Po delší odmlce zdravím. Důchod ještě není a zcela mě pohltila pracovní činnost. Přibyla nová rubrička. Super. Nemusím jen obdivně vzdychat a mohu zaměstnat mysl odborníků. Tohle mi vykvetlo po dvou letech. Soubor různých darovaných a zachráněných kousků se rozrostl tak, že aby pře zimu neživořily, opatřila jsem jim svícení. Se svícením přišel vzorek hnojiva.Jsem ta zákaznice zmiňovaná v překopírovaném dopise. A teď kardinální otázka. Nač které doporučované hnojivo přesně.
Růstové hnojivo bych Vám dal Bio Bizz grow , je to organický výrobek, takže by nemělo hrozit přehnojení ani když to přeženete s dávkováním.
Když budete chtít něco silnějšího, tak je dobrá volba bio-minerální Flora Nova grow , je jednoduchá na použití a je výživná. Čeho se bojím je, že by to mohlo možná být silné až moc, tam to bude chtít vyladit dávkování. To je právě ten nedostatek znalostí o konkrétní rostlině jak jsem psal v úvodu.
Většina ostatních minerálních hnojiv je více složková (složitější použití) a bude se Vám s nimi hodně špatně pracovat pokud jich nebude míchat alespoň 10L (na litr vychází desetiny mililitru).
Na nasazení na květ (neplést s květovým hnojivem) jsem na jaře zákaznici která pěstuje orchideje dal bio bizz topmax a před časem po čtvrt roce psala a byla z něj nadšená. Navíc tyhle produkty bývají na bázi aminokyselin, takže jimi nejde takřka přehnojit.
Případně můžete mít hesi boost , GHE Bio Bloom , canna boost . Toto vše podporuje tvorbu květů. Možná bych se vyhnul tomu GHE Bio bloom, je to kvalitní koncentrát, ale ředí se 2ml na 10l zálivky a té předpokládám děláte spíše menší množství.
Tento druh výrobku (květový stimulátor), je v podstatě jedno který konkrétní si vyberete, by Vám z toho co prodáváme měl pomoci nejvíce.
Kvetové hnojivo bych zase dal od biobizz bloom. Opět, výhoda je že nebude riskovat přehnojení. A opět organický výrobek. Případně mohu nabídnou flora nova bloom - opět bio-minerální hnojivo. Hodně silné a nevím přesně jak ho dávkovat. Možná bych dal raději jen poloviční koncentraci a postupně ji zvedal nebo snižoval podle reakce rostlin.