Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 17. bře 2013 17:18 #286721

• Mates
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Tak Květo, žádná čemeřice v zlatém květníku. Měli ale různé druhy v černém za 329,- Kč a byly by i krásné, kdyby jim totálně neomrzly, stejně tak jako venku vyndané hortenzie apod..... :-(((( holt odborníci v hobbymarketech...:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 19. bře 2013 07:16 #286845

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
evai napsal:
Tedy, pokud chcete zkysnout u pocitace cely vecer a dlouho do noci, jako ja, tak prohlizejte a hledejte, je tam skoro vsechno a zda se mi, ze p.ofous podniknul i cestu do Ameriky.
www.email.cz/download/i/ka0VjxkZ2NsGuIPL...en%C3%ADk_130318.pdf

Mail jsem taky dostala, ale plánuju, že si tam zajedu osobně.
A chci se zeptat, kdo máte zkušenost, co je lepší. Jestli si to dle téhle nabídky objednat a pak osobně vyzvednout + si tam vybrat ještě něco navíc.
A nebo tam rovnou zajet a vybírat co hrdlo ráčí.
Jde mi o to, jestli má tu nabídku stále, nebo doplňuje dle počasí a co zrovna je k mání.
A kdy tak je dobrá doba na nákup - duben, květen?

Krulichovi mají taky krásnou nabídku, ale radši bych udělala pořádný nákup, než takhle rozkopičkovaný pokupy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 19. bře 2013 07:49 #286847

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Miško, OFous nedělá kromě host iobjednávky. Tedy jestli jsem to někde přehlédla jako novinku, tak mne opravte. Takže se stává, že si něco vysníš, harcuješ se přes celou Prahu a pak zjistíš, že tu konkrétní věc nemá... a stejně tam necháš majlant za spoustu věcí, cos původně nechtěla :laugh:
U krulichů lze předobjednat, oni připraví, vyzvedneš si na místě a opět také přikoupíš mnoho dalšího, s čím pak chodíš po zahradě a medituješ kam s tím :laugh: :laugh: :laugh: . Praktikuji obě varianty...
Sháním červenolistou cimifugu... nevíte?
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 19. bře 2013 08:08 #286849

• Miška
  • Platinum Boarder
Vlaďko, tisíceré díky za vysvětlení k Ofousovi. Aspoň nebudu vysedávat u netu a koukat, co by se mi hodilo.
Já si tam prostě zajedu a vyberu si, co se mi bude hodit (víc asi co nepotřebuju a pak fakt budu po zahradě bloumat s velkou hlavou, kam že to vlastně mám dát :blink: )
Pro mne to bude stejně zážitek, protože místní zahradnictví už roky nenabízí vůbec nic, takže v porovnání s nimi si určitě vyberu. A navíc si chci projít všechny ty záhony, abych viděla, jak to jde poskládat.
Průser bude, až přijede odvoz a uvidí, co jsem koupila. Navíc je teď kufr plný kočáru a do toho ty květináče. Nebude to věru veselé pro nikoho :lol: .
U Krulichů dělám už tak měsíc objednávku, dostanu se na částku přes 2 tisíce a tak zase ruším, co bych asi nemusela mít (hodí se mi samozřejmě všechno) a tak stále nemám nic a už jsem z toho vynervovaná, že nic nemám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 19. bře 2013 14:52 #286855

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mates, díky moc za info. Kurňa, jestli to byly "obyčejné" H. niger nebo H. orientalis, byť ve velkém květníku, stejnak cena je dost nářez. :down

ad ofous - napíšu mu na email soupis/objednávku o co bych měla zájem s přibližnou dobou vyzvednutí. Pokud se zadaří, odebírám věci 3x ročně - jaro, léto, pozdní podzim - podle toho, jak má stanoven datum expedice ( v ceníku jsou uvedeny měsíce ).

Jelikož již u něj nakupuji delší dobu, většinou se zajímám o novinky či specialitky ( málo ks ). I proto se mi ne vše zadaří ukořistit. Kdysi jsem např. prahla po pryskyřníku, byl vyprodán zájemcům ve frontě přede mnou a od té doby nebyl ( nakonec ho mám z Rakouska ). Ale např. pokud jsem poprosila o sehnání něčeho konkrétního ( brunnera, thalictrum Album... a pod. - dovezl z letních cest po školkách na podzim ).

Pokud jedu na blind ( o tohle bych asi měla zájem, ale nejdřív okouknu ) - občas se mi stávalo to, co píše Vlaďka. A přesně, měla jsem v hlavě seznam toho co chci koupit, realita pokuku byla jiná. Odjížděla jsem s něčím naprosto jiným. Pro příklad - jela jsem pro thalictra ( nebyla ) odjížděla jsem s pivůní - njn. kvetla... kdo by odolal.
Zejména to platí u host, jezdila jsem po netu jak cvok, abych nakoukala, stejnak mne pak zaujaly jiné.

Vlaďko - actaea v trvalkách.

Miško, takže, jj, nakoupíš stopro i bez seznamu. A fakt je dobré v roce několikrát návštěvu opakovat.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 20. bře 2013 08:39 #286861

• Miška
  • Platinum Boarder
Já už se tak těším, až si tam zajedu !!! A ne jen jednou! Hlavně, abysme se všichni vešli do auta.
Já jsem tohle měla v plánu vloni, ale těhotenský nevolnosti mi dovolily akorát tak vleže listovat katalogama, takže letos si to vynahradím.
Thalictrum Albu teď momentálně nabízí Krulich. Protože letos už osázím konečně ten bílý kout, tak si o ni napíšu. Konečně.
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 17. bře 2014 22:28 #287954

• petra13
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 146
Dobrý den, dlouho jsem se odhodlávala sem napsat (přestože coby host tenhle web sleduji už pár let). Zatím jsem zde čerpala hlavně inspiraci a vždy jsem tu našla, co jsem potřebovala aniž bych se sama musela ptát. Nyní bych ale chtěla požádat o radu - již druhým rokem sháním růži Ghislaine de Féligonde a dosud stále marně. Nevíte někdo, kde ji sehnat? Pokud možno v ČR? Objednávat ze zahraničí jednu růži se mi bohužel nevyplatí, jednak kvůli poplatkům za platbu do zahraničí, jednak kvůli vysoké ceně za dopravu. Předem děkuji za odpověď a přeji všem hezký večer.
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 18. bře 2014 01:27 #287955

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Petro, vítej. Možná jsi se odhodlala cca o týden později.. :(

Poptej u Honzy.

V sortimentu má GdF Dresla, jestli bude na podzim k mání, netuším, zkus dotaz.
Má i Ghislaine Feuerwerk.
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 18. bře 2014 08:42 #287956

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, díky, jsi hodná.

Ale zájem pěti zahradníků o Ghislaine de Féligonde
předčil mou skromnou nabídku dvou ks (z toho jednu
jsem si nechal, neměl jsem to sérdce ji dát pryč).

Petro, ahoj. Ghislaine jsem si kupoval v Zahradě Teplá,
(tu, co má teď nově Martin :lol: ), tak slibuji,
že kdyby ji tam letos zase měli, tak ji pro tebe beru.

Mmch. si myslím, že zrovna tahle se dá výborně řízkovat.

Ale zkus ještě zmáčknout Dreslu, třeba ji bude mít.
Téma bylo zamčeno.

Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy 18. bře 2014 09:27 #287959

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Po Souvenir de Greuville už druhá růže co jsem někomu vyfoukl před nosem :blush: Začínám se stydět.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa