Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 03. bře 2011 19:36 #246791

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Jejda ta je krásná!!!!! Tak až se to kousek poporoste a budeš-li mít cestu do Prahy, tak poprosím o větvičku na řízeček.;)
Jinak jsem si teď vzpomněla na naše lovy a bohužel nic z toho se nakonec nechytlo.:down
Janinko, ty bys prosím nevěděla, jestli se dá nějak stříhnout ta dubolistka, co ji prezentuju výše?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. bře 2011 19:40 #246792

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Heli, máš ho u mě! Asi nejsem ta pravá, dubolístku mám od léta mrně. Myslím, že se nemají stříhat, je to stejné jako u macr. Ale třeba ji nějakým šmiknutím povzbudíš k růstu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. bře 2011 20:07 #246798

• hespa1
  • Gold Boarder
Janinko děkuju (chybí mi tu děkovací smajlík nebo ho nevidím)
Tak dobře, risknu to. Ještě počkám, než uvidím rašící pupeny na spodnějších partiích větviček a kminku a picnu ji nad tím. Nerada bych to teď uspěchala, když nevím, jestli jsou ty pupeny živý. Macrophily budu muset letos taky šmiknout, sníh a led padající ze střechy mi je pěkně zmordovaly. Asi se letos moc květů nedočkám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. bře 2011 20:09 #246799

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Helí a není Dwarf trpaslík? Nemá být maličká? Já mám taky jen mimino od léta a ještě je pod sněhem.
Hele mám pocit, že mi tu Amazonka dávala návod jak stříhat Hortenzky, zkusá¨ím to najít

Tady jsme se o tom s Amazonkou bavily

krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...start=700&Itemid=112
Poslední úprava: 03. bře 2011 20:16 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. bře 2011 20:58 #246805

• hespa1
  • Gold Boarder
Jáji, není největší. Na Davesgarden.com inzerují 60 - 90 cm. Což výška by mi nevadila. ale to, že neroste do keře, ale je to jeden klacek s několika větvičkama ( foto str.80) Myslela jsem, že bude dělat taky nějaký výhony ze země a udělá kouli keř.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. bře 2011 22:58 #246812

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
hespa1 napsal:
Vracim se tedy k hortenziím:;)
Mám už třetím nebo čtvrtým rokem hydrangeu quercifolii Sikes Dwarf.

Prosím o radu, nevím, jestli a jak se může stříhat. Po těch letech je to stále jeden klacek s pár větvičkami ( viz foto, pokud na něm je něco vidět)

Díky!!!

jojo, to nehortenziové by zasloužilo promáznout.

Hespí, dubolístka se stříhá jako macrophylla. Tudíž vlastně ne. Pouze pokud potřebuješ provést zmlazení keře ( přehoustlý - což u tebe teda fakt nehrozí ) se má šmiknout v červenci.
Co se týká tvého S.Dwarfa, bych s ní ( pokud vůbec ) dělala něco až zazelena. Upřímně ti ale řeknu, že bych byla dost ustrašená. Ten tvůj asi má hodně práce s bojem proti kořenům jehličnanu pod kterým je zasazen, proto ti nepouští žádné nové výhony. Hodně bych ho pohnojila a zazelena zaštípla. Pustí dva páry větviček proti sobě na klacíku, rozkošatí se ti. Ale vícevýhonový od země... to bych se právě bála. Už nemusí obrazit, mně se to loni stalo u té Esvelďácké. Ulomil mi ji sníh, zůstal pahýl, dřevnatý, doufala jsem, že obrazí od spodu - nestalo se.
Prý jsou dubolístky náchylné na přemokření kořenů, chytají na ně hnilobu.

řízkování hort. z dřevnatých řízků - jde, úspěšnost je ale nižší než ze zelených. Což neva, páč by se stejně vyhodilo.

Janinko, krásná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hespa1

Re: Hortenzie 04. bře 2011 08:19 #246825

• hespa1
  • Gold Boarder
Květo, uvažuji o tom, že se jí pokusím asi vyndat a přesadit To je jedna moážnost, druhá je, že celý ten smrk asi picnu. Bude to rachota, nejsem dřevorubec, síly taky ubývají, ale po částech bych ho mohla skácet. Kořínky tam sice zůstanou, ale snad budou uhnívat a udělaj místo.B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 04. bře 2011 23:32 #246894

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jejku, to teda máš opravdu velké předsevzetí..
Kam bys případně dubolístku přesadila ? k aucubám ?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 05. bře 2011 21:55 #246996

• hespa1
  • Gold Boarder
U aukub je plno. :laugh: Naopak od aukub budu muset nějakou macrophylu odsadit. Mám je asi hodně hustý.
Mimochodem, aukuby obě pořád drží :up Trochu je přitlačil sníh a led ze střechy, ale žijou. Ukazujou krásně, když je těsně nad nulou. Roztáhnou listy. Jakmile jde teplota pod nulu, mají připaženo.;)
Poslední úprava: 05. bře 2011 21:56 od hespa1.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Hortenzie 09. bře 2011 17:01 #247320

• jitka01
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 22
015n.jpg

Omlouvám se - učím se vkládat foto a tak otravuji s obyčejnou hortenzií,ale potěší také:-)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Lenka, fanynka, jaja99, Kaja, Dany, lenpel, Jevgenija, maggi a tento uživatel má 2 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa