Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 08. čen 2010 22:17 #8262

• Eva.Trifon
Nádhera!!!:woohoo: :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 08. čen 2010 22:21 #8263

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nojo ale už není....to mě najaře mrzelo nejvíc, jinak jsem ztráty rozchodila v klidu, ale ten svíčkovec jsem málem obrečela. Už si ho pořizovat nebudu, prý fakt víc jak dva tři roky nevydrží, tak nevím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 08. čen 2010 23:50 #8266

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dreslo - ke crambe. Máš ho teda fakt obří. To bude nádhera !
k mému - jedno jsem podarovala, druhé pak bylo zasazeno ještě v mém předrůžovém období a tudíž - s vzrůstajícím počtem keřů růží :P - nevhodně. Na podzim jsem ho vyrejpla, přesadila. Má hluboko kořeny, dost jsem ho dokaličila. Takže mám teď jedno skomírající a na původním místě raší nové. ( ach jo ).
Nejspíš pokoupím nové.

Při jeho přesazování jsem uťala i značný kus chobotnice eremurusu na kt. jsem už dávno zapomněla ( nikdy nekvetl ). Poničený jsem hodila do jámy po crambe - žádný prdlání jako při výsadbě, myslela jsem si, že shnije.
Houbeles, pokvete. :huh:

ad ajuga - ta nejběžnější ( tmavý list ) mi leze spolehlivě podzemními oddenky kamkoliv kde je jen trochu místa.
Pak mám drobnolistou hnědou, ta se rozšiřuje též spolehlivě - jen jí to o trochu déle trvá.
Obě bíle/stříbrně panašované se mi nijak zvlášť nešíří.

ad len - měla jsem modrý, také v druhé řadě za něčím. Už ho nemám, dost se semenil, přestala mi vyhovovat i barva.
Pak jsem měla žlutý ( Linum flavum Compactum ) - ten byl bezva, ale je zřejmě krátkověký, letos odešel.
Nejraději jsem měla len bíle kvetoucí. Jen chtěl opravdu neúrodnou půdu, jinak se dost vytahoval. Nesemenil se, letos jsem měla radost, že u něj mám mláďátko. Houbeles - bílá rostlina vyhnila přes zimu, mládě kvete modře.

Gaury obdivuju, nepěstuju.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 09. čen 2010 06:25 #8269

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Tak to sem na ty Gaury zvědavá, letos se mi sešly tři kousky, každá jiná.Jednu sem si koupila sama že jí neznám a dvě mi mamka přivezla z nějakého výletu. A všichni prodejci se dušovali že jsou mrazuvzdorný, trvalkový,...tak to teda uvidím.....:angry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 09. čen 2010 08:41 #8272

• jaja99
S Gaurama budu držet palce já jsem kolem 700 m nm tak možná proto jsem o ně přišla i když zase u nás mají sněhový kryt. Uvidíš jsou fakt krásné, ta veliká byla jako krajka skoda jí..
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 09. čen 2010 08:42 #8273

• jajaj99
Květo, Dreslo vysvětlete neznalci co to máte to obří??? To je kytka ke mě moc se mo líbí. Díky předem.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 09. čen 2010 23:38 #8351

• Květa
  • Moderator
Jajo, jmenuje se to Crambe cordifolia, český název Katrán srdčitolistý.
Je to fakt obr, loni byl v květu vyšší než já. Dělá závoj drobných bílých kvítků na mohutné lodyze ( doba květu cca 3 týdny ), má obří tmavě zelené listy.

Vydržel by u tebe, jen nechce moc mokro ( stepní stanoviště ), nejspíš bys mu trochu přilepšila i podsypáním vápenné omítky. Jak je ale na vzrůstu toho Dresliného vidět, ani mokro ani jíl mu zřejmě moc neva.
Listy jsou po odkvětu řepky napadány dřepčíky - nic závažného, odřežou se a vyrostou znovu.
www.google.cz/images?um=1&hl=cs&lr=lang_...i=&aql=&oq=&gs_rfai=

Listy se dají upravovat jako špenát.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 09. čen 2010 23:44 #8352

• Květa
  • Moderator
i když je venku slunce k ufunění, pořád se ještě nemohu nabažit žluté.
Ale už začínám pošilhávat k bílému záhonu, pravda..
DSCN0977.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 10. čen 2010 00:06 #8354

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Toho obra musím mít, kde jste ho sehnaly a kolik stál???
Květo už i ty na bílou? Hiii já začala asi před třemi lety pomaloučku, když mě známá namíchla, že bílou na zahradě nechce, že je to jen doplňková barva. Chtěla jsem jí dokázat, že bílá je super, nemám bílý záhon, jen mi bílých kytek přibývá :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 10. čen 2010 07:04 #8366

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Crambe mám taky a loni to byl obr přes 2m. Já ho koupila v Holandsku u www.blumenzwiebel.nl
042-930f80b1d4f0fb46aff3b9a11fc6eb75.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa