Astrantie ted frčí jako blázen, jsou to zlatíčka, jenom na ně dělájí nálety sršně a krmí se na hmyzu, hlavně včelách.. Ta zářícfí bílá je A major Alba, potom hned vedle je A. maxima Rosea
Sadec právě rozkvétá a za ním rozkvétá M.Malerpartus - moc se mi spolu líbily u Janinky - jenom ten můj sadec je trochu jiný.
Mukdenia je právě zminovaná A.maxima Rosea
Krvavec totem je super, rostl z druhé strany plotu, tak byla na jaře stěhovačka. Doufám, že mne brzy nevystěhuje on.

Záhon je kromě Annabelky všechno jarní sázení. Je tam hodně vlhko a sluníčko až odpoledne.
Přidám celou část záhonu ( je ohraničená u fotografa černým bezem Gerda a z druhé strany v. plicatum. Z jarního hamounění je tam ještě bistorta major od Dresly, taky asi pěkný plevílek, právě začíná znovu nakvétat, za ním mimo fotku je odkvetlá Filipendula rubra. U fotografa je stále kvetoucí Astrantia Buckland. U plotu jsem dala kozlík, jenom nevím jaká bude konečná výška...
Za javůrkem ještě vykukuje z ostřice lodyha aconitum napellus album ( oměj bílý)
Dělá mi starost Gerda, letos narostla do obřích rozměrů a budu asi muset vše z jejího dosahu vykopat, nebo to zadusí. do šířky i délky má dobrých 5m.