Zdenko, měla jsem napsat opečovávané v období růstu, bylo by to přesnější.
Svoje trávy na jaře přihnojuju ( Cererit ), mláďatům občas ( někdy ) dopřávám i přihnojení Kristalonem Start v průběhu roku pro vytvoření bohatší listové hmoty.
A hlavně - jsou zalévané.
Na zimu jim naopak nedopřávám péči žádnou, nesvazuju, nenakrývám. Mám ráda když se houpají, když mají květy, trsy sněhovou čepici.
I přes teploty - 25 st. C jsem o žádnou nepřišla.
Jedinou trávou, kt. balím je Stipa gigantea ( mám ji moc ráda, původem je z Portugalska, nemusela by mráz vydýchat - prostě se bojím to zkusit ). Arundům přihodím trochu listí.
Trochu problémy u mne mají dříve zmiňované Misc. Cosmopolitan + Cabaret.
Proti tomu - Imperata c. R.Baron přežívá naprosto v poho bez jakékoliv zimní péče. Naopak, myslím si, že nakrývání nějakým chvojím by jí mohlo uškodit, drží se pod ním vlhko. Moje zkušennost je taková, že je na předjarní mokro citlivá ( čili je možné ji nakrýt, ale přežije i bez toho, naopak pozdní odkrytí jí může uškodit ).
V podstatě se dá říci, že jsem o žádnou z trav ( zónou odpovídajících ) nikdy nepřišla. Leckteré mne překvapily, mrazuodolnost mají vyšší než je udáváno ( hnědé carexy ).
Výjimkou je pampová tráva, měla jsem ji dlouho. Loni mi - konečně - vymrzla/vyhnila i přes přikrývání ( byl to obrovský trs, počítala jsem se ztrátou, v podstatě jsem si ji i přála).
Nepouštím se do stip, nejspíš bych byla neúspěšná.
To opečovávávní bylo myšleno zejména v porovnání s Dreslou - má v podstatě stejné množství trav jako já, jen se neshodujeme ve výšce kt. v roce dosáhnou. A v přírůstcích.
To je tím mým zaléváním.