Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 22:40 #317060

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Aleno, s Lysou souhlas. Pokud tam kouknu, tak spíš na výstavu třeba lilií nebo jiných. A při cestě zpátky mám kolečko, které popisuješ. :laugh: Montano, naproti jsou Kratochvílovi a pak Parkon. V Montanu v pivoňkách moc nejedou. Parkon mívá někdy zajímavé, nejsou laciné. Tam bych si i myslela, že by se mohly Itohy objevit. Ale úplně jistá si nejsem. Teď bude otvírání jara, kouknu tam a zeptám se majitelů. Většinou tam bývají. Uvažovala jsem o tom,že pokud by nevyšla Spomyšl, tak bych je maličko nanavigovala. Pár i drahých a zajímavých kousků mají každý rok od různých rostlin. Ještě jsem se chtěla zeptat na růže Starlet od Tantau. Mohl by to být i dobrý artikl. Dá se využít i do nádob na terasy. Dceři by se docela hodily. Mívali Kordese. Teď bych řekla, že se přeorientovali.
Z Lukonu jsem snad před deseti lety měla nějaké hosty. Tahle www.lukon-glads.cz/hosta-blue-mammoth-p-3271 našla jsem tenhle odkaz ale byla od Lukon Bulbs, ta se vydařila. Je to fakt mamut a už jsme z ní oddělovala i několika známým.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 23:11 #317061

• Regina
  • Platinum Boarder
Bradhal, jestli sis všimla. Jaká byla cena. Abychom porovnaly, jak dobře či nedobře jsme nakoupily?bradhal napsal:
Pivoňky do nádob od Jošta - Kyjev a Moskva - jsou k dostání i na prodejně zahradnictví Brabec Modřice.

Pivoňky - Paeonia 15. bře 2017 18:24 #317088

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Děkuju moc lidičky za tipy....vzdávám Lukon versus pivoňka....objednám asi u Flosů:-)...nahradím reklamaci něčím jiným (ad reklamace byla to čemeřice, uhnilá, černé kořeny u krčku rostlinky), brávala jsem u nich hosty (poprvé když přišli jen v igeliťáku s troškou navlhčené hlíny, bylo mi do breku,ale kupodivu přežily a rostou,ale samo proti kontejnerovkám mají handicap)
kamarádka od Lukonu kopovala pivoňku klasickou a říkala, přišel slabý proutek bez kontejneru jeden pupen

Pivoňky - Paeonia 15. bře 2017 19:56 #317092

• Regina
  • Platinum Boarder
Pokud objednáš, udělej foto. Já, pokud něco dojde, udělám taky. A srovnáme.Jak popisuješ tu pivoňku, tak tak dorazily mně. Ale už jsem od nich hodně dlouho nic nebrala. Mohli se i zlepšit.

Pivoňky - Paeonia 15. bře 2017 21:06 #317100

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
určo vyfotím! :)

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 07:14 #317207

• Regina
  • Platinum Boarder
Rok zaruka, jako další zdroj itoh pivoněk objevil kolega Zahradnictví na Zlaté www.zahradnictvinazlate.cz/category/pivo...uhove-hybridy-it/166
Nikdy jsem o nich neslyšela. Má někdo zkušenost? Zkusím tam v nějakou lidštější dobu zavolat.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 08:10 #317208

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Regi...jo jo ty znám...loni jsem od nich brala mlokosewitsch a chamaleon, nemohla sem zvláště tu první nikde sehnat a strašně jsem ji chtěla.Já i kamarádka sme vzaly po dvou kusech (měla je snad po 50 korunách) malé semenáčky tipuju první druhý rok....přežily mi zimu všechny:-)
Mámě jsem tam brala dřevitou,taky nestála moc, ta už byla starší řekla bych srovnatelná velikost jako sem viděla v obi a podobně, bezproblémově dala léto i zimu. Myslím si že rostlinky kvalitní,ale velikostně odpovídající ceně:-)
Ty itohy jsem tam viděla,ale myslím si že bude mít menší rostlinky,možná příští rok doobjednám u nich další :-)...ale pokud budeš volat dej prosím info:-)

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 08:18 #317209

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
IMG_1075.jpg

mlokosewitsch :-) přírodní a nádherná tadle vyfocená kdesik v parčíku
Poslední úprava: 20. bře 2017 08:19 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta, Regina

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 09:41 #317210

• Regina
  • Platinum Boarder
Rok zaruka, dovolala jsem se, domluvila jsem, že si zašlu seznam a osobně vyzvednu s kolegou. Zatím má všechno, co je v nabídce. Máme dva termíny, musím ještě podle kolegy. Ten už je nažhaven.Už jsem si myslela, že pro letošek končím ale zatím asi nekončím. Ale aspoň rostlinky uvidím, což je lepší než jít úplně naslepo.Dík za referenci.A ještě navíc teď budu mít dilema, jak se postavit k té ze Sporomyšle, zda dojde nebo ne.
Poslední úprava: 20. bře 2017 09:43 od Regina.

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 12:47 #317213

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
no...já u Flosů objednala Hillary ve čtvrtek,potvrzeno bylo ihned, měli i skladem, dnes psali že připravují zásilku k expedici...tak uvidíme co spomyšl
prosím poreferuj pak o tom zahradnitcví na zlaté po návštěvě:-)

tady je odpověď na dotaz na velikost a stáří itohu u flosů:
Dobrý den,
počet pupenů a stáří rostlin se kultivar od kultivaru liší. Minimální stáří rostlin je 4 roky, počet pupenů 2-5. V tomto stáří jsou již rostliny květu schopné. Bohužel dřevnatá část rostlin tuto zimu namrzla, letošní sezónu pravděpodobně nezakvetou.
S přátelským pozdravem / Best Regards
Moderátoři: Eva L., Květa