JaninkaH napsal:
Heleďte, prosím,komu pokvete třemdava, podejte mi raport, jak dlouho vám kvetla. Já si posteskla, že mi nepokvete a dotyčná osoba mi odvětila, že kvete tak týden, nevím, jestli mě chtěla jen uchlácholit, nebo je to tak?A máte je parádní a Honzíku z jarmanky Romy máš radost, že? Já mám svou jarmanku v suchém polostínu a kvete a roste krásně, mám jen ten kultivar s dvoubarevným listem, teď je nádherná. Od loňska mám z pidiřízku už pěkňounkou rostlinku, má to být nějaká hodně tmavá a taky jsem ji šoupla pod jabloň do sucha
třemdava - u mne max. 14 dnů, spíš méně. Ale stojí za to... ta vůně !!!
a vůbec je to majestátní krasavice...
Svoji mám v písku, na úpalu.
Danah - k dělení. Info nemám, nedělala jsem. Před sázením jsem si načetla, že kvete až jako starší rostlina ( cca za 7 let od výsevu ). Tak jsem hodně uvažovala kam s ní při výsadbě - abych nemusela hýbat. Pokud ji budeš přesazovat, dej pak info, jak to holka vydýchala, jestli ti bude kvést v roce následujícícm.
Actaea - jo, tak to je jiná. Jednak jsem někt. přesazovala ( hodně pozdě na podzim, po omrznutí listů + na jaře ). Letos v předjaří jsem i kus oddělovala. Jde to špatně, klasická změť kořenů. Tneš do půlky trsu, odpadne jeden životaschopný kousek a spousta nepoužitelných kořenů a listí.

Na účelné dělení ( nebo jsem ťulda já ) by mi připadalo nej ji vyndat v předjaří a dělit vyrytou.
Jaká to je ? nejedná se o Actaea simplex White Pearl ? pokud ano - kvetla ti někdy ?
tiarella,jj, vypadá, že je v pytli. Ony jsou dost krátkověké.