Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 12. čen 2009 06:35 #770

• Jana
Na svlačec by měl dobře fungovat Dicopur. Jinak já jsem teda katrán vykopala a vyhodila, nakonec se mi moc nelíbil, byly to takové zeleninové listy s květenstvím podobným nevěstinu závoji - a já jsem teda dala přednost klasice.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2009 08:19 #772

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Nojo, něco mezi rebarborou a lopuchem. Ale když se vzadu v záhonu najednou zjeví dvoumetrový oblak květů:)

Teda Evo, díky, díky. Jak ji máš dlouho a odkud? Hnojíš? Krasavice to je.
Cca před měsícem jsem svoji zalila kristalonem a připadá mi, že reaguje. Možná, že je tady moc na suchu.
Musím provést měření a výpočty. Budou to tvé parametry lomené dvěma, možná třema.:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2009 09:14 #780

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dreslo, děkuju za uznání. Mám ji z LB od jara 2006. Nehnojím a sama se teď dodatečně divím, že tak prosperuje. Navíc si myslím, že ty dva cypříšky jí musí odčerpávat dost živin. Má dost vláhy, to ano. Kromě několika hodin ráno je pak celý den ve stínu. Po tom tvém a Květině chvalozpěvu si ji začínám víc vážit a uvažuji o přesazení do volnějšího prostoru. Snad ji tím nezlikviduji:unsure:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 18. čen 2009 22:17 #906

• Loreta
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 2
A co levandule? Tady je Leonardo da Vinci s levandulí Richard Gray.
P1010183.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 18. čen 2009 22:21 #907

• Loreta
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Mojí favoritkou je levandule Blue Scent
P1010174.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. čen 2009 09:41 #921

• dresla
  • Moderator
Loreto, máš nějaké tipy, kam pro levandule?
Já na ně většinou chodím ke Krulichom na Petynku. Letos mě ještě ale žádnou novou nepřekvapili. Snad až se rozrostou řízky z jejich loňských úlovků.
Blue Scent je parádní.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 23. čen 2009 08:19 #956

• Loreta
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Já pro levanduli v sortách chodím taky pouze ke Krulichům, v ostatních obchodech jsou rádi když tam mají napsáno alespoň Lavandula Angustifolia o názvu konkrétní odrůdy si můžu nechat zdát. Letos byla Krulichovic nabídka slabší než v loni. Lituji, že jsem si loni nepořídila nějakou růžovou nebo bílou.Dreslo, já jsem se loni snažila kamarádce nařízkovat tu krásnou Blue Scent, ale nevyšel ani jeden řízek i když jsem použila stimulátor. Poradíš mi prosím jak na to ? Jinak fotka neumí všechno. Blue Scent je nádherná tmavá a ve vazbě krásně vyniká, ale Richard Gray má nepřekonatelnou silnou levandulovou vůni s nádechem do kafru, takže ráj pro bylinkáře a milovníky potpouri.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 23. čen 2009 08:46 #957

• dresla
  • Moderator
Taky mi nešlo řízkovat, chytlo se minimum větviček. Přiložím ofocenou anglickou knihu s návodem. Řízkují se zelené - měkké výhony.
Mladé levandule jsem na jaře (cca v dubnu) ještě zastřihovala pro lepší tvar keře, tak jsem hned vše nařízkovala (do jiffů - podle Amazonky). Hodně se jich chytlo, chtěla jsem zkusit vysadit levandulové políčko, mám ale strach, že bych teď neustála nápor plevelů.
IMG_9234.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 25. čen 2009 08:25 #971

• dresla
  • Moderator
Dnes jsem se prohrabovala svými levandulemi a objevila jsem, že mám ještě jednu levanduli podobnou Blue Scent. Je to Aromatico Blue. Cedulky mají skoro stejné, Aromatico Blue mi přijde ještě o chlup tmavší.Na fotce je vpředu malý keřík Blue Scent, velký za ním je Aromatico Blue. Přisadila jsem je na jaře k sobě, protože jsem je považovala za totožné. Půjdou od sebe.
IMG_8365_1_.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 25. čen 2009 08:27 #972

• dresla
  • Moderator
Ještě jednu tmavou mám vysazenou - Royal Blue. teď jsem si k ní koupila sestru Silver Royalty se stříbrnými listy.
IMG_8376_1_.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa