Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 11. kvě 2010 08:08 #6662

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květo, svou otázkou na zatahování jeffersonie jsi mě trochu zaskočila. Jsem téměř přesvědčená, že v průběhu léta nezatahuje. Abych řekla pravdu, po odkvětu už si jí moc nevšímám (jak víš, tak není moc na očích), proto ta nejistota.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 13. kvě 2010 07:47 #6799

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
lenpel wrote:
Emilko suer romantické zákoutíčko, je to nádhera jak se to den ode dne krásně zelená, taky sbíráš po okolí kořeny:)
Ten kuklík je krásnej, normálně ho nemám obyčejná trvalka,.....musím si ho poznamenat,...:)

Joj kořenů a kamenů není nikdy dost. Posílám foto co k nám doplavalo při jedné povodni. Ještě jsem ho nestačila pořádně osázet , zatím slouží jako lavička..
DSCN5908.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 13. kvě 2010 08:00 #6802

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Tak to je parádní!!!!!!! Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 08:20 #7188

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Máte někdo zkušenosti s řízkováním levandule? Nebo sbíráte semínka a sejete? Mám takovou tu hodně modrou asi Blue Scent teď si nejsem jistá názvem.Chtěla bych jí namnožit.Díky
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 08:29 #7189

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
lenpel, já teprve vloni zakládala okrasnou zahradu, měli jsme v zeleninové několik starých levandulí, o které se nikdo nestaral, já je na podzim stříhala a bylo mi líto to vyhodit (jako vždycky u všeho), tak jsem větvičky zapíchla tam, kde už by měly stálé místo a taky do květníků a rostou všechny. Jsou to ty nejobvyklejší, ne tmavé. Taky jsem v lednu zasela semínka, rostou krásně, ale pomalůůůů :-). Pravda je, že se mi poslední dobou daří všechno :-), až na to mokro, snad už bude konec tonutí rostlin a začne jim být dobře.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 09:06 #7190

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Levanduli snadno,v podstatě jakýmkoliv způsobem (dokonce i v únoru doma do jiffů), jak přímo do země, tak mám korýtko pod jabloní a tam zapíchávám odstřižky. Zakoření i zelené řízky i polodřevnaté (ulomená větvička). Odhaduji tak 90% úspěšnost (se prsím, vím, ale tohle mi fakt jde, na rozdíl od letošních výsevů :dry: )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 14:21 #7245

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Ok, díky holky tak to oskoušim nejdříve bylinné, pak polodřevnaté a seberu semena a vyseju v zimě,...super:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 14:49 #7247

• Dany
Já myslím, že semena můžeš i teď
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 19. kvě 2010 14:50 #7248

• Dany
Aháááá, už vím, semena teprve budou
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. kvě 2010 10:46 #7313

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Levandule se množí zelenými řízky (moudrá kniha - někde jsem tady dávala ofocené stránky)

Pod rukama mi prošla panašovaná bršlice, tak jsem ji vzala na pole pro srovnávací fotky s nerozpínavým všedobrem (smldníkem - no ono ani to latinské není o moc lepší - peucedanum ostruthium ) Bršlice vysazená ve volné půdě by určitě dorostla do podobných rozměrů. Zásadní odlišovací znak je stonek listů - všedobr má kulatý, bršlice s hranami.
IMG_8034_1_.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa