Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 08. kvě 2011 13:05 #252666

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
RJ.jpg

Pro Dany, Binu a Amazonku :-) Vpředu Rodgersie a vzadu schovaná jarmanka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah, Vlaďka, Dany, lenpel, maggi, bina, Eva.Trifon

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 07:41 #253054

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P5110475.JPG

Dotáhla jsem před chvílí zas nějakou kytku . není u toho lístek - i když mi říkali , že ho mám v taštičce . nevíte náhodou co to je?prý trvalka a má nebesky modré šištičky květů.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 13:29 #253110

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Kajo, je to latnatec, troufám si říct, že vypadá jako můj v pondělí koupený Ceanothus thyrsiflorus var.repens - měl krásnou cedulku a krásně kvetl - já při koupi tedy věděla, do čeho jdu - možná zimu nepřežije, ale nestál moc - cca 90,- Kč. U nás v květeně, když si prodavačka odskočí, tak si vezmeš, co chceš, a platíš vedle u ťamanů - ti neporadí, ale je to asi stejný, jako když někdo řekne, že je to modře kvetoucí keřík, hihi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 13:34 #253111

• Kaja
  • Platinum Boarder
díky - tak ono to tam napsáno bylo , ale zas Němec . na vyžádání mi řekla, že to mám v tašce . nic... tak jsem to zapomněla . má to dřevnatý klacík - moc se mi to líbilo , jsem zatížena na modrou . myslíš , že nebude mrazuvzdorný?no a stál 80kč- je ze zahradnictví , prý kvete do podzimu a má se stříhat.
Poslední úprava: 12. kvě 2011 13:35 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 14:43 #253119

• jaja99
  • Platinum Boarder
Někdo tady nebona Weeku dával foto velikého rozkvetlého keře, ale zabte mě teď to nenajdu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 14:59 #253120

• Kaja
  • Platinum Boarder
Jajo máš čas , ale hledej....:whistle: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. kvě 2011 15:13 #253121

• jaja99
  • Platinum Boarder
:whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 13. kvě 2011 19:13 #253237

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
:)
Tak dám sem, protože sem převážně pokoupila trvalky,..
Hobby ČB -hromade kytek, fakt super a z normáloní peníze, výběr nejen balkonky, trvalky, ale i jehličnany, keře, super clematisy,
Byl teda vydět velký rozdíl v balkonkách od malo pěstitelů a big firem- překupníků nebo jak to napsat od malopěstitelů na druhý pohled stopro lepší:)
šla jsem po žlutých balkonkách nějak mi chyběli do výsadby, milionbells řlutý s vínovým okem, pak si samo nemohu vzpomenout něco jako diastie ale větší kvítky moc pěkné,... zítra pofotím- dělá krásný převis, gazánie - bílé,vínové lobelky,..
Trvalky dvojostice vínová, ostrožka bílá, Jarmanka Rubra, geranium Balerina, taky sem si pořídila jedno další kiwi Isai,
Mamce sem samo taky něco vybrala - delosperma žluté, měli bílé, růžové - troufám si říc jeden z nej hitů., pak ještě dvě skalničky,...jednu nádhernou bílou Hortenzku,...ani nevim jaká určo Macropyla,...
No utrácelo by se to,...
Ještě nějaké trvalyk, rozrazyl, petrklíč,... si nepamatuju z hlavy,... No ještě ýe sme měli plastové nákupní košíky,... no super se to neslo:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 13. kvě 2011 19:58 #253250

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Lenpel jsi se tedy rozšoupla :up
Dám sem jírnici, máme Květo tu druhou, Polemonium caeruleum 'Blanjou' - teprve se chystá na kvetení.
IMG_0554.JPG

a obyčejná už kvete..
IMG_0570.JPG

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, lenpel, helena

Re: Trvalky II 13. kvě 2011 20:06 #253251

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Janinko bych se rozšoupla víc, ale jaksi taksi se špatně courá ověšenej květníčkama,... a větší kousky sem fakt nebrala akrom toho kiwi
Stály za to i ronďáky a i některé stromy- jako třeba javor zelenobílý, teď nebudu dohledávat,... zlatolistý jilm, ale i růžovokvetoucí akát, jo a co teda šlo na dračku buxusy myslím že 280kč ale nádherný keře tak dobrých 80cm,.... ty teda byly,...
Co mě teda překvalpilo a dočeho bych teda nešla- spoustu zaigelitovaných růží na tom slunci a ovocné stromy silně olistěné prostokořené zabalené v igelitu,... tak to fakt ne,..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa