Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Keře v zahradách 13. dub 2016 08:14 #305447

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Na meruzalku se roubují angrešty, takže hádám, že bude i nešlechtěná varianta :)
Koukala jsem, jak mi zmrzla komule :sick: a to nebyla moc zima, jsem zvědavá jestli obrazí i z větví, zatím vyráží jen odspodu
vajgélii mám podminovanou od hryzce, tak ji asi budu muset dát do koše, ostříhat a doufat, že to rozdýchá :sick:
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 10:17 #305456

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květa napsal:
kvete Parrotia persica Vanessa

( ještě jsem květy neviděla, tak je ukazuju )
Velmi podobné květy má zmarličník, taky mi zrovna kvete a vypadá to moc pěkně.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 10:19 #305457

• varouch
  • Platinum Boarder
Smuma napsal:
Na meruzalku se roubují angrešty, takže hádám, že bude i nešlechtěná varianta :)
Koukala jsem, jak mi zmrzla komule :sick: a to nebyla moc zima, jsem zvědavá jestli obrazí i z větví, zatím vyráží jen odspodu
vajgélii mám podminovanou od hryzce, tak ji asi budu muset dát do koše, ostříhat a doufat, že to rozdýchá :sick:
Tak komule se stejně má pravidelně stříhat poměrně radikálně dolů. Myslím, že pak bude i hezčí, úpravnější.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 10:21 #305459

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Smuma napsal:
Jj, taky vím. Ale koupila jsem ji v zahradnictví jako okrasný keřík, tak se přiznám, že mě to trochu štve, když vidím ty fotky.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 10:27 #305460

• Smuma
  • Expert Boarder
No, chybka se vloudila a chápu, že to mrzí, já tu podežranou vajgelii kupovala jako Red prince, ale kvete jen růžově(kdybych už růžovou neměla, tak by mě to tak nevadilo)
Ad komule, proti střihu nic nemám, ale potřebuji, aby měla alespoň metr po střihu - mám ji jako zastínění pro azalky v létě
Poslední úprava: 13. dub 2016 10:33 od Smuma.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 12:27 #305467

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Varouchu, to se máš, já mám zmarličník už asi 10 let a květy jsem ještě nikdy neviděla :(
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 12:56 #305471

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jasně, však píšu, že mě to štve jen trochu. Vysadila jsem ji vedle zlatice, bo se měly v květu doplňovat. No nic. Ale funkci živého plotu jakž takž plní, tak má milost. Víc by mě rozzuřil ten hryzec, kdyby mi ji podminoval jako tobě vajgelii. Mmch taky mám jednu záměnu, koupenou od poláků - místo Bristol Ruby mám nějakou s vínovými listy a tmavě růžovým, až červeným květem. Ale tak taky pěkná :) .
Komule mi letos rašily až nahoru, ostříhala jsem je cca o polovinu a už začínají být zelené. Nestalo se té tvé něco jiného?
Poslední úprava: 13. dub 2016 13:02 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 13:24 #305474

• varouch
  • Platinum Boarder
Jana V. napsal:
Varouchu, to se máš, já mám zmarličník už asi 10 let a květy jsem ještě nikdy neviděla :(
Mám ho asi tři roky, letos je taky vidím prvně, většinou to narašené sežehl mrazík, takže pak rašily v další vlně už jen listy.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 13. dub 2016 22:49 #305522

• Smuma
  • Expert Boarder
Geno, nemyslím, tam kde byl sníh raší, předloni jsem ji měla trochu krytou chvojím, letos jsem ho neměla tolik, tak na ně nezbylo... příště si dám pozor...
Hryzec mě pěkně točí :angry: , nejhorší je jak jsem přes zimu pozapomněla, co je to za zmetka a naplánovala si a udělala záhon a keříky a... nic, budu bezmocně pěnit vzteky a doufat, že aspoň něco nenajde... :sick:
Plašiče nefungují - asi máme hluchou mutaci, jedu se bojím . děti a sousedovic kocouři(místo myší a spol. loví ptáky :angry: ) a past mi zahrabou :(
Omlouvám se za odbočení od keřů :)
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 15. dub 2016 07:21 #305581

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jak rozkvetou japonské třešně, tak jaro je už definitivní.
Kojou-no-mai rozkvétá jako první, brzy budou následovat další. :kiss:

Pr.incisaKojou-no-mai.jpg

Pr.incisaKojou-no-mai1.jpg

Magnolia stellata letos unikla nočním mrazíkům a nemá popálené květy.

M.stellata.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch, Evka, Kika, Lukáš, Iveta, Jikra, Ajka, alenak, Smuma
Moderátoři: Eva L., Květa