Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re:Hortenzie 04. pro 2010 20:47 #23492

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
amazonka01 wrote:

Jinak teda mě letos kvetly VŠECHNY hortenzie na novém dřevě, proč to nevím.
[/quote]
A mě zase vůbec,vše omrzlo až v dubnu:angry: , takže jsem přešla na panikulaty. Ale ty FE , i FET, jsou lákavé, asi to zkusím. Dík za tipy, také je to pro mne Amerika.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 04. pro 2010 23:42 #23500

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, Kristalonem na ronďáky nebo Startem, poté Květ a plod ?

ad série Forever and Ever, You and Me a pod. :laugh:
jj, vyšlechtil je stejný šlechtitel ( Ryoji Irie ), taky by mne zajímalo, jestli se opravdu jedná o tytéž. Jestli mne paměť neklame, cca před 3 lety měly You and Me značku R, teď ji nemají ( nebo jsem nenašla, co vy ? ) FaEver ano..

- Němci je mají ( možná právě podle dodejce ) odlišené
www.hortensien24.de/Hortensien/Forever-E...DAmTUlEPTg2MzI3.html

- Na GW je zmínka, že FaEver série hůře rostou.

- mezi kvetoucí na jednoletém dřevě lze zařadit i Hovaria Homigo. Chce více slunce.

ad kamenec - měl by se dát koupit v drogérii ( spíš v těch neřetězcových ), popř. síran hlinito-draselný v řeznických potřebách ( např. ). Vymývají se s jeho pomocí střívka.

Hnojivo na modření hort. lze sehnat přímo v každém bau a pod., jen je podstatně dražší - cena kolem 100 Kč.
hnojiva.skolky-novak.cz/7987/floria-krys...ortenzie-0-7-kg.html
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 05. pro 2010 16:57 #23545

• Jana
Květo,zezačátku start,potom květ,ten na rododendrony nepoužívám,protože je chci mít růžové,tedy raději zásaditější půdu.I když nevím,přes všechny poučné články,jak to je,některé píšou,že v kyselé půdě jsou modré a fialové,některé píšou,že pro každé vybarvení je lepší kyselá půda,tedy že i růžové a bílé jsou v kyselé půde jasnější a zářivější.
Modré hortenzie mě nelákají.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 08. pro 2010 01:39 #23789

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, s požadavkem růžové jsme na tom obě stejně.
Moje půda je neutrální, ale voda k zavlažování má vysoký obsah Ca. Takže pokud musím zalévat ( a to hort. musím, páč jako jedny z prvních klopí listy suchem ) jako hnojivo ( nejen na ně, ale i pro všechny kyselomilnější ) používám Krist.rododendron. Ty, co jsem měla v květináčích ( tj. zavlažované víc ) mi pak v průběhu roku jinak chytají chlorozu.
V podstatě mi k jejímu vyléčení nepostačovalo ani hnojivo s chelátovou formou Fe, kt. je prodáváno pro hobby použití ( nejdu se koukat, ale Fe je tam objemově zastoupeno v jednotkách % ), musela jsem použít hnojivo určené pro profesionály. Působilo zázračně.

Právě proto jsem nešťastná, že mi nekvete ES Original, zajímalo by mne, jaká bude barva květu.
Páč si myslím, že právě na barvu květu právě má vliv dostupnost Al.

Mmch, kdysi jsem toužila po hort. Hobergina
www.hovaria.com/english/varieties/hobergineen.html
a tam tedy bych i modřila pro variantu barvy čtyři
pro neangličtináře si dovolím překlad :
1. Antique pink If you have calciferous soil, apply no alum but provide a lot of shade;
2. Claret red If you have calciferous soil, apply no alum but provide a lot of light;
3. Violet If you have acid soil, apply alum and provide some shade;
4. Aubergine/purple If you have acid soil, apply alum and provide a lot of light

pokvete vám následující barvou pokud :
1. Antique = Starorůžově Pokud máte vápenatou půdu, nepoužijete kamenec ( síran hlinitý ) a roste ve stínu;
2. Bordočerveně Pokud máte vápenatou půdu, nepoužijete kamenec ( síran hlinitý ) a roste v polostínu/slunci;
3. Violet Pokud máte kyselou půdu, použijete kamenec a poskytujete nějaký stín;
4. Aubergine = tmavěfialová Pokud máte kyselou půdu, použijete kamenec roste v polostínu/slunci.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 08. pro 2010 14:50 #23820

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Děkuji všem za rady o hnojení, modření mě zajima musim něco zkusít protože to hnojvo z Baumaxu nestači použivam ho ale moje modra loní začala ružovět, kdybych to tak zustalo je to hezky ale jinak chcí modrou.:)
A Květo ta Hobergina je taky muj sen a v tom tmavě fialovem provedení ale kde ji koupit, kupovat v německu to bude drahe.:unsure:
P8140011.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 01. úno 2011 11:37 #244346

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
danate1 wrote:
Dreslo, jak u tebe dopadly "vohlodky"?B)
Pár se jich nechytlo vůbec, některé asi nepřežijí, ale to na tácech (i když to tak nevypadá) je většinou živé (má pupeny). Už jsem musela stříkat mšice a teď váhám, jestli nepoužít nějaký stimulátor. Úhyn mívám největší takhle zjara na těch váhavých (co nemají moc zeleného nahoře). Stříkala jsem preventivně Captanem proti plísni.
c_026.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie - trvalky dle skupin 02. úno 2011 06:56 #244438

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
tak to vypadají dobře....
jsem na tom podobně, některé mají květní pupeny, některé jsou hezky zelené, některé vypadají bídně...
si mi připomněla, frknu jim do vody lignohumát, jestli se zvetí B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 09. úno 2011 13:30 #245186

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Chtěla jsem se zeptat, jak moc stříháte hortenzii Hydr. arb. Annabelle? Vždycky jsem se bála, aby dost kvetla, ale asi jsem stříhala málo a docela se mi rozvaluje.
DSCF2316.JPG

Je to doufám ona?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 09. úno 2011 13:52 #245187

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Danah, stříhám asi na 20 cm, ale mám ji ještě mladou - 3-4roky. Někdy ji mám po dešti taky rozvalenou. Jak jsi ji ostříhala ty?
Annab.jpg

Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 09. úno 2011 14:28 #245188

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Jani, já ji mám také tak nějak a stříhala jsem jí vždycky tak na 30 - 40cm, tak letos jí přistřihnu křidýlka víc.
Tady na té fotce je vidět celý keř i jak se rozvaluje a ani nemusí být být po dešti.

DSCF5155.JPG

Mmch., pěkná koláž :whistle:

Tak mi nejde vložit obrázek přímo z Picasa nebo to neumím :blush:
Poslední úprava: 09. úno 2011 14:31 od danah.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa