Alena napsal:
Květo, Diamantina je krásná. Není náhodou totožná s Josephinou. Tu jsem měla loni zjara objednanou od pana Dufka a nemám z ní nic.
Já jsem letos zjara nic neobjednávala, taky jsem loni s jeho clematisama dopadla špatně. Spoléhám na Libice, loni se tam dostaly po 100 Kč při nákupu určitého množství.
Uvidím, zda se odhodlám něco na podzim přeci jenom objednat. Proti těm z Libice už není ta cena páně Dufka tak zajímavá. A libické clematisy jsou v červenci většinou kvetoucí, takže záměna není možná. Cenu benzinu nebudu počítat, beru clematis show jako výlet.

Aleno, právě, taky jsem u p. Dufka loni objednávala kvůli Josephině ( + Arabelle a durandii ). První nedodal, druhé dva ano.
Vedla jsem s ním na téma Josephine předlouhou debatu, nakonec mi ruplo v nervech a mám ji z Libice. Teď nerozumím - ptáš se, jestli je Diamantina podobná Josephině ? - ne. Josephine má ty středové plátky daleko užší, barva špinavě růžová ( starorůžová ).
Diamantina hází v květu blesky, po rozvinutí jsou vínové, šisuje do fialové.
Hlavně mě překvapuje, jak brzo vykvetla.
ad množstevní sleva - no vidíš, já tam loni brala 20, možná i 30 clematisů, páč jsem tam byla mimo dobu výstavy, kdy mají na cl. slevu.. ani mě nenapadlo se po nějaké slevě ptát. Byla jsem ráda, že manja byl za Trpělivce.
Dani, Hakuree

. Mně si na něj sedl Benda ( dráty a vlašťovka ) zbyl mi jeden výhon