Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 15:48 #241178

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Lenpel, dávám fotku naší pergoly. Taky máme vchod ze šikma, rovnou i se schodem. Pergola je taky lehce do svahu. Základy z kamenů jsem taky musela nechat "koukat" :)
pergola.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 15:49 #241179

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Ahoj, já osobně bych byla s osazením ke vchodu opatrná. Růže jsou krásné...ALE...každý kdo bude procházet nedává pozor a zachytí se šaty, nebo se i poškrábe. Já bych ke vchodu vysadila modré a bílé povíjice, slačce. Nejenom že obkrouží sloupky a nezaberou místo, ale navíc krásně ladí k růžím. Udělají takovou slavobránu.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 15:53 #241181

• maggi
  • Platinum Boarder
Tak já, starý praktik a hostitelka mnoha mejdánků bych měla v obou případech obavu, že společensky unavení hosté příliš nesledují, že schod není klasicky obdélníkový, nýbtž do trojuhelníku.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 16:01 #241182

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Hm ten schod je fakt vo hubu, a růže raději dál, viz můj synek a jeho pád do půdokryvky.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 16:13 #241183

• maggi
  • Platinum Boarder
Jajo, já to beru z vlastní zkušenosti. Nyní i u plotu potřebuji vyřešit pejsky, trhají si uši o růže a tak riskuji, že jednoho dne přijdu domů a plot bude bez růží. Asi růže dole omotám pletivem. Nebude to žádná krása, ale zdraví pejsků je přednější.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 16:14 #241184

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
No tak přiznám se, že ten schod je naprd sám o sobě. Nejraději bych tam neměla žádný.

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 16:23 #241185

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No jo děvčata si něco vyprojektujeme a babo raĎ,... na pnoucí růže mi pořád ještě zbývají 2 nohy:laugh:
fotečka to trochu skresluje, jak je focená ne přímo na roh ale ze spoda,....
právě že jak sem si tam vyfikla ten roh, tak sem si myslela že bych udělala ty schody jako do roviny jako obraceně kjak to má skalnička,.... a takové jako podesty spíš,... no nevim taky sem si právě myslela že na těch stěnách udělám vyvýšené pruhy- záhonky s těch mejch na sysslenejch pražců a to mám zakázaný.
No nevim musim to vymyslet abch mohla zaúkolovat,...
Povíjnice se mi líbí moc, ale ty sou jen letničky asi že? Pak je nádhernej , nevím jak se to jmenuje takové zvonce modrofialové taky letnička. V truhlíkách zatím jen na zemi sem měla namícháne ženichy a nevěsty a k tomu izotomu, taky to vypadalo moc dobře ta modrá k těm růžím mě láká,...

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 09. led 2011 17:37 #241200

• maggi
  • Platinum Boarder
Jo, povíjice jsou letničky. ale zastrčíš semínka a je to. Jinak téma něco vymyslím a nakonec to neprojde, to bych dala rovnou do Z ákonů zahrady. Z čeho jsem nejvíc nadšená, to neprojde:( :(

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 11. led 2011 11:04 #241434

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenko, Skalničko, já bych tam dosypal zeminu a celkově obě ty stavby bych trochu utopil.
Jednak to bude podlě mě hezčí a druhak se tam líp poleze, u Skalničky by navíc zmizel ostrý schod.
U mě to mám stejně - dva vysoké schody, budu tam dosypávat zeminu, je to už v plánu.
Jednak je to na hrozně utuženém místě, kde nejsou žádné žížaly a voda po dešti nebo když přeteče
sud se skoro nevsakuje a museli bysme tam lozit v gumákách a druhak proto, že je tam dolík.

Vidíte, vy jste proti růžím v blízkosti vchodu, ale Jaja99 má aspoň na co vzpomínat a i nás obveselila. :)
Kdyby bylo u nás podle hostů a né po mým, tak by vedla cestička na wc v přízemí rovnou kolem sudu.
Ale já tam letos dal větve, nasel lupiny a nasázel giga-miscanthus, ať pěkně choděj navokolo.
Když nosím vodu z toho sudu, tak mě to pěkně víte co, ale když už jsem si to tak udělal.... :laugh: :laugh:

Re:Altány, pergoly, loubí a jiné zahradní stavby 11. led 2011 11:17 #241437

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Honzíku chtěla bych tě vyměnit za toho mého chlapa,....:laugh: přehledl si maličkost, že právě na to dosejpání je uvalené embargo z důvodu " okrasných" KB bloků,......
S růžema ke vchodu, zatím jen rozmýšlím, původně sem je chtěla ke vchodu, ale uvidíme jak se mi to rozleží zda dám přednost mé představě nebo bezpečí návštěvníků:laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa