterou mam uz spousty let a stehovala jsem ji pred par lety ze stare chalupy. Vypada K.O., stejne jako noname polyantka (u nas na chalupe jim rikali Maskarady) :down

Re: Zima 2011-2012 21. bře 2012 23:03 #277253

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
teda je to masakr, zbývá střihnout posledních cca 20 růží, za mnou zůstává planina. Skoro vše k zemi.. zkopčila jsem ty, kt. jste tu zmiňovali -

L´Aimant - zbyly zelené klacíky cca 5 cm ( to je ještě x jiným dobré :sick: )
Sebastian Kneipp, Parade, CPMargaret - k zemi, Parade ( dtto loni ).

Gertrude Jekyll, H.Carr, ( + Rosemoor ) ještě stříhat nebudu, počkám. Na A Shropsh.Ladd půjdu asi zítra, :S .

Ghislaine de Féligonde - Honzo, u mne namrzá ( bajvoko těsně nad hranici sněhu, jak jí stárly klacíky byla hranice střihu stále výš ). Letos jsem zvědavá, předběžně jsem ji švihla na cca 80 čísel ( špatně se mi kolem ní pohybuje ).
Při těhle zimách si o popínavce mohu nechat zdát... nicméně, proč ji tak miluju jsem popisovala už několikrát.

Louise Odier - bez ztráty kytičky.
Velmi, velmi překvapila Pomponella - nemusela bych na ni s nůžkami ani šáhnout. Dtto Lensova Annelies.

Nově sazené, podzimní - všechny OK ( vyj. Bridge of Sighs - o ní pochybuji ), špatně dopadl Bremer Stadtmusikanten + Molineaux ( k zemi omrzlé ), Comtes de Champagne + Herkules trochu.

Re: Zima 2011-2012 21. bře 2012 23:56 #277254

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
To jsou zajímavé postřehy, díky za ně. :up

Mišpul, u mne Eglantyne to samé - sázena na jaře 2011, mrtvá k zemi a pravděpodobně i níž.
Sice byla v zimě na slunci a bez ochrany, ale čekal jsem od ní víc. Škoda.

Květo, Bremer Stadtmusikanten - zajímavé, u tebe.
Ta moje sazenice možná přežila dobře proto, že je vtisknuta mezi dva trsy flox,
ty ji asi chránily, přistínily (měly i něco suchého listí ap.). Golden Celebration na podobném místě kaput.

Jinak mám už pár dnů ostříháno vše až na Korbin a Chippendale (časové důvody). Korbin jsou obě pěkné, přežily dobře.
Chippendale (osm ks) jsou na nic.

Ani nevím, jestli už jsem psal, že Kordesova Jasmina, která je v květu taaak krásná, je naneštěstí zmrzlá až k zemi.
A to měla nejlepší ochranu ze všech mých růží, stín, chvojí... Na jednu obr větev jsem i aplikoval pegging (vodorovné vedení)
a nic, nepomohlo to a prostě zmrzla. Velká škoda, velká...
Poslední úprava: 22. bře 2012 00:50 od HonzaPM.

Re: Zima 2011-2012 22. bře 2012 13:45 #277262

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,tím na nic myslíš,že taky jen možná pustí zespodu nebo je s nimi konec?Já myslela,že jsem té moji třeba ublížila tím přesazením.
Eglantyne u mně by byla celkem v pohodě,až na to,že jsem ji loni jako novou mořila v květináči,takže má tenké výhony.
Poslední úprava: 23. bře 2012 07:11 od Evka.

Re: Zima 2011-2012 22. bře 2012 21:04 #277268

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Řešená tady Eglantyna si u mne kupodivu stojí docela dobře.

Zato až si zase budu někdy chtít koupit žlutou růži, ať mi někdo naplácá přes ruce....I ta obrovská Teasing Georgia je už ostřihaná až k zemi :( , modlím se, aby obrazila. Pilgrimkové, Graham Thomas...:down totéž. Co vypadalo zelené, je uvnitř hnědé.

Už několikáté odpoledne střihám... Taková letitá Sympathie, to je dílo, než se jí člověk prokouše. No možná jí kousek u zdi zůstane, setmělo se mi, nestihla jsem ji dodělat.
Z angličanek nejlépe u mne vypadá Rosemoor, jak já mám tu růžičku ráda! Výborná i Winch. Catedral, Charles R. Macintosh, Crocus r. Harlow carr, Gertruda a další ostřihané, ale dobře rašící.

Coletta, která dostala konečně novou treláž, aby se měla kam rozmáchnout si vede také dobře.

Pětková Zephirina Drouhin zřejmě u mne rambler nebude, asi tam zasadím pnoucí hortenzii a bude :angry:

Všechny Fairy bílé i růžové, zmrzlé až k zemi.

Vemi chválím čerstvě zasazené Lensovky a Vissersovky a Tantauovky, stejně tak galiky, přežily a raší.
Poslední úprava: 22. bře 2012 21:19 od Vlaďka.

Re: Zima 2011-2012 22. bře 2012 22:11 #277269

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
tak abyste věděli,já jsem ještě žádné růže neostříhala,čekám až začne kvést zlatice-jako každý rok-a pak se nechám překvapit,jestli náhodou některá z těch mnoha zhnědlých uschlotin obráží aspoň zespodu..

Re: Zima 2011-2012 23. bře 2012 07:35 #277272

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Však u nas už rozkvétá, ovšem černého je spoustu :evil:
Moderátoři: Eva L., Květa