Kájo, snažily jsme se vybírat růže tak, aby "do republiky" přišly po jednom kusu. Páč Froses jsou dost drazí, nevíme, jak se růže budou na podnebí ČR xichtit... jak se budou majitelkám líbit... ( páč f. klamou )..
Co se týká mne, rozhodování bylo hrozné. Když jsem utvořila seznámek co vše by se mi líbilo, omývala jsem se. Pak jsem začala proškrtávat ( i v závislosti na tom, co si vybraly jiné ).
Nakonec jsem koupila samé Massadovy růže ( ty nové, kt. už nedělal pro Guillota ). Info se o nich shání blbě, moc fotek není.. teď jen budu doufat, že přežijí a budou krásné i v našem studeném zimním odchovu.
Brala jsem dvě popínavky ( doufám, že dorostou výšky sadovek, v popínavé nevěřím. Kdyby ale hrom uhodil, nastoupí kovář + obelisk ).
Belle de Sardaigne ( tu ještě Massad dělal pro Guillota, proto se prodává i pod názvem Fleur de Sardaigne )
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.40658.2
v překladu název znamená Kráska ( Květy ) ze Sardinie
druhou popínavkou je pak Durance
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61640&tab=1
na ni jsem hrozně zvědavá. Měla by to být hodně voňavá růže. Dostala jméno podle bio-kosmetické firmy z Francie, píše se tam, že firma přímo vyšlechtila novou odrůdu Rosa Centifolia, která dostala jméno Durance Rose. Prodává se kosmetická řada Durance Ancian Rosa.
www.durance.fr/our_philosophy
www.durance.fr/ancian-rosa.html
stejně jako Eva ( jediná výjimka ) jsem neodolala Docteurs Massadovi
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.57980&tab=1
pak Nadine Xella-Ricci
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43721&tab=1
a poslední , s jednoduchým květem Jardiniers du Paradis
www.filroses.com/DetaliiProdus/1163/rose...iers_du_paradis.html
jsem na tyhle růže s jednoduchým květem ujetá.