Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 25. bře 2013 12:57 #287012

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
mišpule napsal:
Moje drahá překvapila,odpověděla,že koupí :woohoo:
Poslala mi tenhle odkaz:
www.americanmeadows.com/perennials/baptisia
Ještě jsem ho ani nezkoukla dál,páč musím po úřadech,tak až večer.

Tak mě se by z toho odkazu líbila B. Carolina Moonlight, tedy pokud má takhle hezky zelenožluté kvítky jako na fotce. Akorát jsem nepochytila (AJ moc nevládnu), jestli to je nabídka rostlin nebo semen. :(
Jinak se přiznám, že loni jsem pořídila u Krulichů modrou baptistii. Dala jeden květ, ale předpokládám, že letos to bude podstatně lepší. A po baptistiové masáži tady, chci objednat ještě bílou. ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 16:31 #287020

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
www.americanmeadows.com/wildflower-seeds...me&p=2&gan_data=true
projela jsem jejich semínka,našla b.australis a b.a. alba.
Uvidíme,s čím přijde neteřinka dál.

(je to na str.2)
Poslední úprava: 25. bře 2013 16:35 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 16:54 #287021

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
tak ještě jednou k baptisiím. :laugh:

Snažím se při nákupu kytky, kt. jsem ještě neměla, nepěstovala, načíst info o tom, co chce, jak by mohla vypadat, kdy kvést a pod.

Tentýž případ byl i po nákupu té mojí baptisie - info jsem načítala někdy v r. 2007, z té doby pocházela i polozasunutá vzpomínka na šlechtění ( jino- ) barevných kultivarů. V té době byly ve stádiích pokusů ( jako vyšlechtěné, ale nedané ještě do komerčního prodeje ). Jednalo se o cca 4 barvy. Od té doby jsem se o ně příliš nezajímala až teď při dohledávání jsem zjistila jak moc od té doby šlechtění pokročilo. Na odkaze www.chicagolandgrows.org/perennials/lunar_eclipse.php - jsou rozděleny baptisie do dvou skupin - u cca 4 kultivarů není uváděno nic ( tzn., že jsou již v prodeji ), u zbylých pak Retail availability in 2012 or 2013 ( maloobchodní prodej v r. 2012 nebo 2013 ).

tady je seznam jejich smluvních partnerů
www.chicagolandgrows.org/sources/wholesale_sources.php

( pokud se chce zasytit trh rychle, nejspíš půjdou cestou in vitro, tkáňových kultur )

www.plantdelights.com/searchprods.asp ( ještě jiné )

Mišpul :up :up ...
na odkaze jsou rostliny ( vpravo značeno pot - tzn. květináč )
v semenech jsem ale bapt. prodávat viděla. Jen asi nejspíš nebudou k sehnání úplně jednoduše ( myšleno v kdejakém emerickém super/hyper ), ptž. přece jen klíčení není bezproblémové. A také je otázkou jaké.

ještě jiné baptisie
www.plantdelights.com/searchprods.asp
www.provenwinners.com/search/content/baptisia ( sort. Proven Winners je občas k mání v bau, ale ten masovější )

a poslední poznámečka - baptisia byla zvolena Perennial Plant Association perenou roku 2010 ( spolu s heucherou Caramel a Brunnerou Jack Frost ).

stejnak je krásný jak se dokážeme vzájemně zmasírovat, co ? :laugh: ( taky si asi ještě pořídím bílou, jestli na mne zbyde ).
zápleváky příště
Poslední úprava: 25. bře 2013 16:56 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., skalnička, helena, evai, Evka

Re: Trvalky II 25. bře 2013 18:26 #287023

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evka napsal:
Honzo,a tobě Rozane přežije zimu?
Mně dračíky zimu také špatně přežívají,což mě velice mrzí a tři Rozane zřejmě po jejich první zimě rovněž nepřežily.

Evko, loňskou krutozimu ´Rozane´ zvládla beze ztráty kytičky (dával jsem sem i fotky).
Letos ještě nevím, máme silný mráz. Spíš si myslím, že min. jeden trs skolilo to extrémní sucho.
Kleplo ji a uschla v květu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Trvalky II 25. bře 2013 19:08 #287024

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jo jo,zfamfrnit se (do něčeho)je asi správný výraz pro to,co se se mnou vždycky děje.Po loňském kakostění letos zkoumám Knautie a Scabiosy.Pár jsem zahlédla i na DODu

35.JPG

37_2013-03-25.JPG

38_2013-03-25.JPG

Máte někdo?
Vloni jsem koupila malou sazeničku Knautia macedonica.Je velmi statečná-foceno letos 2.2.

13_2013-03-25.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, evai

Re: Trvalky II 25. bře 2013 20:54 #287038

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Ano to zfanfrnění je asi to správné slovo :laugh: :laugh: :laugh: Musím potvrdit, že před objevením KR bylo opravdu zahradničení i pro mne mnohem levnější.
Mišpul Knautie i Scabiosy mne samozřejmě také uhranuly. ˇUlovky které máš na fotkách mám a zimu přežily zdá se ve zdraví. Jsem zvědavá nakolik se samy přesely.
Evko Rozane přežívá u Dresly na poli již několik let. U mne loni zřejmě v předjaří vyhnilo - kombinace zmrzlé země a deště. Letos druhý pokus jsem zvědavá...
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 26. bře 2013 06:14 #287039

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
mispule: loni na podzim jsem během jednoho bleskovýho vyplenění zahradnictví koupila scabiosu caucasicu - Albu a Perfectu. Upřímně zatím ani nevím, jestli přežily, protože jsou pořád ještě pod sněhem. Nákup to byl náhodný, v patách jsem měla muže a hladový batole, takže nebyl čas ptát se, kdo je kdo, a až doma jsem objevovala, co jsem vlastně nakoupila. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Trvalky II 26. bře 2013 06:33 #287040

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Vlaďko,tak u mně bude asi příčina stejná,opravdu to také vypadá jakože Rozane vyhnilo.:(
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 26. bře 2013 08:29 #287043

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Evko, ještě je brzy věšet hlavu (doufám), hlavně nedloubat, mělo by vyrazit ze země.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 26. bře 2013 09:18 #287046

• mišpule
  • Platinum Boarder
varouch napsal:
mispule: loni na podzim jsem během jednoho bleskovýho vyplenění zahradnictví koupila scabiosu caucasicu - Albu a Perfectu. Upřímně zatím ani nevím, jestli přežily, protože jsou pořád ještě pod sněhem. Nákup to byl náhodný, v patách jsem měla muže a hladový batole, takže nebyl čas ptát se, kdo je kdo, a až doma jsem objevovala, co jsem vlastně nakoupila. :)

Já si vloni objednala od LG caucasicu,byl to prcek,vlastně jen kořínek se zeleným náznakem.Blbka jsem ho zasadila na terásku skalky,ale vyhnil mi,protože jsem před tím utěsnila mezery mezi kameny,takže tam byl takový bazének.Letos mám objednáno zas a k tomu i albu ;)
(Už se mi dnes vyklubaly dvě letničkové sc.stellata)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa