Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hosty - bohyšky - funkie

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 06:24 #252097

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Taky ty moje zmrzly, totálně :(
Co s tím, až ty mrazíky skončí, tak obrat totálně od listů a pohnojit a doufat, že vyrazí nové?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 08:21 #252114

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
amazonka01 napsal:
Taky ty moje zmrzly, totálně :(
Co s tím, až ty mrazíky skončí, tak obrat totálně od listů a pohnojit a doufat, že vyrazí nové?

Amazonko, mě tak napůl z každé. Myslím, že obrostou stejně. I když se asi víc vysílí. Takže ponojit určitě a listy obrat taky. Uvidíme až to skončí co ještě odejde, smotané listy jsou v pohodě, odnesly to už ty velké. Sice mám jen tři druhy, ale i tak je to škoda. Ale co naděláme. :angry:

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 08:29 #252117

• amazonka01
  • Administrator
Vláďo, smotané neřeším. Ale co z hostou, která pomrzla úplně celá?
No, ono v podstatě nic jiného, než jí obrat nejde.

A jinak, i po hryzčí likvidaci jich mám 36, a z toho tak 15 teď zmrzlo :dry: , a všechny jsou v přezahrádce, takže všem na očích (ke všemu).

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 08:39 #252119

• VláďaJ
  • Gold Boarder
To je špatné, ale určitě nezmrzly celý ne? Mají hlíznatý oddenek, který je pod zemí a vydrží větší mrazy, tak bych počkal až obrazí z puků. Blbý je, že to je vidět to věřím, když je to na očích, tak obrat a já bych počkal, nebo ty nejmenší přesadil do květináčků a zkusil zase vypiplat. Já mám obyčejný, ani nevím jak se jmenují, ale vyfotím, třeba taky poradíte co je co?! Nejhezčí byly, když udělaly koláč, asi metr v průměru. Ale pak celý vnitřek něco vyžralo, asi myši?! Ale okolo zůstalo vše, tak jsem to rozkouskoval, tak jich teď mám plno, ikdyž jeden druh, ale zato krásný. Bohužel jsem je nechal venku i ty v květináčích a taky se žahly. Tak už šly taky domů.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 09:02 #252124

• amazonka01
  • Administrator
No, kořeny jistě ne. Problém bude v tom, kolik dokáží vytvořit nových puků. Normálně totiž na jaře vyraší všechno a během roku už nic nepřibývá. Díky listům dokáží nashromáždit "kapacitu" a příští rok vyjede puků víc.

Pokud ale zmrzne celá (tj. nezůstalo nic nevyrašeného), tak netuším, co udělá. A dost mě štve moje blbost, kdy jsem vypiplala tu "sežranou" bez kořenů, a samo jí už dala do záhonku :(

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 09:46 #252129

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Amazonko jsem na sebe taky nas.aná, mohla jsem víc, ale nechala jsem to na přírodě, takhle silné jsem to fakt nečekala a možná horší je teď to vedro..... Hosty mi letos až na tři vyjímky vůbec nerašily tak uvidím jestli byly sežrané a nebo prozíravé.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 10:14 #252132

• amazonka01
  • Administrator
jaja99 napsal:
Amazonko jsem na sebe taky nas.aná, mohla jsem víc, ale nechala jsem to na přírodě, takhle silné jsem to fakt nečekala a možná horší je teď to vedro..... Hosty mi letos až na tři vyjímky vůbec nerašily tak uvidím jestli byly sežrané a nebo prozíravé.

Nj, mohla jsem včera hosty zakyblíkovat :(

No, už jsem je ostříhala, pár jich je až k zemi, pár jsem nechala vnitřní svinutý list (co kdyby, že)

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 11:00 #252138

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Tak jsem to zdokumentoval. Taky jsem na sebe nas.anej. I když neodešly, tak už byly krásně narostlý. A ty v květináčkách to taky trochu odnesly. Už jsou pro jistotu doma.

110504_123030.jpg

110504_122618.jpg

110504_122713.jpg

110504_122727.jpg

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 11:17 #252143

• amazonka01
  • Administrator
Nj, to u mně to vypadá o dost hůř, všechny listy tmavé, "mokré" a ležící (a to i u pevných host). No, obrala jsem, co jsem mohla, doufám, že pohnojení pomůže.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 11:27 #252144

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Evidentně na zahradě mrzlo i přesto, že na baráku jsme měly málo nad nulou.
Všechno se zdá být v poho jenom hosty to odnesly....A to zrovna nová Diana Remembered a Whirldwind... Kdybych nebyla tak akční minulý týden, tak mohly být ok , zůstaly by v pergole a tam určitě nemrzlo. :evil: A zrovna Diana byla nádherná :(
Na starých není nic vidět, ale ty tedy nejsou tolik napučené, oproti vám mám jenom kornoutky nizoučké.
Moderátoři: Eva L., Květa