jaja99 wrote:Bílé učurané Epimedium je nádherné jak pro mě stvořené, moc děkuju za speciální foto. Já se poohlédla a mám 3 pidi mimi od pana Teteka E. joungianum Niveum a pro jistotu ještě dvě žlutá E.perralchicum. Jsou to mimina, ale už se zotavila po cestě a těší se jak mi budou dělat radost.
Na všechny mám dotaz chtěla bych dostupnou trvalku do vlhka nejlépe obřích rozměrů, něco jako Udatnu vítám i větší. Macleyu už mám , tak mi poraďte něco suprovýho síííím.

Epimedium j. Niveum mám několik let a ač mu domlouvám, spíš se zmenšuje než roste. Podmínky má dobré, netuším, co jsem mu provedla..
Jajo, tak ho hýčkej..
ad trvalka obřích rozměrů - nic většího než udatna nebo macleya mne nenapadá. Z trochu menších, ale při tom větších ( kolem metru vzrůstu ) pak :
Kyprej vrbice ( Lythrum salicaria ), vyšší astilbe, náprstníky, rodgersie ( ty máš ), vodní kostce, pak nějaké vyšší trávy z okrajů rybníčků, zblochan.
Popelivka ( Ligularia ) - mám dva kultivary, krásná je L. dentata Desdemona, ale sežrali mi ji komplet plzáci. Druhý kultivar Ligularia stenocephala Litlle rocket nechávají na pokoji.
Carex pendula, ten je navíc stálezelený
Přeslička zimní ( Equisetum hyemale ) - na tu mne lákala kdysi Cony, nemám pro ni podmínky.
Stejně tak, kdybych měla vlhko, pořídila bych si Darmera peltata, ta se mi líbí moc.
Při troše stínu - kapradí ( např. Osmunda regalis , O.r. ´Purpurescens´ )