Evko nepochybuj a koukej. Já jsem letos byla docela překvapená, co za odrůdy bylo k vidění v Brně v těch menších neznačkových zahradnictvích a za jaké ceny (110-120-145). To ta velká vyhlášená měla spíš běžnou stoletou sestavu za jednotných 250. Takže dívat se. Věřím, že ten John taky není žádná novinka nebo rarita k nesehnání. Na jaře tu bylo z bílých k sehnání určitě několik dalších - podle poznámek v notesu Mercury, Halina Noll, Marie Boissellot (= Madame le Coultre, tu mívají i v Lídlu třeba), Henryi. Napsala jsem si to, ale kupovala jsem přednostně barevné (z těch měli třeba Kaen, Asao, Nocturne, Andromedu, nějaké plnokvětky, Tae, Red Star...). Nějaké bílé mají i Bau-Hau-Hor, ale tam nakupuju jenom ve výprodeji, těm jejich cenám se nemůžu ani zasmát (chtít 600 za kytku, co visí na každém druhém plotě po celé republice).
Zkus sledovat. Teď by se snad mohla dostat do zahradnictví druhá vlna plaménků, právě těch v létě kvetoucích. Nebo jeď na výlet do Libic (na který se já strašně těším).