vv napsal:
Sháním krokusy, ideálně směs, ale větší množství 500-600 ks. Nemáte nějaký nápad kde by byly k dostání?
Já bych napsal Basíkovi. Vždycky mi na osobní dotaz, na konkrétní požadavek vyšel vstříc,
a taky nabídl zajímavou cenu. Prostě zcela mimo e-shop.
Basík má moc pěkně, ale i funkčně, inovovaný e-shop. Hází se věci rovnou do košíku
a člověka to nikam nepřesměrovává, neztrací se nit...
www.basik.cz/index.php/cibuloviny/krokusy/velkokvete
www.basik.cz/index.php/cibuloviny/krokusy/botanicke
Jinak např. u Chládka mívají papírové pytle (tašky) s krokusy po 100 kusech, ale to tě vyjde dráž.
Má to celá ta síť zahradních center, ve které je.
V případě, že je budeš sázet do trávníku, tak z vlastní zkušenosti doporučuji vytvořit
pískové lůžko a myslet na to, že je můžeš posekat až tak v červnu, jinak se např. za 8-10 let vytratí.
Určitě bych je sázel systematicky tak, aby byly buď ve skupinách (vyniknou víc, než jedna cibulka tu,
další tam - i Seto líp sází) nebo v blocích rozmístěny tak, aby sis tam mohl od dubna sekat cestičku,
aby ty krokusy nebyly prostě všude - tj. např. levá polovina trávníkového chodníčku se seká,
pravá je nechána - krokusy zatahují. Je to rozhodně praktičtější.
No a pak k tomu skupinovému sázení - vypadá líp, když je jedna odrůda např. po pěti cibulkách v jedné
jamce, než když k jednoho trsíku kvete velký bílý, malý žlutý atd. Ale já to tak vnímám.