Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re:Hortenzie 14. čen 2010 21:24 #9021

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Máte někdo zkušenosti s Nigrou? Letos v zimě dost dostala na zadek, jak je na tom s mrazuvzdorností?
P6140036m.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 14. čen 2010 22:25 #9022

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Amazonko, kdes na ni natrefila a kolikś za ni dala ?

Znám ji, ale tam, kde jsem ji viděla, ji měli ňák cenově nadhodnocenou.. tak jsem si říkala, že počkám do př. roku, to mají mladé rostliny ( psssst ) za stováka.

Doufám, že patřičně zadokumentuješ ..

Jajo, Nigra se mi zdá nějak náchylná na mráz ( cokoliv ). Už jednou mi chcípla ( a to nebyl nijak dramatický mráz ), chytla houbu. Letos další rostlina totál zmrzlá, vůbec netuším, jestli obrazila. Se musím podívat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 14. čen 2010 22:29 #9024

• jaja99
  • Platinum Boarder
Květo jukni, váhám s přesazením a nebo ji nastěhuju do nádoby a budu zimovat doma. Myslíš, že jí bude líp v nevytápěném baráku?
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 00:37 #9039

• Květa
  • Moderator
Jajo, taky zimuju řízkovance macrophyll za oknem na sever, v nevytápěné místnosti. Jen se to chce ovládat se zaléváním. A spolehlivě by ti po takovémto zimování vykvetla.
Jen pak v předjaří je to opruz, když je necháš doma, tahají se za světlem, když venku, porád běháš a uklízíš je před mrazem.
Zase - dvě v záhoně mám komplet ožrané od španěláků, zbyly pouhé klacíky. V květníku by byly přece jen více chráněné.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 00:54 #9042

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Ta nigra je nádherná. Mají ji nahoře v Troji, jestli se tam dostanu na pivůně, mrknu, jak je na tom.

Svým hortenziím jsem ze začátku navlékala přes zimu košilky, aby si zvládly udělat kostru. Letos dostaly veliké keře na frak. Ale protože nic nestíhám, nevystřihala jsem "mrtvé" dřevo a ono začalo až koncem května obrážet. Zimu odnesla jen Ayesha. Ani mě to moc nemrzí, sice jsou květy zajímavé, ale normální hortenzie jsou mnohem dekorativnější.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 01:16 #9054

• Květa
  • Moderator
Chicht, já ho nevystřihla taky - páč bych při své šikovnosti určo dupla přímo do keříčku.. a začalo mi obrážet také. Co je to platné, když se na ně vrhli vzápětí ti španělský..
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 06:49 #9068

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květo, ve Skochovicích a nadhodnocená byla (300,-), zase je to celkem velká a životná rostlina (když to srovnám třeba s vajglíkem po 100,- od Basika za PW), a navíc jsem si chtěla udělat radost. A zdokumentuju, jasně.

Nigra zimu přežila, ale od jara u ní bojuju s chlorozou, nějak nějak nechce zabrat.

Jinak já tedy hortenzie ostříhala, ony obrazily a nechápu jak to, ale pokvetou. Už ničemu nerozumím, ale i You&me, která chudinka komplet ohnila a šla až k zemi, je plná poupat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 07:13 #9069

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Nigra od Květky mi zimu přežila v pohodě (už druhou) a vypadá dobře. Aesha je mi zimu taky přežila, je to obřík u zdi, možná ji chránila ta zeď. Amazonko, určitě dokumentuj, jsem taky zvědavá, jak ta Tvoje "nová" bude vypadat rozkvetlá :-). Mně kvete loňský řízek z Anglie. Foto se mi mázlo, tak udělám nové a začíná kvést serrata:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 15. čen 2010 07:55 #9086

• jaja99
  • Platinum Boarder
Moje dvě velké no name taky obrazily ze suchých klacků, minulý týden jsem je pracně opatrně prostříhala a jedou, jestli pokvetou netuším je to moc čerstvé, ale velikou radost mi dělá nová Edless summer, pokvete na každé větvičce
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 16. čen 2010 06:53 #9275

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
serrata blue bird
007-efba9b1c5f346156eaad1b1ff8d4adc8.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa