Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 28. kvě 2012 09:09 #279288

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Květo, Diamantina je krásná. Není náhodou totožná s Josephinou. Tu jsem měla loni zjara objednanou od pana Dufka a nemám z ní nic.
Já jsem letos zjara nic neobjednávala, taky jsem loni s jeho clematisama dopadla špatně. Spoléhám na Libice, loni se tam dostaly po 100 Kč při nákupu určitého množství.
Uvidím, zda se odhodlám něco na podzim přeci jenom objednat. Proti těm z Libice už není ta cena páně Dufka tak zajímavá. A libické clematisy jsou v červenci většinou kvetoucí, takže záměna není možná. Cenu benzinu nebudu počítat, beru clematis show jako výlet.:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 28. kvě 2012 14:27 #279296

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Danate, kam ty na ty klematisy chodíš?! :silly:

Hakuree a ten druhý japonec - yukiokoshi - teda ty se mě líbí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 28. kvě 2012 14:34 #279297

• skalnička
  • Platinum Boarder
Trochu na obranu p. Dufka. Loni jsem u něj brala (poprvé) asi 6 klematisů, je fakt, že nic spešl. Záměna je jen jedna, ostatní ověřeno, sedí. S ohledem na moje přetrvávající bílo-modré období, mě vztek nebere. Pravda, opakující se záměny od téhož dodavatele by mi zřejmě též hnuly žlučí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 31. kvě 2012 19:08 #279335

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
skalničko: hakuree mám tuším přes Květku a yukiokoshi pokud dobře pamatuji z Německa od f.m. westphal clematis kulturen
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 31. kvě 2012 21:35 #279349

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Alena napsal:
Květo, Diamantina je krásná. Není náhodou totožná s Josephinou. Tu jsem měla loni zjara objednanou od pana Dufka a nemám z ní nic.
Já jsem letos zjara nic neobjednávala, taky jsem loni s jeho clematisama dopadla špatně. Spoléhám na Libice, loni se tam dostaly po 100 Kč při nákupu určitého množství.
Uvidím, zda se odhodlám něco na podzim přeci jenom objednat. Proti těm z Libice už není ta cena páně Dufka tak zajímavá. A libické clematisy jsou v červenci většinou kvetoucí, takže záměna není možná. Cenu benzinu nebudu počítat, beru clematis show jako výlet.:)

Aleno, právě, taky jsem u p. Dufka loni objednávala kvůli Josephině ( + Arabelle a durandii ). První nedodal, druhé dva ano.

Vedla jsem s ním na téma Josephine předlouhou debatu, nakonec mi ruplo v nervech a mám ji z Libice. Teď nerozumím - ptáš se, jestli je Diamantina podobná Josephině ? - ne. Josephine má ty středové plátky daleko užší, barva špinavě růžová ( starorůžová ).
Diamantina hází v květu blesky, po rozvinutí jsou vínové, šisuje do fialové.

P1100973.JPG

Hlavně mě překvapuje, jak brzo vykvetla.

ad množstevní sleva - no vidíš, já tam loni brala 20, možná i 30 clematisů, páč jsem tam byla mimo dobu výstavy, kdy mají na cl. slevu.. ani mě nenapadlo se po nějaké slevě ptát. Byla jsem ráda, že manja byl za Trpělivce.

Dani, Hakuree :up . Mně si na něj sedl Benda ( dráty a vlašťovka ) zbyl mi jeden výhon :down
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Evka

Re: Clematisy 01. čen 2012 07:40 #279382

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Kvšto, už je mi to jasné. Mě se zdálo, že ta Josefina je podobná Diamantině. Už vím, že není, ale obě jsou moc pěkné. Snad si Josephinu přivezu z Libice. Když pro nic jiného, tak pro ní si tam dojedu, tedy dcera mě tam doveze.:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 01. čen 2012 10:08 #279402

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Má prosím Durandii hodně podobné listy jako Arabela?

Pillu
Pillu.jpeg
Poslední úprava: 01. čen 2012 10:08 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 01. čen 2012 10:42 #279406

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, Durandii a Arabella to je jak obr a Goliáš. Teď tam prší, tak tam nepoběžím, ale určitě je rozdíl ve velikosti. Durandii nyní výška kolem cca 1,6m, listy delší než 10cm, Arabella výška cca 80cm, lístky určitě poloviční.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Clematisy 01. čen 2012 11:29 #279412

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jani,já mám Durandi teď od jara(Arabelu druhým rokem),takže je malý asi 70cm a má na konci výhonu květní pupen,listy se podobají Arabele,ale jsou trochu větší,tak mám obavu jestli to není záměna.,což by mě moc mrzelo.
Poslední úprava: 01. čen 2012 11:30 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 01. čen 2012 11:49 #279415

• skalnička
  • Platinum Boarder
Cl. Snow Queen - loni byl utlačován Karidnálem Wisch. a letos se obzvlášť povedl.

Snowqeen.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa