Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 11. čen 2010 19:58 #8622

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
že jste neřekly... loni jsem kontryhelová mláďátka vyhazovala, vysemenil se mi.

Honzo :woohoo: , mám taky modrý len vytrvalý, opadával mi taky po poledni. Vždycky jsem mu říkala kytka pro důchodce ( stejně jako povíjnice )
jj, to vysoké je denivka - nějaká ta nonamová, časná. Nežerou ji dřepčíci, tak ji trpím.

ještě přijdu, pohledám pak f. žlutého lnu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 11. čen 2010 20:17 #8626

• Květa
  • Moderator
chá, Herosové jsou až od devíti, tož :
Linum flavum Compactum
P1010846.JPG

letničkový - červený jsem kdysi také ze semínek zkoušela, taky jsem z něj nebyla nijak unešená. Kvetl poměrně krátce, chtěl sít opakovaně. A taky klíčivost nebyla nijak závratná.

Janinko, tam už se FAKT nedalo vydržet. Jak to ale pokračuje, kloním se čím dál víc k nějaké provokaci. Nechám to chvíli odležet a pak sama sebe nahlásím adminovi. Třeba se nějak vyjádří ( pochybuju ).
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 11. čen 2010 20:55 #8636

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
o hřebíčku......
P6100470.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 11:23 #8696

• Květa
  • Moderator
jaja99 wrote:
Bílé učurané Epimedium je nádherné jak pro mě stvořené, moc děkuju za speciální foto. Já se poohlédla a mám 3 pidi mimi od pana Teteka E. joungianum Niveum a pro jistotu ještě dvě žlutá E.perralchicum. Jsou to mimina, ale už se zotavila po cestě a těší se jak mi budou dělat radost.

Na všechny mám dotaz chtěla bych dostupnou trvalku do vlhka nejlépe obřích rozměrů, něco jako Udatnu vítám i větší. Macleyu už mám , tak mi poraďte něco suprovýho síííím.;)
Epimedium j. Niveum mám několik let a ač mu domlouvám, spíš se zmenšuje než roste. Podmínky má dobré, netuším, co jsem mu provedla..
Jajo, tak ho hýčkej..

ad trvalka obřích rozměrů - nic většího než udatna nebo macleya mne nenapadá. Z trochu menších, ale při tom větších ( kolem metru vzrůstu ) pak :
Kyprej vrbice ( Lythrum salicaria ), vyšší astilbe, náprstníky, rodgersie ( ty máš ), vodní kostce, pak nějaké vyšší trávy z okrajů rybníčků, zblochan.

Popelivka ( Ligularia ) - mám dva kultivary, krásná je L. dentata Desdemona, ale sežrali mi ji komplet plzáci. Druhý kultivar Ligularia stenocephala Litlle rocket nechávají na pokoji.
Carex pendula, ten je navíc stálezelený
Přeslička zimní ( Equisetum hyemale ) - na tu mne lákala kdysi Cony, nemám pro ni podmínky.
Stejně tak, kdybych měla vlhko, pořídila bych si Darmera peltata, ta se mi líbí moc.
Při troše stínu - kapradí ( např. Osmunda regalis , O.r. ´Purpurescens´ ) 
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 11:33 #8697

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květuš moc dík, podívám se, potřebuju něco mezi dvě udatny co by zadrželo kopřivy a netýkavky :-), a ještě jeden dotaz na totéž na odpolední slunce do suché půdy (nebudu zalívat) ke zdi baráku, mám tam kolotočník ale on chytá plíseň a vyseměňuje se a jeho invaze by byla smrtelná
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 11:35 #8698

• jaja99
  • Platinum Boarder
Jo epimedium budu tedy hýčkat a opatrovat, žlité je snad v pořádku to poroste jako rubrum nebo ne? Jsem na ty škornice ujetá moc se mi líbí i jejich zvláštní neuchopitelný život, najednou vykvetou a když si nepřichvátneš nic ani nevidíš.....a nevyfotíš.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 14:01 #8701

• mila
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 19
Co oměj?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 14:15 #8702

• jaja99
  • Platinum Boarder
Oměj mám, ale tam by neobstála, je to drsné místo, derou se tam z bažiny kopřivy a netýkavky a já už dál hranice udržovaného pozemku nezvládnu posunovat a hlavně udržovat (8 tis. m je na mě trochu moc)
Květa má recht dám tam Astilboides tabularis tam bude mít prostor. Sadila jsem si ho blíž k baráku, ale za chvíli by neměl místo tam vzadu ho bude mít kolik bude potřebovat.

Květuš a jak teď seču přemýšlela jsem, že pod to okno místo kolotočníku by se šikl ten obr co máte s Dreslou ještě mu nemůžu přijít na jméno :-) (moje dyslexie na latinu). Tam je chudo a sucho jak u Suchánků to by se mu asi líbilo? Ten kolotočník musím jen co odkvete sejmout nebo se ho nezbavím je upřímnej jako bolševník.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 22:35 #8724

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Jaji, kdybys chtěla, měla bych tady dost velký trs poměnkovce (dej vědět, musela bych ho zachránit, mladý na něj plánují sypat suť) - není sice nějak extremně vysoký, ale má docela veliký listy a zdá se mi, že by mohl trochu i ty kopřivy zadržet.

Dianthus Tiny Rubies - krásný drobný voňavý kvíteček
IMG_7149.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 12. čen 2010 23:00 #8727

• jaja99
  • Platinum Boarder
Joo chci ho, to víš, že jo, stejně se za Tebou chystám.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa