Včera jsem měla v práci blbej den a potřebovala jsem si spravit náladu a tak jsem cestou z Prahy zahnula v Lotouši doleva. Bylo půl hodiny před zavíračkou, takže jsem na to měla jen málo času. Předpokládlala jsem, že si koupím 1-2 skalničky a vyfrčím. Ale hned na začátku mě zaujal stůl s nově navezenými clematisy

. Nakonec jsem si vybrala Westerplatte. Bylo mi divný, že u něj uvádějí, že je trojkovej, když ho teď někdo dával do květnového kvetení, ale rychle jsem to pustila z hlavy a vymotala jsem si jeden pěkný kousek. Vzadu u skalniček pak měli ještě jeden vozejk s polskými clemíky, jeden hezčí než druhý

, ale tedy nebyly nejlevnější ( cca 240,-) .
Vybírala jsem cíleně střihovou skupinu III., protože jednak jsem potřebovala vzrůstnější rostlinu a taky mám dojem, že u mě nějak lépe prosperujou a tak jsem se začala dvojkovým vyhýbat.
Takže jsem nakonec vybrala Ninu a Bieszczady. Pán už tam nervózně postával s klíčky od auta, takže jsem rychle zaplatila a vypadla v 17:55.
Doma jsem hned letěla k PC, abych koukla, jak bude který velký a zjistila, že dva ze tří jsou bohužel uváděny jako dvojkové

. Což mě tedy dost štve a teď marně přemýšlím, kam je upíchnu, protože na původně plánovaná místa opravdu potřebuji trojkový clematis

.
No, moje blbost. Jako bych nevěděla, že teď najaře navážejí ty časněkvetoucí. Navíc jsem si doma uvědomila, že jsem vlastně loni došla k poznání, že vlastně poznám dvojkový od trojkového podle listu. Dvojkové mají jednoduché takové jakoby kulaté listy , trojkové mívají vykrajované.
No, holt jsem byla mimo a na tohle jsem si ani nevzpomněla. Tak alespoň pro varování vám ostatním ( a taky sdělená žalost, poloviční žalost, že

).