Mates, díky moc za info. Kurňa, jestli to byly "obyčejné" H. niger nebo H. orientalis, byť ve velkém květníku, stejnak cena je dost nářez.
ad ofous - napíšu mu na email soupis/objednávku o co bych měla zájem s přibližnou dobou vyzvednutí. Pokud se zadaří, odebírám věci 3x ročně - jaro, léto, pozdní podzim - podle toho, jak má stanoven datum expedice ( v ceníku jsou uvedeny měsíce ).
Jelikož již u něj nakupuji delší dobu, většinou se zajímám o novinky či specialitky ( málo ks ). I proto se mi ne vše zadaří ukořistit. Kdysi jsem např. prahla po pryskyřníku, byl vyprodán zájemcům ve frontě přede mnou a od té doby nebyl ( nakonec ho mám z Rakouska ). Ale např. pokud jsem poprosila o sehnání něčeho konkrétního ( brunnera, thalictrum Album... a pod. - dovezl z letních cest po školkách na podzim ).
Pokud jedu na blind ( o tohle bych asi měla zájem, ale nejdřív okouknu ) - občas se mi stávalo to, co píše Vlaďka. A přesně, měla jsem v hlavě seznam toho co chci koupit, realita pokuku byla jiná. Odjížděla jsem s něčím naprosto jiným. Pro příklad - jela jsem pro thalictra ( nebyla ) odjížděla jsem s pivůní - njn. kvetla... kdo by odolal.
Zejména to platí u host, jezdila jsem po netu jak cvok, abych nakoukala, stejnak mne pak zaujaly jiné.
Vlaďko - actaea v trvalkách.
Miško, takže, jj, nakoupíš stopro i bez seznamu. A fakt je dobré v roce několikrát návštěvu opakovat.