Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 09. zář 2010 11:33 #17863

• mrk
a ako sa vola pennisetum s bielymi kvetmi? je to krasne. ja ho mam s levandulou, kvety hnede, to sa mi moc nepaci.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 19:10 #17885

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Kaja wrote:
nechej ho tak - je nádherný . solitera má vynikat...:cheer: :cheer: :cheer:
Patko tak ten je :woohoo: :woohoo: :woohoo: !
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 20:05 #17891

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
Evo Trifone máš SZ
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:13 #17900

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mrku, těžko říct. Někt. penniseta začínají kvést bíle, pak se barva květů mění ( pyl ).
Záleží na výšce trsu. Bíle začíná Hameln ( tvar trsu paruka ), dlouho bílý ale nezůstává. Nižší a také bílé jsou pak L.Honey a Bunny. Mají takové rozježené trsíky. Jak dlouho tyto dva zůstávají bílé netuším, nemám je nakoukané. ( nekoupila jsem si je, páč kdysi holkám Jihočeškám nějak špatně přezimovávaly. Jeden z nich nepřežil - snad Bunny - druhý se zvetil, ale na jaře byly bídný. Taky v té době byly dost drahé, nijak mne neupoutaly. To se změnilo, možná L.Honey zkusím. )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:31 #17901

• Květa
  • Moderator
JaninkaH wrote:
EvoL, Zwerg Zebra je úplně jiný na fotce ho mám na pravo, fakt skoro nemá proužky, to ten tvůj má. Sice jsem dnes dost fotila, ale většinu fotek mám mázlých, nepoužitelných, tak posílám foto i se strictusem uprostřed a Bluetenwunderem v levo.
No Patko, máš nádherný trsák! Koukám, že mě trávy budou vytlačovat ostatní květenu - přesazovat se mi moc nechce- za A - je to rasovina, a za B pak nevypadají nejlíp, že Květo? Na jaře jsem přesazovala M.Arabesque a růst začal až teď. Jak vypadá Květo u tebe?

a) Patko, tvůj Strictus je fakt krásný. JJ, chápu ( jsem na tom stejně ) jak člověka ( mně fyzicky i psychicky ) bolí, že by ho měl umravnit.
Se občas nedá nic jiného dělat..

b) Evi, jj, je to jiný kultivar. L.Zebra je syn. pro Hinjo, jediný rozdíl mezi nimi je v tom, že Hinjo je meristémově množený.

c) Janinko - taky tě trávy přesazované na jaře zlobily ? mně šíleně. Koupila jsem si na podzim u ofouse Afriku, zimovala doma ( nepřipravenost záhonu na podzim ), na jaře jsem ji vysadila a doteď jsem se o ni klepala. Vypadala, že si hooodně rozmýšlí, jestli bude.
Šoupala jsem hodně travama, mj. i Silbefederem od tebe - obrovským trsákem. Taky se nechtěl chytnout, dokonce teď teprve kosí.

Arabesque - ta zůstala kde byla, vykukují jí špičky květů. Letos jsou M. dost opožděné ( min. o 14 dnů, spíš více ). A trvá jim to než rozkvetou. Chybí sluníčko.
P1070448.JPG

Yakushima Dwarf - jeden z nejnižších M. u mne. Ještě není v plném květu, květy půjdou min. o 10 cm výše.
Patko, musím ho přesadit, hodně se trs přehýbá, dusí vše kolem. Takže si pak vzájemně postěžujeme, kdo si víc zrasil záda, jo ? :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:39 #17902

• Květa
  • Moderator
chicht, jedna na téma : jak traviny vytlačují rostliny okolo... + ještě verbena do toho :laugh:
DSCN1057.JPG

Yakushima Dwarf
Morning Light
trocha listů Saccharum ravennae ( Ravenny )
Malepartus
Bluetenwunder ( oba ještě nejsou v plném květu )
v pozadí Ferner Osten
Arundo donax
Giganteus
palice Sally Holmes
stovky verben :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:40 #17903

• Květa
  • Moderator
PS. : cedule jsou hnusné, vím... ale už jsem to psala na L. - platí mi moje kytkové úlety.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:42 #17904

• Květa
  • Moderator
polorozkvetlý Sioux ( v pozadí špička Arabesque )
DSCN1064.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:44 #17905

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květo hezkej mazec. Mě pokveteP.Hameln a začínají kosit asi 3 M. konečně
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 09. zář 2010 22:45 #17906

• Květa
  • Moderator
David, větší bráška Siouxe

DSCN1066.JPG

( tyto mají na podzim a na jaře stín v dopoledních hodinách od sousedovic domu, trvá jim vše delší dobu )
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa