Ty Vaše hortenzie jsou překrásné!!!

Já pěstuji již několik let macrophylly s kulovitým květenstvím i plochým talířovitým. Jsou rok od roku krásnější. jen mi chvíli trvalo, než jsem pochopila, že se nestříhají, aby v létě vykvetly. V zimě je balím do chvojí a letos asi zkusím bílou textílii. Bude to asi jistější, protože ani chvojí je neochránilo od namznutí.

Potíž mám ale s barvou! některé by měly být modré, ale takové byly jen první rok. teď už asi po třetí sezonu jsou růžové. Zkusila jsem okyselovač na rhododendrony, přisypat rašelinu i síran draselný a zase kvetly růžově! Měly jen náznak některých květů do fialova. Poraďte prosím, co se Vám ještě osvědčilo? Fakt je ten, že rostou na dost těžké až jílovité půdě a možná i to je příčinou. Co já už nakoupila pytlů zeminy??!! Nepočítaně...
V sobotu jsem sázela nové odrůdy - hortenzii paniculata Sundae Fraise - je to novinka, menší varianta Vanille Fraise, tak jsem moc zvědavá

????? Další, kterou jsem koupila v zahradnictví v Jevanech jen za 90 kč!!! - Hortenzii paniculata Kyushu. Měli jich tam dost. Byla jsem mile překvapená šíří sortimentu a i cenou. Většinu věcí totiž nakupuji u Chládka ve Střešovicích v Praze. U Jevan máme ale chaloupku s mojí milovanou zahrádkou, tak se asi přeorientuji.
Po zimě napíšu, jak se mají všechny holky k světu? Hořím nedočkavostí!

Zdraví Vás Dída