Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 15. kvě 2014 09:15 #288780

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Včera jsem měla v práci blbej den a potřebovala jsem si spravit náladu a tak jsem cestou z Prahy zahnula v Lotouši doleva. Bylo půl hodiny před zavíračkou, takže jsem na to měla jen málo času. Předpokládlala jsem, že si koupím 1-2 skalničky a vyfrčím. Ale hned na začátku mě zaujal stůl s nově navezenými clematisy :P . Nakonec jsem si vybrala Westerplatte. Bylo mi divný, že u něj uvádějí, že je trojkovej, když ho teď někdo dával do květnového kvetení, ale rychle jsem to pustila z hlavy a vymotala jsem si jeden pěkný kousek. Vzadu u skalniček pak měli ještě jeden vozejk s polskými clemíky, jeden hezčí než druhý B) , ale tedy nebyly nejlevnější ( cca 240,-) .
Vybírala jsem cíleně střihovou skupinu III., protože jednak jsem potřebovala vzrůstnější rostlinu a taky mám dojem, že u mě nějak lépe prosperujou a tak jsem se začala dvojkovým vyhýbat.
Takže jsem nakonec vybrala Ninu a Bieszczady. Pán už tam nervózně postával s klíčky od auta, takže jsem rychle zaplatila a vypadla v 17:55.
Doma jsem hned letěla k PC, abych koukla, jak bude který velký a zjistila, že dva ze tří jsou bohužel uváděny jako dvojkové :angry: . Což mě tedy dost štve a teď marně přemýšlím, kam je upíchnu, protože na původně plánovaná místa opravdu potřebuji trojkový clematis :dry: .

No, moje blbost. Jako bych nevěděla, že teď najaře navážejí ty časněkvetoucí. Navíc jsem si doma uvědomila, že jsem vlastně loni došla k poznání, že vlastně poznám dvojkový od trojkového podle listu. Dvojkové mají jednoduché takové jakoby kulaté listy , trojkové mívají vykrajované.
No, holt jsem byla mimo a na tohle jsem si ani nevzpomněla. Tak alespoň pro varování vám ostatním ( a taky sdělená žalost, poloviční žalost, že ;) ).
Poslední úprava: 15. kvě 2014 10:33 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Evka

Clematisy 15. kvě 2014 21:45 #288785

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
No tak za tohle rozlišení podle listů díky-nevěděla jsem to i když jsem kolikrát přemýšlela,proč mají jedny listy takové a druhé makové :)
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 16. kvě 2014 06:25 #288795

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jano,co potom ale například durandii,ten je trojkový?
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 16. kvě 2014 06:39 #288797

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Janí, jdu prohlídnout klemíky :woohoo: to by bylo skvělý vodítko, alespoň jako nápověda.
Poslední úprava: 16. kvě 2014 06:49 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 16. kvě 2014 09:18 #288804

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Durandii, Arabella a např. alpiny a botanické mají úplně jiné tvary lupení. Tohle srovnání mám vypozorované jen mezi dvojkovými a trojkovými. Mám občas totiž sesazené 2 a 3 vedle sebe ( resp. vpletené do sebe) a potřebovala jsem se dopátrat, který je který, když mi jednoho z nich na horních výhonech kleplo, chtěla jsem ho střihnout kousek nad zemí, aby ho nekleplo úplně ( nakonec to stejně tedy dopadlo tak, že šel znovu od země :unsure: ).
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 16. kvě 2014 20:21 #288835

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Vloni jsem si koupila 4 klematisy. Sesadila je po dvou. Všechny 4 rostlinky byly pěkné a opatřené ceduličkou. Všechny jsou ze 2.střihové skupiny. Tedy alespoň si to myslím, protože vykvetly zatím jen dva a oba jsou to záměny :blink:. Nastane detektivní práce (pokud čas dovolí)Hanka
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 16. kvě 2014 21:14 #288843

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jestli si ještě nějaký pořídím,tak nějakou viticellu,s E.Violet nejsou problémy,zjara šmiknu kousek nad zemí a nemusím přemýšlet.Anebo bylinný,ty se mi líbí moc.Už mám dva :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 21. kvě 2014 07:55 #288969

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Pink Fantasy

P5142978.jpg

Letos jej mám třetím rokem, stále se jakoby usazuje, doposud nepředvedl žádnou velkoletou show.

Xerxes + Ger.Orion

P5202981.jpg

To je jiná, obrostl již krásně lískovou trojnožku a je samé poupě.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., evai, mišpule, Evka

Clematisy 21. kvě 2014 14:55 #288981

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Vlaďka napsal:
na fotkách mám cl. Omoshiro.
_5118592.jpg

_5118596.jpg

www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.60636&tab=36&qn=0&qc=0
Kupovala jsem ho loni v průběhu léta, měl poslední odkvétající květy, takže záměna to není, ovšem, kde je ten růžový akcent? :woohoo:
Nebo, je možné, že by v tom kontejnerku byly dvě sazenice v sobě? Poupata tedy rozkvétají zeleného, než MB, ale mohlo by to být podmínkami? Kdo prosím máte Omoshiro?

Tohle vážně není Omoshiro, mám ho dvě sezóny a ani jednou takto nenakvétal. Spíš dvě rostliny v jednom kontejneru nebo třeba sport? Je to možný i u clematisu? :)
P1080331_s.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Evka

Clematisy 21. kvě 2014 22:00 #288996

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Stále čekám, co vykvete dál. Zatím stále Miss Batteman. :blink:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa