Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradní doplňky a dobré nápady

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 30. dub 2011 22:36 #251672

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Danah, stůl je bomba :up Ke krásnému vodnímu kolu-fontánce jsi přidala další super kousek, paráda. Keramický svícen je moc pěkný i jako pítko. Pár výrobků keramiky jsi tady časem ukázala a vždy to byly moc pěkné kousky. Proč jsi přestala keramiku dělat? To je škoda :S
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: danah

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 01. kvě 2011 09:12 #251711

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 napsal:
Danah super :)
Což mi připomělo, mám tu dva ks kanalizační roury, a něco bych s tím udělala.
Danah, stůl je bomba :up Ke krásnému vodnímu kolu-fontánce jsi přidala další super kousek, paráda. Keramický svícen je moc pěkný i jako pítko. Pár výrobků keramiky jsi tady časem ukázala a vždy to byly moc pěkné kousky. Proč jsi přestala keramiku dělat? To je škoda :S
Já taky :laugh: ba bude jich víc, dělají nám kanalizaci v obci.

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 01. kvě 2011 09:16 #251712

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
:woohoo: :woohoo::woohoo: :up

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 01. kvě 2011 09:21 #251715

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
amazonko, reaguju dotazem na tvoji zmínku o natírání v Zima 2010-2011.
prosím, kdo se vyznáte, o radu.
nechala jsem opískovat a nastříkat staré nohy od lavičky po prarodičích manžela, už je to pár let a "dala jsem to" na tak nějak koňakovo. To by nevadilo, i když se názor za ten čas změnil, dá se to nechat udělat znovu, bylo to asi za stovku. Aspoň si myslím, že by to šlo zas opískovat, i když je to odborně nastříkané víbůhjakou technologií.
No a nyní sláva sláva, máme už na lavičku laťky. Manžel si myslí metodou nejmenšího odporu, že bych je měla natřít nějakým bezbarvým lakem, já moc a moc přemýšlím o té krásné modré, jak má třeba danah dana. A jakpak se ten tón modré jmenuje?Takže nohy by šly taky asi na modro. Nebo nee? Tam, kde bude stát, tak tam boky nebudou vidět, ale jasněže to musí být dokonalé. A bude na ni pršet a sněžit, kdo by se s tím tahal.
Lavička bude teď jen dvoumístná, ale pohodlně i pro obéznější. Troj už by byla moc. Bude taková lordóza kyfóza, jak bývávaly, laťková.
No a problém je v tom, že nemám ani páru, jaký bych měla koupit bezbarvný "lak"nebo co a už vůbec nevím, po čam se pídit, kdybych ji chtěla modrou a aby kvalita nátěru vydržela nejradši už navždycky. S poradci v obch. centrech nemám dobré zkušenosti.
Díky předem :)
Evi, vy také ještě nemáte v obci kanalizaci? 21. století! My ani vodu
Poslední úprava: 01. kvě 2011 09:23 od Dany.

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 02. kvě 2011 09:19 #251834

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Dany, ujímám se odpovědi, když se ti líbila má modrá lavička, ale asi ti moc neporadím. Jedna lavice už byla modrá při koupi z bazaru a druhá je prastará - železné nohy, prkna byla shnilá - letos jsme vyměnili za nová.
DSCF7312.JPG

Tím pádem jsem s tím nedělala žádný štráchy, trochu obrousila a natřela dvěma vrstvami Balakrylu - tmavě modrý a ještě jsem jej přitmavila černou temperou ;) abych se přiblížila odstínu té kupované lavice a počítám s tím, že ji za dva tři roky, až oprší zase přetřu.
Taky počítej s tím, že žádný nátěr na dřevě nevydrží při vystavení celoročně venku "navždy" nebo nadlouho. Nejtrvanlivější jsou lodní laky.
Poslední úprava: 02. kvě 2011 09:22 od danah.
Následující uživatel poděkoval: jaja99, Kaja, Dany

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 03. kvě 2011 11:50 #251984

• Dany
  • Platinum Boarder
Děkuju, Dani, moc a moc. jak pojedu do civilizace, tak koupím ten Balakryl, mně je jasné, že navždy nic nevydží. krása modře na úkor občasného starání (natírání). Až to zbystří manžel....jak mu przním krásná přírodní prkýnka...už tuším, že i ty díry budu muset vrtat sama. A šroubovat vraťáky. Mimochodem, s těmi se dá něco udělat, aby nebyly tak blbě stříbrný zinkovaný?Ť řeba by šlo přidat to k nohám na modro v té firmě.

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 03. kvě 2011 12:52 #251994

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Našla jsem něco pro milovníky zahradních dekorací :P www.semper-vivum.de/cms-individuelle-ideen/
Následující uživatel poděkoval: danah, Kaja, helena

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 03. kvě 2011 14:34 #252015

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Dany, pokud se pozorně podíváš, uvidíš, že vraťáky jsou natřený též - vše sakumprdum :silly:
Nejdřív bude třeba navrtat díry přece :woohoo: a až pak můžeš prznit :woohoo:

Gabreto, pěkný odkaz :up

Našla jsem moc hezký citát, nevím, kam s ním, tak ho připojím

Karl Foerster: Nikdo neuzdraví toho, kdo propadl vášni pro zahradu
Poslední úprava: 03. kvě 2011 14:35 od danah.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kachnishte

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 03. kvě 2011 15:49 #252019

• Dany
  • Platinum Boarder
no jo no jo dani, uznávám, že jsem si nedala pozor na technologický postup, ale je to dobře, nechám tedy manžela vrtat (ony ty díry v kovových nohách nejsou úplně pravidelné, dá to tedy přemýšlení), to ještě nebude tušit...vlastně bude, když už budou modré, sakrapráce...:). nojo, vraťáky jsou natřené,ale bude barva na nových držet?

Mně se líbí hodně ty pánské boty... už přemýšlím, že bych řekla manželovi, že potřebuje nové, ale takové pěkné asi nemá :)
Poslední úprava: 03. kvě 2011 15:53 od Dany.

Re: Zahradní doplňky a dobré nápady 05. kvě 2011 16:26 #252350

• Dany
  • Platinum Boarder
.... trochu obrousila a natřela dvěma vrstvami Balakrylu - tmavě modrý a ještě jsem jej přitmavila černou temperou ...
Dani, v matu mají i podle vzorníku jen jednu modrou, myslím je to č. 440. natřela jsem kousek dřívka velkou pixlu od ananasu a zjistila jsem, že je to na mě moc ostré, potřebovala bych ji zjemnit do pastelova. V krámu jsem to ještě nevěděla, ale chlap na mě hleděl divně, když jsem chtěla vědět, kde mají něco, čím se dá barva doladit. Dělala jsem to před časem s hnědým Balakrylem, ale název toho dobarvovaldla si nepamatuju. Tak si myslím, že bych měla koupit něco jako "bělobu", nebudu přece kupovat další plechovku bílého... Napadne tě rada pro mě?
Vyfotila jse 1x natřenou pixlu s klasicky modrým sudem, obalem od mlíka, vrškem od indulony a lehkýma moonkama. Tak ta silná modrá je pro mě moc a třeba modrá na mlíku zas málo.
IMG_0255.JPG
Poslední úprava: 05. kvě 2011 16:48 od Dany.
Následující uživatel poděkoval: jaja99
Moderátoři: Eva L., Květa