Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 02. čen 2010 21:16 #7977

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Lenko to fialové je co? je to trvalka? Jinak sem dnes opět byla u Vítových,....jo jo zase super,...Hlavně sem se s paní domluvila na nějakých radách a taky posehnání něčeho vzrostlejšího,...Ještě jednou díky za tip:) Super pani má super přehled a nápad,...a cit púro zahradu,...
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 02. čen 2010 23:34 #7982

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Tak jsem dnes omrkávala actey, kvůli nedostatku stínu jsem je před časem zasadila do trojsponu.
Mám je taky přibližně 4 roky, od ofouse Brunette, z LB ramosu a White Pearl. Jsou docela rozrostlé. Jájo, nehlodá té tvé něco v kořenech? Měla bys na tom být ohledně podmínek z nás nejlíp. Mně třeba loni vůbec nevykvetly, srpnové sucho způsobilo zaschnutí květů. Zkusím je přešoupnout na pole, jíl je vododržnější, třeba se tam budou mít líp.

Květo, kvete ti orlíček Alaska? To, o čem jsem si myslela, že je on, má tady nádech do růžova.

Orlíčky v bezu
IMG_8605.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 03. čen 2010 08:42 #7989

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Kája: no jasně, astřičky kvetou už skoro měsíc - ono se jim na tom zápraží moc líbí, celé odpoledne tam svítí sluníčko, a když se ty kameny rozpálí, pěkně to tam hřeje. Testuju si tam kytky, co odolají sešlapu a dají se pěstovat ve spárách i tam, kde se chodí, a musím říct, že jarní astřičky jsou na špici seznamu hned po mateřídouškách - nedokáže je zdecimovat ani náš padesátikilový pes a smečka nenechavých dětí - jen kvítky občas ulomí, lístky jsou nezničitelné. Chtěla bych i bílé, ale zatím jsem je nikde nepotkala.
lenpel: to fialové (pokud tedy nemyslíš právě ty astřičky) je obyčejná tařička zahradní - odrůdu po mně ale nechtěj, mám celkem čtyři, všechny darované - vděčná trvalka na slunce
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 03. čen 2010 08:44 #7990

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dreslo to je nádhera, podobnou barvu mám orlíčku, tak je taky nechám vysemenit do bezu:laugh: B)
Lenko, to je krásný dvoreček :P
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 03. čen 2010 09:34 #7991

• Lenka
  • Platinum Boarder
Orlíčky máte všichni nádherné. Strašně vám je závidím, protože mně je vždycky něco sežere odspoda. Možná jim taky nevyhovuje naše písčitá půda, nevím, každopádně letos mi kvete už jenom jeden.:(
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 04. čen 2010 23:48 #8074

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ještě k actaeám - mně se Brunette loni opálila a zaschla , v zimě ji podryl kapsáč, kousíček jsem zachránila. Je z ní atropurpurea :huh:

Dresli, Alaska mi kvetla loni, žlutá. Květ byl cca 2 x větší než normální velikost těch u nás prodávaných ostruhatých.
P1040193.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 04. čen 2010 23:54 #8075

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
a ze strany
P1040217.JPG

letos snad poupě ani nemá :dry:

Lenko - pokud ti něco žere listy orlíčků, je to s největší pravděpodobností zelená housenka. Ta samá ( aspoň se mi tak jeví ) jako je teď na růžích.
Jen orlíčky napadá daleko masivněji, mívám jich na rostlině spoustu. Jsou mršky dost poschovávané, po postřiku jsem byla dost překvapená, kolik jich z jedné rostliny opadalo - a to jsem se je před tím manuálně pokoušela sesbírat.
Nestačilo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 05. čen 2010 21:57 #8087

• Lenka
  • Platinum Boarder
Květo, bohužel mi to něco nežere listy, ale kořeny. Zasadím rostlinku, ona vykvete a během léta nebo podzimu jí něco ohlodá kořeny až k listům. Nejspíš hryzec, máme jich tu plno. Do jara to ustály jen dvě rostliny z celkem asi deseti, loni to samé.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 06. čen 2010 11:04 #8113

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Lenko, to není tak špatné. :laugh: U nás se orlíček silně přesévá, tobě ho hryzci drží v přijatelných mezích.

Květo Ď, při nákupu byla Alaska spíš bílá. Mrknu se v záhonech, co se jí blíží.

Housenky mi letos zlikvidovaly divizny. Je z nich jeden velký zámotek. A pasou se v ní různé druhy. Květo, ta původní z ang. semínek se pěkně přesela, musím nějaké přepikýrovat.

Kdo máte rádi patrové primule, Hlavenec má letos v nabídce p.beesiana a p. bullesiana. Kupovala jsem je teď u Chládka po 29 Kč.:)
IMG_8643.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 06. čen 2010 15:44 #8117

• Maggi
Přikládám obrázek nikoli trvalek, ale přímo vytrvalek. Jsou tak vytrvale agresivní, že kolem sebe vše zničí a tak jsou proto odsunuté stranou. Ale je to nádhera.......
vyd__d__nci.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa