Květo, bylo to fajn. Určitě si to brzy zopáknu, je to směšných cca 40km

Jen chci ještě podotknout, že jsem přes velikou rozlehlost i poměrně široký sortiment růžařství, byla trochu na rozpacích, co se týče zdraví prodávaných růží. Na některých bylo vidět, že jsou v kontejneru již několikátou sezonu, měly chlorózu a i jinak chřadly, mnoho jich mělo ČS a jinak naprosto skvostnou Blackberry Nip (
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.171395 - vlastní foto nemám) jsem nevzala, protože přes krásné voňavé květy měla listy natolik povlečené padlím, že jsem ji tam nechala. A takto napadená nebyla zdaleka jediná.
K podobnosti tebou zmíněných. Čistě subjektivně a iracionálně:
Calapuno mně připadá z těchto tří nejhezčí. Má dle mého nejhezčí poměr množství, rozložení a velikosti květů ke zbytku rostlliny. Líbila se mi také její šarmantní barevnost, zapranější a sofistikovanější než třeba u Marie Curie a Cubany. Marie Curie má na mě příliš velké okvětní lístky, je taková nafintěná, a Cubana zas moc prvoplánově dokonalá, až umělohmotná, a ač to může znít divně, příliš bohatě kvete. Calapuno to má tak nějak všechno hezky vyvážené, je nevtíravě roztomilá, přes dlouhodobé deště stále pěkná a zdravá.
Přesto to ber s rezervou, nemám ji dlouhodobě nakoukanou, viděla jsem naživo pouze tento jeden exemplář, ostatní dvě nevlastním, viděla jsem je jen prodávané v zahradnictvích a na fotkách. Zásadní pro mě je, že jsem po nich nezatoužila, na rozdíl od Calapuna!