Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 27. čec 2017 09:01 #320137

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jj, u nás v suchu neplatí to, že paniculaty snesou víc sluníčka.
Ony ho snesou jen za předpokladu vydatné vláhy odspodu a tu my hadicí těžko nasimulujeme :unsure: . Takže jsem paniculaty taky přestěhovala na místo, kde jsou odpoledne ve stínu a mají už klid.
Ale když přijde suchý horký vítr, uschnou květy paniculat během pár dní na seno - té růžové barvy já se obvykle vůbec nedočkám :( , moje F. Vraise má jen dvě fáze zelenou a hnědou :angry:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Hortenzie II 27. čec 2017 23:08 #320155

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
To máš pravdu, nedá se to v suchu uzalívat, tak se snažím odolávat :laugh: mám jen 3 paniculaty, musím se pochválit, zatím odolávám, jenom se dívám a kochám jinde :laugh:

Hortenzie II 28. čec 2017 08:39 #320157

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Dnes ( zřejmě na dlelší dobu naposledy) jsem z dešťoměru vylívala 3mm - za poslední týden to dalosoučtem něco přes 40mm, což je slušné ( bohužel ten deficit ze začátku sezony to nedožene). Takže teď je celem ještě zalito, ale příští týden to bude pro hortenzie hodně náročný :unsure: ( a mě zrovna krásně nakvetly V. Fraise i Limelight ). Mám jich celkem asi 7, ale z toho 2 ty zakrslé ( víc už se asi nevejde)

Hortenzie II 31. čec 2017 09:34 #320220

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Jaké máte zkušenosti s Annabel, co se týká řezu do vázy? Přesně před týdnem jsem si uřízla jednu do obýváku a dnes vypadá pořád stejně, jen potřebuje podruhé doplnit vodu.
DSC_5761.jpg

V sobotu jsem si nastříhala kytici na stůl na oslavu v zahradě, vypadala asi takhle

DSC_5687.jpg

a za dvě hodiny už vadla a večer šla na kompost.

DSC_5731_2017-07-31.jpg

Mám je spoustu let,
DSC_8076.jpg

na podzim, když ztvrdnou, tak z nich jsou pěkné dekorace
P1120235.jpg

ale proč ta jedna doma se drží a ty ostatní jsou hned kaput? Má na to takový vliv teplota?
Přílohy:
Poslední úprava: 31. čec 2017 09:36 od MartaZ..
Následující uživatel poděkoval: alenak, ibiska

Hortenzie II 31. čec 2017 09:39 #320221

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Kombinace s ostatními kytkami na to nemá vliv, dělala jsem při té příležitosti pokusy s jednotlivými květy v různém stupni zrání, vadly všechny, ty starší o poznání pomaleji...

Hortenzie II 31. čec 2017 17:57 #320228

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Marto, napadá mě teplota a hlavně teplý vítr - vysušuje a zřejmě to proudění ve stonku už to nedokázalo pokrýt :unsure:
Vlastní zkušenost nemám - nemám jich zas tolik, abych jimi mrhala do vázy :whistle:

Hortenzie II 06. srp 2017 12:55 #320328

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Kolik stínu snesou paniculata a arborescens? Myslím tvrdého, od domu, ne bloudivý stín skrz listí stromu.

Dnes jsem přešoupla Silver Dollar z květináče do velké nádoby u domu, ale je tam docela dlouho stín. Úplně přesně jsem si zrovna toto místo nezapsala do notýsku, kde jsem si poznamenala pohyb stínu, ale tipuju že tak max dvě hodiny v pozdním odpoledni.
Stejně tak chce poradit kamarádka, kterou hortensii do úzké předzahrádky, když je to severní strana domu a slunko je tam jen východní a pak západní. Napadla mě Bobo, že by tam v řadě vypadala super, ale nevím, jestli nechce celodenní oslunění, na netu píšou všelijak.

Hortenzie II 06. srp 2017 15:09 #320329

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Bradhal, on je stím od domu někdy lepší než přímo pod stromem ;) .

Nicméně, paniculaty mi v úplném stínu prostě nechtějí růst - mají slabé větve, placatí se při zemi, nevykouknou z podrostu a živoří ( o kvetení ani nemluvě :unsure: ).
Tam, kde na ně slunce aspoň na chvilku nakoukne, kvetou sice později, ale přeci jen kvetou. Řekla bych, že čím víc slunce, tím jsou hezčí ( ale spotřebujou víc vody samozřejmě).

Naopak taková Endleska hned vedle paniculaty docela pěkně kvete a už nasazuje na druhou vlnu ;)
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Hortenzie II 06. srp 2017 22:21 #320336

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
noo já mám Bobo v úplném stínu,resp během dvou hodin se mihne trocha slunce přes šprušle plotu ale úplné minimum.....a jede jak divá:-D....já myslím stín nevadí...důležitá je vlhkost a dobrá hlína vyhovující hortenzii...toť moje zkušenost s jakoukoliv hortenzí....:-)

co se týče vázy, tak vyzrálý květ už nezvadne, anabell je celkově odolná na všechno, klasická je problém....já osobně stříhám ž vyzrálé květy jen na sušení.....což je až k podzimku, než začnou hnědnout....čerstvých květů je mi líto, biť jich mám dostatek:-)

Bobo při plném celodenním stínu
IMG_5921.jpg

mno tady jde vidět jen proužky slunce a tipuju max dvě hoďky za den
IMG_5922.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Marta, Gabča, alcearosa, bradhal

Hortenzie II 06. srp 2017 22:37 #320337

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Záruko, BOBO je takovej pěknej bobek. ;)

DSC000163.jpg

Moje nejmenší je Little Lime

DSC00132.jpg

Vanille Frais

DSC000212.jpg

snad Grandiflora
DSC000252.jpg

víc růžový z ni nevymáčknu

DSC000182.jpg

tahle už je o něco hezčí

DSC000192.jpg

DSC000173.jpg

poslední 3 ftoky z jednoho keře
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Marta, alcearosa, luci, rok.zaruka, bradhal
Moderátoři: Eva L., Květa