Elino, teď mám 23 druhů euphorbií.
V podstatě o moc víc sbírečku rozšířit nemohu, jsem ( - e ) limitováni zónou ( proti tobě, kt. si můžeš dovolit bezproblémově všechny e.characias - u nás jsou hodně na i za hranou možností ).
Dalším limitem je u nás nabídka, moc možností nákupu neskýtá. Další bych získala zřejmě pouze dovozem ( a je otázkou, jak moc se kultivary od sebe budou lišit ).. no popravdě bych ještě nějaké touhy měla

Ke kvetení : na to není zas tak úplně jednoduché odpovědět - v podstatě tyhle neopadavé začínají nakvétat ( u mne ) kolem 20.4, nechávám je kvést do června/července - podle stavu. Letos mi některé i remontovaly
z ostatních - někt. v dubnu ( polychroma ), květen - červen ( dulcis, griffithii, cyparissias ), červenec ( cornigera ).
V diskusi co nám kvete v AU máš fotku Blackbirda. Mám pocit, že u něj máš nazelenalé až zelené květy. Měly i jinou ( okrovou ) barvu ?
V polostínu mám pouze e.a.robiae ( páč to má v popisu umístění ). Mmch, letos mi také hodně namrzl, nekvetl. Produkuje ho taky Hlavenec, jen je prodáván s cedulkou e. characias.
Pak ještě Colibri - ale na jaře ho přesadím, v polostínu mají květy místo zářivě žluté zelenou barvu.
Dreslo, mám uloženo v paměti, žes kdysi psala o mláďatech Efanthie vytvořených z zrevertované Helenaś Blush. I ty odešly ?
Forescate je parádník !
Jsem zvědavá, jak ti ( spolu s H.Dumpty ) přezimují. Mně můj e.characias přežil i tuto velezimu ( zabalený a zasypaný sněhem ), ale namrzly květní stvoly (tyhle e. kvetou na loňských ). Obrazil, ale nekvetl.
Letos prvně budou venku : Redwing ( Charam ), Charam Baby a Black Pearl. Vysadila jsem zkusmo i jednu Amjillassu