Geno 1x za 5 let to snad nebude hned ekologická katastrofa

. Ale možná bych radši volila ten Bofix, přeci jen mám dojem, že se z něj do půdy dostane míň chemie než z těch granulí.
Rok.zaruko, proti plazivým plevelům celkem dobře zafungoval obrubník - možná spíš než jako bariéra, tak jako signalizace, že "někdo" přelézá do záhonu. Je třeba pohlídat spáry, aby byly opravdu minimální a pak kontrolovat i v nich. Mám ty klasické chodníkové, nechala jsem je udělat 5cm nad povrch hlíny.
V jiné části zahrady mám obrubníky naplacato v úrovni terénu, z bet. dlažby nebo cihel, tam "emigranty" bohužel obvykle zpozoruju mnohem později, ale zas se to lépe seká

.
Bratránek praktikuje léta zase systém příkopů okolo záhonů. Dělal to tak jeho tatík, on v tom vlastně jen pokračuje. Je třeba to několikrát za sezonu vzít rýčem. V trávníku má prakticky jen samý jetel, v záhonech nikoliv, páč jen udržuje tatíkovy růže, tj. růže a okolo jen holá hlína ( obrývá prakticky každý týden

). Záhony od trávníku odděleny tím příkopem.
Není to druh záhonů, který by mě bavil, ale on to tak má a vyhovuje mu to. Každý holt dělá po svém

. Ale příkopy by byly zřejmě použitelné i pro jiné druhy záhonů

.