Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 24. led 2013 08:40 #286073

• papla
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 322
taky tak...přistihuji se při nevědomých koupích časopisů o zahradách a už se blíží semínkové obžerství, kdy sáčky přibývají, ač nikdy nevysety...
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 27. led 2013 16:49 #286105

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak ja uz v tom take litam, bohuzel nemuzu moc objednavat, nebot letos u nas bude mozna moc zmen, tak jsem si uz poridila jen par seminek zeleniny a kvetin, trvalky a ruze letos objednavat nebudu, ale uz planuju obnovu sadu na chalupe, tak jsem si objednala merunku a previslou morusi a zrovna studuju jablone.
Ale nedavno jsem mela chvilku pro sebe ve meste, tak jsem ji stravila v obchode semen na Belehradske, aaaach. Mit prostor a penize, to bych se fakt vyradila. :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 28. led 2013 09:51 #286111

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Pan Šíp mě kontaktoval telefonem minulý týden a chtěl upřesnit mou objednávku z podzimu 2012(už na mě některé růže nezbyly) a dobu, kdy má růže poslat. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 26. bře 2013 11:20 #287059

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mám pocit,že tu někde někdo psal o nějakém německém zásilkovém eshopu trvalek,ale nemůžu to najít.
Nalákala jsem se na nějaké nepety u www.stauden-stade.de ,ale ti k nám nezasílají.:(
Moc se mi tam lbí Black Dragon,nepeta z Terra Novy.
www.terranovanurseries.com/growers/nepetabluedragon-p-180.html
Poslední úprava: 26. bře 2013 12:42 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 26. bře 2013 11:31 #287060

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Evko, nemám vyzkoušené, ale mám na ně spadeno: www.sarastro-stauden.com/
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 26. bře 2013 17:55 #287079

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko, s prvními jsem neměla to potěšení, juknu se na ně večer.

ad Sarastro - Vlaďko, zkušenosti jsou ( JanaH, EvaI, já ). Ale tedy pouze s osobním odběrem, posílat jsem si nenechávala.
Zkušenosti mám trochu rozporuplné.
Při prvním odběru jsem si přifařila pár květníčků k Evině obj. Byla tam poměrně časně, ještě nebyly všechny rostliny vzešlé. Něco nedodal ( raritky, že pomrzly ), 3 květníčky nevzešly ( následná reklamace, bez problémů ). Jedna kytka ( samo, jak jinak, ta nejdražší ) v dodávce chyběla zcela ačkoliv placena byla. Popravdě, tu jsem si reklamovat netroufla. Pak jsem si nadávala, ptž. mi ke všemu ještě možná zmrzne.. netroufla jsem se ji po min. zimě zasadit.
Pak byl vyslán ( někdy koncem května ? ) Tenmůj, úkol zněl, pospočítej květníčky ( páč pro něj zelí jako zelí, že ) ... zamávej minulou fa, následnou korespondencí, odečtou ti. To proběhlo OK. V dodávce byla - co pamatuju- špatně pouhá jedna rostlina - jednalo se o nějaký variegátní křen ve dvou exemplářích, jeden variegátní nebyl.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Evka

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 26. bře 2013 19:25 #287083

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Sarastro (moje lonska osobni navsteva) me mrzi-hlavne kvuli Kvete-dodneska.Bylo tenkrat podobny pocasi jako ted.Jen si pridejte bicujici vitr s destem.Takze jsem kvetniky nespocitala, taky jsem musela setrit muze, chtel rychle z toho necasu vypadnout.Rostliny, ac v kvetnikach byly dost maly, neujalo se jedno Helenium a par veci jakz-takz preziva.Poslat bych si rozhodne nenechavala.Myslim, ze ofous ma podobny sortiment.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Evka

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 27. bře 2013 17:09 #287115

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jé, Evi, to tě vůbec mrzet nemusí.
Měla jsem na višlístku to disporum hafo let, nikde jsem k němu nebyla štont přijít. A ochotná jsem byla zaplatit ( v podstatě ) jakoukoliv cenu. No, tak jsem holt zaplatila jednu rostlinu 2x, se svět nezboří.
Byla jsem ti moc vděčná, že jsi moje květníčky přibrala ke svým, v té době ještě nebylo jasné jak jinak ( kromě pošty ) bych k nim přišla. A v podstatě ani netuším, kolik by bych přičítala k rostlinám za poštovné z Rakouska, odsud jsem nikdy si rostliny posílat nenechávala.

V termínu, kdy byl pro kytí Tenmůj, byly rostliny pěkné, narostlé.
Jen ještě postřeh nekytkomilce : prosím tě, kamś mne to poslala ? v té vesnici jsou zahradnictví asi 3, načinčaný, to tvoje bylo někde u vodojemu, mimo obec, s rezavou bránou. To si nemůžeš vybrat nějaké jiné ? B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 27. bře 2013 21:05 #287133

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Dekuju Kveto za shovivavost, ale stejne...mam na ne trochu pifku a na sebe taky.
Jinak-Tenmuj tam pobliz zase brzy pojede, ale vzhledem k nejisty situaci s moji rukou se ani neprokousavam Sarastrovym katalogem:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. úno 2014 20:11 #287617

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Už je to tady!
Dnes odpo jsem doslova proletěla Hornbach v Praze - doprovod čekal v autě s běžícím motorem - kvůli síti na plot a :P

co nevidí mé oko - plné stoly kontejnerovaných růží
jen v letu jsem zahlédla Nostalgie, Astrid Grafin von H"., Ascott a další, detaily nevím.
Musím tam znovu, aspoň si to prohlídnout.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa