Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 01. srp 2019 20:29 #326076

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Také jsem byl u Pelců. Mezi růže, které se mně na poli nejvíc líbily, patřila Mary Pope, kterou tady Eva chválila.
Objednal jsem tři.
Evo, prosím, daly by se dvě rostliny této odrůdy zasadit k sobě na cca 25 cm, aby vytvořily bohatší keř? A jak daleko by se od něho mohla zasadit další růže? Díky za odpověd.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 01. srp 2019 21:08 #326078

• Láďa
  • Gold Boarder
Díval jsem se na stránky zahradnictví Spomyšl. Uveřejnili podzimní nabídku růží(Tantau, Harkness, Poulsen aj.) za 149 Kč za kus. Skoro celý sortiment serie Renessance, včetně novinek, které jinde nejsou m.j. Katherine a Mathilde, které vyfotila Alena v soutěžním rozariu.
Vím, Spomyšl nemá dobrou pověst. Já jsem objednal jednou z e shopu - záměna, špatná kvalita sazenice a dvakrát jsem tam byl osobně, naposledy letos na jaře. Měli tam při obou návštěvách široký sortiment, výborná kvalita rostlin, příznivé ceny. No a ted jsem taky neodolal, když se některé odrůdy nedají jinde koupit, ani v zahraničí.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 01. srp 2019 22:34 #326080

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7636
Láďo, myslíš, že je lepší tam dojet? Mathilde je výborná růže, udělal jsi dobře. Mně se líbila u Lukáše růže Pirouette, díky počasí u nás, odolávám a neobjednávám, uzalejvat se to nedá.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 03. srp 2019 15:41 #326100

• Láďa
  • Gold Boarder
Aleno, pokud to nemáte daleko, je určitě lepší do Spomyšle zajet. Ale často nabízí něco, co teprve přijde a i pak termín často mění. Takže než jsem tam jel, vždycky jsem se telefonicky ujistil, že zboží mají. Ale na druhé straně mají opravdu novinky, které se u nás jinde neseženou. (Na jaře jsem koupil merunku Anegat na podnoži St. Julien, má být rezistentní šarce a odolná nemocem, dokonce nemá být napadána monílií a pak švestku rezistentní šarce a nemocem, dokonce na podnoži weiwa, což ovlivní růst cca na polovinu, takže dospělý stromek je něco přes 2m vysoký. Mohl jsem si z řady založených prostokořených stromků vybrat. Takový sortiment stromků jsem našel jen ve slovenském obchodě klivia.sk v Rusovcích.) Sortiment růží měli na jaře s kořeny s trochou substrátu, zabalenými v černé tenké folii. Koupil jsem Candelu a Mornin Sun a trvalky.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 03. srp 2019 22:34 #326104

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7636
Zrovna poblíž nejsme, ale když člověk něco chce, snaží se. ;) Oni jsou obchodníci, nic nepěstují. Kupovali jsme vloni na podzm u Kolína ovocné stromky a vyptávala se na různé odrůdy. Oni že je nemají, dím,že jsem je viděla na webu Spomyšle, hodně se dámy smály, že pro ně dělají.atd..Ale kdo jim dělá růže nevím, nabídka velmi zajímavá, lákavá.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 26. srp 2019 01:55 #326279

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Přispěji ještě pár postřehy z 1. a i následné návštěvy u Pelcových.

- rozmezí měsíc.

Kromě zmiňovaných růží z ostatních příspěvků
- jsem se trochu uklidnila, páč mám nově zasazenou od podzimu Kaffe Fassett Rose, vykvetla jedním květem a od té doby sedí. U Pelcových kvetla bohatě.
- zajímavé bylo porovnání růží při druhé návštěvě. Zase, musím se zeptat na podzim, zda růžím po I. fl. stříhají odkvetlíky. Jestli je nenechávají pro vyzrátí výhonů.
- pole bylo skoro celé odkvetlé, ošípkované.

co mne zaujalo :
- Empereur Charles IV. kvetl přesně jak popisuje Honza. Nové výhony, poupata či již rozkvetlé. + na odkvetlých šípky. Mně to stále nedělá.
- již při I. návštěvě kvetla Ozeana, nyní stále. Dtto The Gen. Gardener + Roald Dahl.
- Matthias Claudius Rose - líbila se mi již poprvé. Květy vypadají na velké držáky, byly to snad ty samé. :D. Měňavka : meruňka/růžová/bílá/zelená. Nejstarší květy měly červené tečky.
- naprosto v kvetení dominovaly Lensovky. Většina z nich byla narostlejší, více či stejně bohatě kvetoucích jako při I. návštěvě. Jako držáky ( z těch, kt. nemám ) se jevily Sourire d'Antan, Vif Eclat ( kvetl více ), dtto i Grand Duc Jean. Již při I. návštěvě se mi líbila Rosalita. Teď byla více narostlá, v plném květu. Překvapila mě na ní velikost květů, cca 5 cm. Připomínají Sally Holmes.

- tentokrát pršelo po celou dobu :D
Poslední úprava: 26. srp 2019 01:55 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, Kamcule1, Ajka, alenak, babkaela

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 26. srp 2019 08:07 #326280

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďa napsal:
Také jsem byl u Pelců. Mezi růže, které se mně na poli nejvíc líbily, patřila Mary Pope, kterou tady Eva chválila.
Objednal jsem tři.
Evo, prosím, daly by se dvě rostliny této odrůdy zasadit k sobě na cca 25 cm, aby vytvořily bohatší keř? A jak daleko by se od něho mohla zasadit další růže? Díky za odpověd.

Láďo, moc se omlouvám, mrzí mě, že odpovídám tak pozdě. Někdy se mi stane, že přehlédnu. :blush:

Myslím si, že odstup 25cm je přece jen málo. Mary Pope sice neroste moc do šířky, keř je vzpřímený, nicméně bych asi doporučovala aspoň 40cm. Další růže (taky M. Pope ? ), pokud bys je zasadil do trojsponu, by mohla být také těch 40cm. Jestli ale uvažuješ o jiném kultivaru, pak by asi byla vhodnější větší vzdálenost - 60cm.

Ještě jednou se omlouvám a přeji hezké pozdněletní dny. :)
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 26. srp 2019 10:00 #326283

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
To jsou zajímavé postřehy, vy výletnice. :)

Květo, prosím, a ´Kaffe Fassett Rose´ na tebe dělá dojem spíš čajovky, výhonovky
anebo by z ní mohl být koukatelný hustokeř? (váhám, ale spíše neoslnila)
Ty Tantauovic promofotky vypadají jako by nastříhali jednotlivé výhony z půlky skleníku,
napíchali je do substrátu nebo aranžovací pěny a honemrychle nafotili. Ups.

´Mathias Claudius Rose´ - má hodně mělké talířky, že? Výhony spíše měkčí, leháro,
nebo existuje naděje jisté vzpřímenosti? Je možno odhadnout? Ď.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 31. srp 2019 21:44 #326336

• Láďa
  • Gold Boarder
Evo, o nic nejde. Taky se mně stává, že něco přehlédnu nebo zapomenu. A to dost často.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. říj 2019 20:25 #326562

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Květo, krásný obřík .
Včera mi došly růže a denivky z Mzahrady. Myslím, že mohu jen chválit.
DSC05146.jpg

DSC05148.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, varouch, quendery, Ajka, alenak, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa