Tak, musim rict, ze jsem precetla celou diskusi (trvalo mi to snad tyden

) a mate nadherne hortenzie, ja s nimi teprve zacinam a tak jsem si udelala dost jasny nazor co bych chtela.
Moc se mi libi Vanille Fraise, rada bych si ji zkusila vypestovat sama na kminku (strasne se mi libi ta stromkova od Amazonky), tak pokud by nekomu zbyl na jare po strihani rizecek, tak bych moc rada poprosila.
A taky je uzasna Limelight, tu musim mit!
Jinak jdu na radu, koupila jsem vloni ve vyprodejich nejake macrophylly (samo, ze nevim jake, tehdy me to jeste moc nezajimalo), ale bohuzel pres zimu vymrzly a na jare obrazily znovu. Bohuzel ale nenarostly nic moc, ted jsem je kontrololovala a obe maji 3 stonky , nejvyssi tak 10-15 cm. To asi neni moc, co? Kdyz vidim, jak jsou nektere vase rizkovance velke. Mam je v polostinu az stinu v docela dobre pude, i kdyz teda zalivku jsem jim behem roku moc nekontrolovala.
A chtela bych vedet, jak je zazimovat. Rikala jsem si, ze bych dala tu netkanou textilii, ale nevim, jak na ne udelat kosilku. Cim to zatizite, aby neulitla? A nejak to podpirate, aby to snih nerozmackal na kasi? A kdy tu textilku davate, uz ted pri nule? Omlouvam se za dotazy jak pro blbecky, ale jsem holt zacatecnice.