Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 08. pro 2011 07:47 #274375

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
evai napsal:
Nechce semi do procitani cele diskuze...jde mi o kvetopasa, ta potvurka me desne stve, jak ukusuje stonky s poupatama, chytam do misky s mydlovou vodou nebo do dlane (casto vyklouzne).Mate nekdo jinou ucinnou metodu, mozna i preventivni postrik necim zjara?
Já jsem se pravidelně dělila s květopasem o úrodu jahod s tím, že na nás zbyla ta menší polovina. Sbírat, nemá cenu, tak nastoupila chemie. Stříkám Calypsem jakmile se objeví ve středu jahodníků poupata. Je to účinné, loni bylo jen minimum jakousaných stopek a ty jsem sebrala a spálila. S ostatními květopasy- jabloňový a další zkušenosti nemám. Ale Calypso zabírá i na pilatky, asi je to dost universální postřik. Rozhodující je vystihnout správnou dobu postřiku.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., evai, Evka

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 30. pro 2011 11:50 #275283

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Záhon před domem je orientován na jih, hodně tam praží a občas dost vyschne až přeschne. Našla jsem, že řešením by mohl být Hydrogel (www.synsy.cz/zahradnictvi/hydrogel). Nemáte s ním někdo zkušenostii? Díky.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 30. pro 2011 12:40 #275286

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jednu dobu to byl velký hit hlavně pro truhlíkové rostliny,jelikož nebylo třeba tak často zalévat,důležité hlavně pro dobu dovolené.Chtěla jsem si to tehdy koupit,ale nikde jsem hydrogel nesehnala.Nemuselo by to být špatné pro kontejnerované růže.
Na adrese níže jsem objevila prodejce,ale těžko říct jestli je odkaz ještě funkční.
pudnikondicioner.sweb.cz/

Vyskytuje se vám proliferace květů růží,u kterých?Podle některých zdrojů by mohly být příčinou nepříznivé teplotní podmínky na jaře a studený vítr.
Poslední úprava: 30. pro 2011 12:55 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 30. pro 2011 13:28 #275288

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evka napsal:
Jednu dobu to byl velký hit hlavně pro truhlíkové rostliny,jelikož nebylo třeba tak často zalévat,důležité hlavně pro dobu dovolené.Chtěla jsem si to tehdy koupit,ale nikde jsem hydrogel nesehnala.Nemuselo by to být špatné pro kontejnerované růže.
Na adrese níže jsem objevila prodejce,ale těžko říct jestli je odkaz ještě funkční.
pudnikondicioner.sweb.cz/

Vyskytuje se vám proliferace květů růží,u kterých?Podle některých zdrojů by mohly být příčinou nepříznivé teplotní podmínky na jaře a studený vítr.

Napadlo mě to pro kontejnerované rostlinky, páč zalévat je zapomínám zcela pravidelně :blush: , možná ho koupím pro výsevy (mám ideální podmínky, JV okno, ovšem když do něj praží sluníčko, tak abych se uzalévala).

Letos mi proliferovalo růží dost (všechny tedy historické), řekla bych, že to bylo pomrznutím poupat na jaře, protože v druhém (a dalším) kvetení se to neobjevilo.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 30. pro 2011 13:48 #275290

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evka napsal:

Vyskytla se jenom u falešného Arthura de Sansal - s největší pravděpodobností Prolifera de Redouté. Kvetla od 31. 5., jako druhá, takže je možné, že poupata ožehl mráz. Na druhou stranu: je vysazena u domu na jih, tam by mráz být moc neměl. U téhle růže se proliferace objevuje často.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 30. pro 2011 14:16 #275291

• Evka
  • Platinum Boarder
Heli,já jsem právě tak na jih vysadila Parade,ale podle Květy a Amazonky to moc dobré umístění není.
Jsem zvědavá,jestli ti "Artur" i příští rok pokvete jen jednou a jaká odrůda se z něho nakonec vyklube.Pokud Amazonce proliferovalo více historických,tak ta tvoje nemusí být nutně Prolifera de Redouté,ale být může.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 07. dub 2012 19:58 #277751

• Cotonou
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Je to vůbec možný! Už jsem našla na rybízu mšice a svilušky :evil: Venku hnus, zima a ty mrchy si hodujou!

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 07. dub 2012 20:05 #277752

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Je to možný :evil: slimáci mi vyžrali do mrtě rašící Campanulu lactiflora. O těchhle zvoncích jsem si doteď myslela, že jsou slimákuvzdorné.
A taky jsem chtěla věřit, že slimáci vymrzli. :down

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 08. dub 2012 05:33 #277754

• Evka
  • Platinum Boarder
A slimejší se teď schovávají pod větvemi jehličnatých stromů a volnými bochánky trvalek,u mně je to třeba hvozdík Baden.Už jsem sbírala,pod každým byly dva a více.
Poslední úprava: 08. dub 2012 05:34 od Evka.

Re: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva 05. kvě 2012 18:45 #278582

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Prosím, máte někdo tip na dobrý domácí postřik na mšice? Bych se letos umačkala... :(
Moderátoři: Eva L., Květa