Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Klematisy - Plaménky II

Klematisy - Plaménky II 18. čen 2016 12:59 #309861

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Já se střihem Mayleen nepočítám, prostříhávám jenom uschlé nerašící výhony na jaře. Ona je ze skupiny bez řezu, počítám s tím, že udělá těch 10 metrů, jak se píše různě po netu (8-15m). První rok měla jenom čtyři výhonky, i tak dorostla do 3 m i v tom vedru, letos odnožuje snad z každého kolénka a natahuje se do stran. Má masivní treláž, tak jenom ať roste. Zvažuju, že k ní ještě něco přisadím, ať to dělá podrost po stranách a dodá květy v létě.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Klematisy - Plaménky II 18. čen 2016 16:07 #309862

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak na tom plotě byla loni už do stran určitě těch 10 m- ale horší bylo ,že to co je vidět na fotce- je přepad přes plot k zemi na druhou stranu . roste ze zahrady ven . a už byla až na zemi . no asi tato zima , kdy u nás nějaký ten mráz byl - ji udělalo dost suchých výhonů . nevypadalo to hezky . no uvidíš. moje má asi 4 rok

dscn14921_2016-06-18-2.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 18. čen 2016 16:10 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, Ajka, alenak, Marta, JUDY, Gabča, ibiska, luci

Klematisy - Plaménky II 21. čen 2016 10:30 #310049

• bradhal
  • Platinum Boarder
Po obřích montánách neco maličkého - Piilu, estonská odrůda Uno Kivistika z roku 1984, "Malé káčátko". Na starém dřevě kvete plně, na mladých výhoncích jednoduše. Milý vděčný plamének menšího vzrůstu - do nádob na terasu jak dělaný. Byla jsem z něho před lety úplně okouzlená, pořád jsem, mám ho moc ráda.

čerstvě otevřené jednoduché poupě

IMG_9037.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, alenak, Marta, borovec, luci

Klematisy - Plaménky II 21. čen 2016 10:42 #310050

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Konečně to začíná i tady.Když koukám na vaše fotky,normálně závidím :)
Alba Luxurians
IMG_9128.jpg

IMG_9066.jpg

Etoile Violet s Ghislaine de Feligonde
IMG_9065.jpg

Purpurea Plena Elegans v Eden Rose zatím napíná a neodolala jsem a pořídila i Princess Kate,ta je zatím v poupatech.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, alenak, Marta, JUDY, borovec

Klematisy - Plaménky II 21. čen 2016 10:46 #310051

• bradhal
  • Platinum Boarder
NO NAME - koupen ve výprodeji Bau - byla to směska tří barev v jednom květináči, už při nákupu byla jasné, že přežila pouze jedna. Označení odrůd žádné. Nakonec vykvetl modře, květy menší, ale hodně, rostlina vitální a barevně se mi na to místo hodí, tak tam je a dělá každoročně parádu.

IMG_9043.jpg

IMG_9047.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Kika, Jikra, alenak, Marta, JUDY, Gabča, borovec, luci

Klematisy - Plaménky II 21. čen 2016 11:27 #310057

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
jeden letosni prirustek mi asi chcipnul ... jakoze mu zacly vadnout a cernat listy ... a do tydne takto posla cela rostlina :-( ale jen jedna ze 6ti ...
tak jsem ji ostrihala skoro u zeme a doufam ze casem obrazi ... ostatni jsou ok ...
co myslite prezije to??
a to jsem chtela abych pred branou mela uz letos kvetouci efekt ... grrr

nejvic radosti mi zatim dela ten lonsky .. treba uz pristi rok udela efekt pres studnu ...
jako kvetouci koule na kameni ... ve vasich meritkach jsou to tkanove rezy??? :-)

IMG_20160619_135404.jpg

zase ten cezanne ...

IMG_20160618_091942.jpg

z povzdali ...

20150531_130507-PANO2.jpg

staveniste a pustina pred rokem ...
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, varouch, mišpule, Evka, Kika, Jikra, alenak, Marta, JUDY a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Klematisy - Plaménky II 21. čen 2016 19:31 #310090

• bradhal
  • Platinum Boarder
Já odstříhávám do zdravého, kus pod napadený list nebo kousek stonku. U země beru výhon jenom když je napadení velké (nevšimla jsem si včas). Stalo se mi to několikrát, poprvé jsem byla na mrtvici (Pink Fantasy na popel celá za tři dni). Zbytek sezony jsem to místo občas silně prolila, letos na jaře jsme to rozkopali a už rašila. Teď má osm nových výhonků. Loni Omoshiro najednou jeden ze tří skoro dvoumetrových výhonů, ten jsem vystřihla celý, zbytek kvetl dál jakože nic. Letos kousek toho malého Piilu, dost to tu omlátila bouřka. Plaménky jsou silné rostliny, jak jednou zakoření, většinou obrazí, i když vršek je suchý celý.
Nepříjemné to ale je. Takže jak nejsem moc fanda chemie, tady už to na Přírodě nenechávám. Balení Dithane nebo něčeho podobného není zas tak drahé, pytlík stačí na 6-10l, to tím můžu přestříknout každý týden všechno (v reálu loni 2x, letos zatím 1x, ale zopakuju to, v bouřce se to tu hodně pomlátilo, ty křehké výhonky se naruší a už to jede.) Je dobré tím postřikem i zalít kořeny.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, luci

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 08:11 #310155

• luci
  • Platinum Boarder
bradhal:
nemam ho zakoreneny ... cerstve jsem ho zasadila a za tyden zacal chradnout .. a za dalsi tyden total chcip ...
jestli mu trochu poschly koreny ... nechce se mi ho vykopavat a davat jinam ... neni lepsi aby mel na koreny trochu klid? zkusim teda ten fungicid ... aspon jeden slahounek kdyby byl ...

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 08:35 #310158

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Luci, asi bych prostě čedkala, co bude, občas zalila, buď se objeví znovu nebo ne.

Jinak, na předchozí fotce je vidět ohromný kus práce, co jste odvedli :up . Ono se ne všechno chytne nebo povede na poprvé, ale máte pěkně nakročeno ;) .
A z téhle fotky je konečně taky vidět celý ten svah, cos řešila v jiné diskusi, když to vidím jako celek, asi bych se tam snažila nacpat spíš stromy než pivůňky, aby z té silnice nebyla zahrada nak ve výloze :whistle: .
Následující uživatel poděkoval: luci

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 09:04 #310167

• luci
  • Platinum Boarder
to rosti v te strzi uz bylo moc .. to se nedalo moc udrzovat proto to radikalni reseni ...
doufam ze magnolky a seriky vytvori kultivovanou zelen a prave ve spodni casti bych rada jen dva vetsi trsy jakoze na oko ... pristi rok to zkusim treba to pak budu zase rusit kvuli udrzbe ale libilo by se mi to jako misto pro kytky ktere bych rada ale uz na ne v zahrade nemam misto ...
urcite nechci kvetouci zahony podel cele strze to by se mi ani nelibilo ...

zkusim ten roundap a mulcovat travou ... tam ten plevel byl pred tydnem vysekany a za par dni se da zase kosit kosou .. grr ...

jinak dekuju za pochvalu ... loni a letos makame hlavne na baraku takze jako odpocinek mezi bouranim jsou vykopove prace na zahrade :-))) jako pro radost :-)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch
Moderátoři: Eva L., Květa