JaninkaH wrote:EvoL, Zwerg Zebra je úplně jiný na fotce ho mám na pravo, fakt skoro nemá proužky, to ten tvůj má. Sice jsem dnes dost fotila, ale většinu fotek mám mázlých, nepoužitelných, tak posílám foto i se strictusem uprostřed a Bluetenwunderem v levo.
No Patko, máš nádherný trsák! Koukám, že mě trávy budou vytlačovat ostatní květenu - přesazovat se mi moc nechce- za A - je to rasovina, a za B pak nevypadají nejlíp, že Květo? Na jaře jsem přesazovala M.Arabesque a růst začal až teď. Jak vypadá Květo u tebe?
a) Patko, tvůj Strictus je fakt krásný. JJ, chápu ( jsem na tom stejně ) jak člověka ( mně fyzicky i psychicky ) bolí, že by ho měl umravnit.
Se občas nedá nic jiného dělat..
b) Evi, jj, je to jiný kultivar. L.Zebra je syn. pro Hinjo, jediný rozdíl mezi nimi je v tom, že Hinjo je meristémově množený.
c) Janinko - taky tě trávy přesazované na jaře zlobily ? mně šíleně. Koupila jsem si na podzim u ofouse Afriku, zimovala doma ( nepřipravenost záhonu na podzim ), na jaře jsem ji vysadila a doteď jsem se o ni klepala. Vypadala, že si hooodně rozmýšlí, jestli bude.
Šoupala jsem hodně travama, mj. i Silbefederem od tebe - obrovským trsákem. Taky se nechtěl chytnout, dokonce teď teprve kosí.
Arabesque - ta zůstala kde byla, vykukují jí špičky květů. Letos jsou M. dost opožděné ( min. o 14 dnů, spíš více ). A trvá jim to než rozkvetou. Chybí sluníčko.
Yakushima Dwarf - jeden z nejnižších M. u mne. Ještě není v plném květu, květy půjdou min. o 10 cm výše.
Patko, musím ho přesadit, hodně se trs přehýbá, dusí vše kolem. Takže si pak vzájemně postěžujeme, kdo si víc zrasil záda, jo ?