Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 12. říj 2011 08:39 #270206

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Astrantie mi nešly na sluníčku (respektive byly k neuzalévání). Teď je mám v polostínu (spíš 3/4 stínu), a i když mají fakt sucho (máme tu písek a zase písek, a vážně nezalévám), tak se jim daří výborně. A to jsem je málem vyhodila :blush:

Macleyu mám, je to plevel :D. Vydrží jakékoliv zacházení, je obří a rozlézá se. Mám jí v polostínu. Ale zatím není na vyhazování, uvidím na jaře, jak se zmůže, když tak se připomeň o odkopek.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Trvalky II 12. říj 2011 08:52 #270207

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Hm, tak uvidím, co to s jarmankami udělá plné slunce-zem mám jílovitou a doplněnou zetlelým koňským hnojem (toho máme až dost), tak třeba bude mít nohy ve vlhku a bude jí to dělat dobře.
S tou macleyou a vyhazováním jsem to tak nemyslela :blush: ale spíše umenšování, omlouvám se. Pokud by byl odkopek, budu za něj moc ráda. Jestli na jaře nezapomenu. A kvete opravdu červeně, jak se píše? A jak asi dlouho? Mě se moc líbí ty velké listy a květ spíš do běla.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 08:53 #270208

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
:up Macleu mám od jara od Jáji,.... dokonce kvetla,...ale zatím je to prtě,... mám jí na slunci v jílu,...tak uvidíme co vyvede,.. určo trochu přirostla,..
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 09:19 #270209

• amazonka01
  • Administrator
lenpel napsal:
:up Macleu mám od jara od Jáji,.... dokonce kvetla,...ale zatím je to prtě,... mám jí na slunci v jílu,...tak uvidíme co vyvede,.. určo trochu přirostla,..

Já jí mám taky od jara od Jáji ;), a má asi 170cm a asi 30cm v průměru dole. Když uvážím, jaké měla vstupní podmínky :D (modří vědí ;)), tak je to fakt nezmar a u mě se jí líbí.

Kvete vlastně furt, ale po pravdě netuším, kdy začala, asi koncem léta. Květy jsou takové asi lososové.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 09:27 #270210

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
U mě má tak 1,20, jo jo květy jsou takové růžovooranžové,... kvete tak od července.....má si taky dobře, ale tak neroste,... ale je pravda že mě tu kytky déle koření a pak to stojí za to:laugh: ale moc se mi líbí,....krásné listy,..
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 11:28 #270222

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Holky dííík za zprávy o Macleyách :woohoo: Pokud někdo budete macleyu potřebovat ozvěte se najaře, on je to fakt nezmar, miluju ji pro ty nádherné listy.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Trvalky II 12. říj 2011 11:40 #270223

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Taky ji mám od jara od Jáji :laugh: , moje je tak 1,5m v polostínu- naklání se k slunci. Je nádherná. Na jaře omrzla při těch pozdních mrazících , ale rozdýchala to . Moooc díky. :kiss:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 11:48 #270224

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
a já pořád čekám, kdy někdo přidáte k té chvále fotku :whistle: sím....
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 11:53 #270225

• amazonka01
  • Administrator
Vlaďka napsal:
a já pořád čekám, kdy někdo přidáte k té chvále fotku :whistle: sím....

Nemám :blush: , sice je v překvapivě líbivé kombinaci (macleya, planý turan a miscanth. gig.), ale v tak zarostlé části zahrady, že jsem to nefotila :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 12. říj 2011 11:55 #270226

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
No Vladko, hledala jsem ale mám jenom tuto .. Zkusím nafotit - někdy... :whistle: Macleya je za lískou... Je vidět hlavně květy :laugh:
DSCN4829.JPG

No Amazonko, taky nic moc , jsem to fotila jenom proto abych viděla kolik toho mám ještě osázet... :P Giganteus je tam za ní... a před ní jeden taky vysoký noname Misc, ale má jemnější listy.
Poslední úprava: 12. říj 2011 12:04 od Emilka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Viola
Moderátoři: Eva L., Květa