Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 30. čec 2012 05:17 #281917

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Květo moc děkuji. Přiznám se, že jí vůbec nezalévám - mám jílovitou půdu a záhon je zakůrovaný, takže vlhkosti má dost. Jsem ale posera, tak jí raději stříknu, nerada bych se s ní rozloučila. Na plíseň to vzdala už monarda, echinacea, i další.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 02. srp 2012 11:21 #282052

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Ahojda, posílám své nové úlovky, které se zdárně vyvíjejí:up :up :up . Jsou to hortenzie paniculata Kyushu, hortenzie macroph. taller a hortenzie paniculata Silver dollar. Jsou u plotu na severní straně. Zkoušela jsem tam ledasco z pnoucích rostlin - proto ty žebříčky - nakonec tam skončily hortenzie a jsou spokojené:laugh: :laugh: :laugh: . mějte se fajn Ditta
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., chrast, helena, Kachnishte, grimmh, mišpule

Re: Hortenzie 02. srp 2012 13:56 #282057

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Annabelle a její "květáky" (autorkou tohoto přirovnání je Danah :laugh: )

Annabelle1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, chrast, helena, grimmh, Martin, mišpule

Re: Hortenzie 03. srp 2012 08:34 #282070

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Prosím, mám dotaz na zkušenější. Proč mi letos paniculaty všeobecně dělají víc nesterilních květů. Měla jsem radost, že vůbec neomrzly, s vidinou křovisek jsem je málo střihala, je možné, že je to tím? Květenství mají hodně, ale žádná sláva veliká :S
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mrk

Re: Hortenzie 03. srp 2012 11:23 #282076

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
vladka, ja to mam uz treti rok tak, striham na 30 cm. pinky winky, grandiflora - obe na obrazkoch na internete vyzeraju rozhodne "hustejsie", tiez mam vela nesterilnych. napadlo ma, ci to nie je hnojenim? ja hnojim normalne len na zaciatku jari a konci jari hnojivom na rododendrony. staci to?
jedina limelight je krasna.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 04. srp 2012 18:49 #282133

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
IMG_2713R.jpg

toho bobečka jsem si koupila kvůli barvě - nevím, jak se jmenuje
snad přežije zimu-vezmu ho domů, o pár takových jsem už přišla

IMG_2722R.jpg

Preziosa - poprvé kvete, moc se mi líbí

IMG_2720R.jpg

Vanilla Fraise - asi před 3 dny, teď už chytá růžový štych
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, Vlaďka, grimmh, mišpule, Evka

Re: Hortenzie 04. srp 2012 23:15 #282138

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďka napsal:
Prosím, mám dotaz na zkušenější. Proč mi letos paniculaty všeobecně dělají víc nesterilních květů. Měla jsem radost, že vůbec neomrzly, s vidinou křovisek jsem je málo střihala, je možné, že je to tím? Květenství mají hodně, ale žádná sláva veliká :S

Vlaďko, jaké o jaké kultivary se jedná ?
Paniculaty nestříhám skoro vůbec - jen u Limelighta, páč ho mám dlouho - trochu prosvětluji keřík ( dovnitř větve ) a možná i zastřihnu konečky. Na ostatní nesahám vůbec, pokud též nepotřebuji tvarovat a že by to mělo nějaký vliv na počet sterilních a nesterilních květů jsem si nevšimla.
Samozřejmě, pokud pak porovnám velikost květenství u mne a např. u EvyL ( stříhané ) jsou to dudy a nebe.

Popravdě, jsem letos poprvé spokojená, Vanille F. jsem nemusela stříhat ( předloni mrňka, musela se natvarovat na keřík, loni proběhl Buldozér ). Větve stojí, květy se neklopí ( těžké ). Přičítám to vyzrálému dřevu, kratším přírůstkům ( páč energii musí rozdělit do víc výhonků ).

a totéž pozorování, co Fanynka. Sotva paniculaty rozkvetly, už se barví. ( vyjma Limelighta, drží bělostný ).
Doporučuju počmuch k nesterilním květům - hezky voní.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Hortenzie 05. srp 2012 06:18 #282149

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Zbláznila se mi Win´s Red, dole je spořádaný kvetoucí keřík, a nad ním 140cm vysoký, jako palec tlustý, kandelábr. Je fakt, že jsem jí provizorně upíchla do příležitostného pidipramínku, ale takovou reakci jsem nečekala :D
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Hortenzie 05. srp 2012 16:55 #282170

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květa napsal:
Vlaďka napsal:

Vlaďko, jaké o jaké kultivary se jedná ?
Paniculaty nestříhám skoro vůbec - jen u Limelighta, páč ho mám dlouho - trochu prosvětluji keřík ( dovnitř větve ) a možná i zastřihnu konečky. Na ostatní nesahám vůbec, pokud též nepotřebuji tvarovat a že by to mělo nějaký vliv na počet sterilních a nesterilních květů jsem si nevšimla.
Samozřejmě, pokud pak porovnám velikost květenství u mne a např. u EvyL ( stříhané ) jsou to dudy a nebe.

Konečně jsem mé panicul. pofotila.
Zmińované neduživky: Pinky Winky na sluníčku, květy tak 10cm.
pw812.jpg

A PW ve stínu, řízkovanec. Naroszly jí pěkné tři větve, jednu urazila psina :S
pw2812.jpg

Limelight, předloni na podzim kupovaný, loni nekvetl vůbec. Kamarádi kupovali tenkrát stejného mamince po té co ho předloni viděli u mne. Tento týden jsem u ní viděla ty obrkvěty a poněkud jsem pobledla závistí. Se stydím, no...
limel812.jpg

Limelight je ve srážkovém stínu ořešáku, takhle na něj svíti dopoledne sluníčko a pak nízké večerní.
Poslední úprava: 05. srp 2012 17:03 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, helena

Re: Hortenzie 05. srp 2012 19:14 #282172

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Uaaaa, jeste jsem nedocela, ale jdu si postezovat. Byla jsem ted 14 dni s detma pryc a manzela zaukolovala, aby zaleval kytky na zahrade. Ted vecer jsem prijela a videla jsem vsechno povadle, ale nejvic me sebralo, ze nechal uplne uschnout dve hortenzie. Kupovala jsem je vloni v rijnu, kdyz jsem se vracela z nejakeho vikendu, s krosnou na zadech je tahla pres celou Prahu, velike, puvodne staly neco pres 500,- Kc, ja je kupovala ve sleve uz zberchane. A od te doby si je hyckala, vyrostly z nich krasne kericky a ted je vsechno vnivec. Jen vrsky maji jeste zelene a povadle, dole uz je vsechno suche. Jsem zvedava, jestli je vubec zachranim. :(
Poslední úprava: 05. srp 2012 19:32 od Kika.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa