Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 30. říj 2009 22:50 #2397

• Lenka
Dreslo, můžu se zeptat, jak daleko sázíš clematis od růžového keře, když chceš, aby se hezky prorostly?
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 01. lis 2009 15:20 #2419

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
To záleží, jestli sázím najednou, nebo následně. U plotu předzahrádky jsem je dávala do jedné větší jámy. Je pak asi dobré, když má clematis po čem šplhat, než mu růže doroste.
Teď jsem přisazovala nějaké integrifolie k loňským historickým a vzdálenost je cca do půl metru. Na poli se snažím růže(keřové) dávat do trojsponu, clematis (nižší) putuje doprostřed.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 11:59 #3664

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Dobrý den,
v zahrádkáři jsem našla inzerát na prodej sazenic clematisů: www.clematis-dufek.cz
Ohledně clematisů jsem úplný laik, ale třeba se tobude někomu hodit,.....
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 17:27 #3667

• Dany
právě jsem otevřela tenhle web, že se zeptám na zkušenosti s clematisy tohoto pána !!! Takovou nabídku jsem u nás ještě neviděla !!!
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 19:13 #3669

• dresla
  • Moderator
Jé, to jste mi udělaly radost!
V Lomnici je jeden pán - sbírkař, vím o něm asi z nějakého článku kdysi v Zahrádkáři. Dokonce jsem se u něj jednou stavovala, ale nikdo nebyl doma. Zřejmě to bylo o Dušičkách, protože mi neutkvěly v paměti žádné květy. S největší pravděpodobností to bude on. Stránky vypadají spíš sbírkařsky, ale snad nějaké přebytky prodává.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 19:23 #3670

• Amazonka
Já se tam stavovala taky, ale zrovna nebyl nikdo doma. Nicméně byla tam cedule PRODEJ CLEMATISŮ, takže určitě prodává. Škoda, že jsem nevěděla, že tam má takový výběr, mohla jsem být urputnější.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 19:52 #3673

• dresla
  • Moderator
Amazonko, koukala jsem se na mapy.cz. Já se tenkrát dobývala do takové malé chaloupky v ďolíku. Na mapě to vypadá na vilku, ale chaloupka je asi na stejném pozemku (jenže z jiné ulice). Kdes byla ty?
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 20:19 #3677

• Amazonka
Do takového domku (aspoň pokud mě paměť neklame), šla jsem pěšky z náměstí jednosměrkou, a pak to bylo po levý straně. Jenže na náměstí parkoval drobet nerudný manžel a tři ratolesti, takže jsem zvonila a když se nic nedělo, tak jsem zvedla kotvy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 20:26 #3678

• dresla
Hm, možná, že jsem se tenkrát dobývala do úplně špatného domku:blush:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 02. bře 2010 20:39 #3680

• Amazonka
:laugh: možné je všechno
Já našla ještě tohle, tam se zkusím dobývat na jaře (moc jsem nepochopila, zda jde o velko či malo obchod)
www.parkon.cz/okrasna-skolka/velkokvete-plamenky.htm
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa