Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re: Clematisy 10. čen 2012 14:07 #279967

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Skalničko,jestli jsem to Alčou myšlena já, tak Earl Sensation ani neznám, ale nedávno jsem v Hornbachu viděla odrůdu JOE. To je něco podobného, moc krásný, ale zimovat u nás, to bych se bála. Jedině v nádobě a stěhovat na zimu pod střechu. To by mě nebavilo. Raději pěstuji ty z 2. a . 3. řezové skupiny, ty vydrží naše zimy bez problémů.Dokonce jsem četla, že Sensation je stálezelený. Ten by u nás nedopadl dobře.:) :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 14:14 #279968

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Skalničko,podívej se na odkaz níže,musela bys ho pěstovat jako přenosnou rostlinu.
www.rightplants4me.co.uk/?q=content/plan...%20Early%20Sensation
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 14:24 #279969

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Alenko (Alčo, jestli můžu ;) ), díky. C. Early Sens. je krásný, ale zimování mě obecně nebaví, takže se snažím vyhýbat tomu, co se musí na zímu šíbovat do baráku. Už tak ho mám plný pokojovek.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 16:19 #279979

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Skalničko, jistě, já se v Alče taky poznám a jsem ráda, že můžu říct něco, co má smysl.:)Před časem jsem zde reagovala na tvou fotku Snow Queen. Ty jí máš zbarvenou tak trochu do růžova, já jsem si myslela, že to je Hagley Hybrid. Já tu Snow Queen mám taky a u mě je zbarvená spíš do modra. A čím to je, že ty bílé se rády odchylují, jestli je to půdou nebo něčím jiným, nevím. Až přestane pršet, já tu mojí vyfotím. jen tak pro zajímavost.:unsure: :unsure:
Poslední úprava: 10. čen 2012 16:29 od Alena.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 16:44 #279986

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Alčo, dám ještě detail S.Queen. Letos je opravdu vydařená. Na jaře jsme dávali novou oporu, přibetonovávali jsme základy, S.Q. měla částěčně obnažené kořeny, protože byla dost blízko, tak jsem se bála, že to neustojí a ona zatím takhle krásně narostla. Do výšky moc nejde, musím ji přivazovat, spíš se mi válí šlahouny v záhoně, ale to neva. Květy jsou fakt obrovské.

SQ.jpg

Prosím, jak je to s růstem těch plnokvětých klematisů typu Josefína nebo Multi blue? Rostou stejně tak bujně jako ty s jednoduchými květy?
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 16:58 #279990

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Early Sensation je uváděn jako c. forsteri, Joe jako x cartmanii. U nás opravdu leda do zimní zahrady.
Skalničko, ještě že sis jej nekoupila.

ad recta clematisy ( + případní kříženci ). Oni bývají ke koupi málokde a málokdy. ofous měl Evoi cl. recta purpurea, že ?

tuhle fotku jsem pořizovala na téma - pojďte nakouknout i ke mně do zahrady, ale použiju ji tedy zde..

P1110158.JPG

můj kříženec cl. recta .. teda jeho kousek. Ještě není plně nakvetlý.

a další - tentokráte flammula.
Drobnokvětý klematis s většími kvítky než předchozí - Pamela. Slibovala jsem f. celého keříčku, tak tady je..

P1110171.JPG

a detail kvítků - mají rozměr cca 3 cm, krásně se sklápějí. Jsem chtěla vyfotit s včelkou, ale ona vždycky zaútočila na foťák. A já zbaběle cukla.

P1110172.JPG

ad Josephine a plnokvěté - Evipo. Marto, tvoje Josep. je nádherná.
Z mých mi nejlépe roste Diamantina. Josephinu mám, asi na moc slunci, přidušenou právě tím prvním drobnokvětým. Ještě mi nekvete. Navíc mi již několkrát ulomili pánové výhonky hadicí :evil: . Proti ní na oblouku mám Franzisku Marii, loni ji v Parconu hodně chválili ( bujnost ).
Moje zatím nic moc. Vlaďko, EvoL - jak u vás ?

Varouchu, tebe se dovolím otázat na Peppermint.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Evka, Kirsten

Re: Clematisy 10. čen 2012 17:01 #279991

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Já nevím, mám plnokvěté druhým rokem, ale zato mi umřel po 30ti letech Mrs. Chalmondeley. Asi sešel věkem, i když loni byl ještě nádherný.
Poslední úprava: 10. čen 2012 17:03 od MartaZ..
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 17:05 #279993

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Teda Květo, ty Tvoje bílé, ty by v tom mém jalovci taky svítily :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 18:20 #280005

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Taky se mi zdá,že se tmavé kvítky Etoile V.ztrácejí v zeleni listů a na tmavém pozadí.Přisadím kněmu nějaký světlý.Prostuduju viticelly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Clematisy 10. čen 2012 19:12 #280009

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Evko, to jsou takové ty dřevěné mříže, co se prodávají v Obi nebo baumaxu. Kupovala jsem jednu velkou - asi 200x200cm ve výprodeji. Pak jsem ji před OBI rozřízla vejpůl, aby se mi dostala do auta, a udělala z nich dvě treláže ke clematisům. Třetí mám o něco menší, tu jsem nemusela řezat, byla menší už kupovaná. :) Jsem už teď v pyžamu, tak to nepůjdu měřit ven, ale jestli budeš chtít, tak to můžu pak vyfotit i s metrem.

Květo peppermint zatím nemá žádný květ. Jsou ho dva cca půlmetrové šlahounky a jeden mi teď uschnul, nevím proč.
Poslední úprava: 10. čen 2012 19:29 od varouch.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa