Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 20. čen 2010 00:19 #9827

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Od kakostů se mi semení macrorhiza - ty by ti tam šly, Jájo, jako podrost. Udělají souvislý pokryv a nic nepustí. Kvetou sice jen na jaře, ale některé sorty na podzim pěkně barví listy. Našla jsem loni nějaké semenáče asi od g.sanquinea, ale to je spíš výjimka.

Brunnery macrophylly mi semení pěkně (sibirica prý ještě víc), a vzniká úžasná směska různě panašovaných trsíků.

Taky plicníky (odrůdy netrpící na padlí) by se daly použít. Mají různě barevné listy a semení se.

Chtěla jsem hýbat jedním tužebníkem, nestihla jsem na jaře, je ho tam řádný lívanec, budu pamatovat a pošlu přes kurýrky. Ty přírodní nechej, prodávané se ničím moc neliší.

Ještě mě napadl anthriscus silvestris Ravenswing (seberu semínka - Evo, vzešlo něco?), ten se pěkně semení a je dekorativní.

V loni založeném záhonu s phloxy a pivůněmi mi roste něco, co vypadá jak semenáčky phloxů. Přesévají se vám?

Jájo, phloxy by ti u vás měly jít. Sice spíš na slunce, ale milují vlhko a chlad. A ta vůůůně:kiss: .
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 00:19 #9828

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evi, někde v hloubi této diskuse jsem to už sice psala - ale víš, že Baptisia australis je perenou t.r. roku v USA ?
www.perennialplant.org/
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 00:23 #9829

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
U Bastina měli nabízet jakýsi temně modrý kultivar. Prostě takovou Carradonu v baptisiím provedení. Ale nanašla jsem ji.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 00:27 #9830

• Květa
  • Moderator
víš co - já dost odkvetlých odstříhávám. Možná i proto se mi brunnery nesemení. Jednou mi teda z variegátní vyklíčila jinde obyčejná, abych byla úplně přesná.
Phloxy - nevím, měla jsem zatím jen ten řvavý od tebe.

Anthriscus silvestris Ravenswing, loňský podárek - ožrán slizounama. Nemá jediný lísteček.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 00:32 #9833

• Květa
  • Moderator
ta by byla bývala krásná. Jsem si říkala jestli nemám švagruši požádat o přivezení nějakých semen v jiné barvě ( a M. Huron Sunrise:laugh: ), byla za mořem v době, kdy se na Islandu soptilo,nervéz, tak jsem to vzdala.
Jsem svou B.a. na podzim přesazovala, mrška má hluboko kořeny, přervala jsem je. Žije, ale v podstatě začíná znovu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 18:17 #9898

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
další zvonky- taky moje láska
P6180058.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 18:19 #9899

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jiné
P6180057.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 18:36 #9901

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Dreslo Bruneru mám ale jakou, nevím koupila jsem ji přímo v Lovčicívh. Za semínka a tužebník bych byla vděčná.

A ještě bych potřebovala radu ohledně růží potřebovala bych dvě do zvýšeného záhonu za lavičku. Mám představu že by měly vonět a mohly by být drobnokvěté. co nejmenší keře, měly by být světlounké, nechala bych to na Tobě a nejlíp abys je měla Ty v prodeji abych nemusela schánět buhví kde :-) To si vymýšlím že? Jooo a hlavně mrazuvzdorné a zdravé :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 19:00 #9903

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Dvouletka Hvozdík bradatý - zvláštní barva, kterou jsem nikdy neměla já ani moje babička, Ve skutečnosti víc oranžový.
Hvozd__k_bradat__.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 20. čen 2010 19:03 #9904

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
a ještě hortenzie, tvrdili, že nový druh květů, 50 Kč výprodej. Bohužel se tato firma pěstováním popínavých nevěnuje, kvůli popínavým jsem k nim do skleníků jela.
100_0085.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa