Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 10:28 #275554

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Díky, asi se tedy asi po 2 letech odhodlám k netovému nákupu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 12:11 #275555

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
zahradnictví Flos má dobrou pověst,ale já jsem s nimi udělala "zajímavou"zkušenost.Dlouho jsem sháněla zvonek Loddon Anne,když jsem zjistila,že ho tam mají,je to asi 3-4 roky,jela jsem si pro něj.Bylo brzy na jaře,na velké pláni se tam lopotily sehnuté Ukrajinky,personál pro radu jsem špatně sháněla.Potom mi ukázali,kde Loddon Anne je,přišla i slečna mi pomáhat je vybrat,chtěla jsem jich asi sedm.Slečna mi vybírala ty nejvíc narašené-v té době jsem ještě nepoznala,jak campanula lactiflora raší.Když jsem si je odnášela,bylo mi divné,že podobně raší sposta dalších trvalek.Pak mi došlo,že to je plevel,vrátila jsem se ,prozkoumala...zvonky byly úplně odumřelé ve všech kontejnerech,klidně by mě nechali zaplatit sedm květináčků s plevelem,jeden stál skoro stovku.Od té doby jsem tam nebyla.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 12:26 #275558

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Danah a ostatní, díky za upozornění na Flose, je sice fakt dost drahý, ale mají neskutečně široký sortiment trvalek - a hlavně jsem v jejich e-shopu našla pár kytek, které už nějakou dobu marně sháním. :up :up :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 13:10 #275561

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Květa napsal:
( na podzim měla poměrně dost soret aster k prodeji Dresla )
Dresla prodává mj. i trvalky? Ale asi jen při osobní návštěvě u ní, že? A taky jsem se chtěla zeptat, jak to chodí u Dresly s objednáváním růží, které nemá momentálně v nabídce, ale v Mých růží je má a o ty bych měla zájem. Píšete tu "višlistu", tzn. že si napíšete seznam a ten jí pošlete k "posouzení"?
Danah, od Flose jsem si objednala v září právě na doporučení na těchto stránkách a dorazilo vše do 3dnů velké a zakořeněné, teď ještě otázka, až to vykvete, jestli budou záměny.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 13:52 #275562

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Višlistem zpravidla bývá myšlen osobní seznam přání a tužeb do budoucna.
Dresla sama růže očkuje, takže pokud nemá, těžko v dané sezoně u ní pohledávat. Lze poptat mejlem bude li v další sezoně. Ale nečekej brzkou odpověď ;) Nejlepší v červnu na DODu, kde jsou k mání i nějaké ty trvalky a lze vše probrat osobně.
Poslední úprava: 09. led 2012 13:53 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 20:01 #275568

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jéje,seznam tužeb a přání by byl hóóódně obsáhlý :laugh: Se zásil.službami mám smíšené zkušenosti,radši si prohlížím a ošmatávám osobně.
DOD bývá v červnu,některý víkend?Prosím,dejte včas vědět,ať se můžu zařídit.Abych zrovna nesloužila víkend.Do konce února musím nahlási i dovolenou(zatracený roční plán!!! :angry: )
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 21:17 #275569

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
No, zase to bude repete s Janou, byla jsem u Flose osobně, o rok dříve, mj. pro L.Annu.:lol: Ukrajinky, nedomluva. L.Annu jsem naštěstí nenašla. S tím, co jsem si odvážela, spokojenost. Občas jsem zaslechla, že kytky přišly zásilkovkou někomu vysypané, z objednaných pouze část.
Většinou však spokojenost.
Co mne bralo, byla recyklace kytek. Na netu uvedný rozměr květníku ( podle toho se liší cena ). Když kytky dorostou stěn, rozdělí se do menších a zase se chvíli počká na další dělení. Proti tomu žádná, je to normální. Ale krkalo mne, že jsem chtěla nějakou kytku, kt. byla uváděna v kontejneru 1,5l ( asi za stováka ), měli ji čerstvě dělenou, v k9 ( 9x9 cm ) a chtěli za ní taky toho stováka..

Koukala jsem na nabídku někdy v létě, měli nějaké poklady po kt. bych taky toužila ( dokonce si hrdě myslím, že vím odkud je dovezli ) ale množství skladem měli menší než 5 ks. Chtěla jsem se tam zastavit ( páč bych taky mohla zaplatit poštovné za poloprázdný balík ) - bohužel jsem se tam nedostala.

Lenko, po čem jsi zatoužila ?

Dresla trvalky prodává, asi nejlepší je opravdu DOD ( Mišpule, termín bývá pohyblivý, podle toho jak nakvétají růže, oznámený min. 14 dnů až tři týdny dopředu..mmch, taky termín letos vidíte v dubnu :silly: , když to tak půjde dál ? ) nebo napsat seznam toho, po čem Miško toužíš. Mohla by ti připravit - třeba na DOD. Netuším, jestli trvalky posílá ( poslala by ). Osobně si je asi můžeš odebrat po domluvě na termínu.
Viděla jsem u ní nějaké trávy, seda, aster, levandule, heuchery... něco po pár kusech, něčeho více.
Poslední úprava: 09. led 2012 21:18 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, mišpule, Miška

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 21:47 #275572

• jana H
  • Platinum Boarder
Mně se u nich líbí např.tiarelly,ale doufám,že ty moje,co mám,se už letos trochu rozlezou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 09. led 2012 22:21 #275577

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, máš Tiarellu Running Tapestry ?
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 10. led 2012 11:47 #275588

• jana H
  • Platinum Boarder
Květo,doufám,že mám,ale kupovala jsem ji ve výrodeji u nás v Baumaxu a jméno jsem si vygůglila sama,tak to není jisté.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa