Přispěji ještě pár postřehy z 1. a i následné návštěvy u Pelcových.
- rozmezí měsíc.
Kromě zmiňovaných růží z ostatních příspěvků
- jsem se trochu uklidnila, páč mám nově zasazenou od podzimu Kaffe Fassett Rose, vykvetla jedním květem a od té doby sedí. U Pelcových kvetla bohatě.
- zajímavé bylo porovnání růží při druhé návštěvě. Zase, musím se zeptat na podzim, zda růžím po I. fl. stříhají odkvetlíky. Jestli je nenechávají pro vyzrátí výhonů.
- pole bylo skoro celé odkvetlé, ošípkované.
co mne zaujalo :
- Empereur Charles IV. kvetl přesně jak popisuje Honza. Nové výhony, poupata či již rozkvetlé. + na odkvetlých šípky. Mně to stále nedělá.
- již při I. návštěvě kvetla Ozeana, nyní stále. Dtto The Gen. Gardener + Roald Dahl.
- Matthias Claudius Rose - líbila se mi již poprvé. Květy vypadají na velké držáky, byly to snad ty samé.

. Měňavka : meruňka/růžová/bílá/zelená. Nejstarší květy měly červené tečky.
- naprosto v kvetení dominovaly Lensovky. Většina z nich byla narostlejší, více či stejně bohatě kvetoucích jako při I. návštěvě. Jako držáky ( z těch, kt. nemám ) se jevily Sourire d'Antan, Vif Eclat ( kvetl více ), dtto i Grand Duc Jean. Již při I. návštěvě se mi líbila Rosalita. Teď byla více narostlá, v plném květu. Překvapila mě na ní velikost květů, cca 5 cm. Připomínají Sally Holmes.
- tentokrát pršelo po celou dobu