Dreslo - ke crambe. Máš ho teda fakt obří. To bude nádhera !
k mému - jedno jsem podarovala, druhé pak bylo zasazeno ještě v mém předrůžovém období a tudíž - s vzrůstajícím počtem keřů růží

- nevhodně. Na podzim jsem ho vyrejpla, přesadila. Má hluboko kořeny, dost jsem ho dokaličila. Takže mám teď jedno skomírající a na původním místě raší nové. ( ach jo ).
Nejspíš pokoupím nové.
Při jeho přesazování jsem uťala i značný kus chobotnice eremurusu na kt. jsem už dávno zapomněla ( nikdy nekvetl ). Poničený jsem hodila do jámy po crambe - žádný prdlání jako při výsadbě, myslela jsem si, že shnije.
Houbeles, pokvete.
ad ajuga - ta nejběžnější ( tmavý list ) mi leze spolehlivě podzemními oddenky kamkoliv kde je jen trochu místa.
Pak mám drobnolistou hnědou, ta se rozšiřuje též spolehlivě - jen jí to o trochu déle trvá.
Obě bíle/stříbrně panašované se mi nijak zvlášť nešíří.
ad len - měla jsem modrý, také v druhé řadě za něčím. Už ho nemám, dost se semenil, přestala mi vyhovovat i barva.
Pak jsem měla žlutý ( Linum flavum Compactum ) - ten byl bezva, ale je zřejmě krátkověký, letos odešel.
Nejraději jsem měla len bíle kvetoucí. Jen chtěl opravdu neúrodnou půdu, jinak se dost vytahoval. Nesemenil se, letos jsem měla radost, že u něj mám mláďátko. Houbeles - bílá rostlina vyhnila přes zimu, mládě kvete modře.
Gaury obdivuju, nepěstuju.