Kájo, u Havlise jsou k mání i otužilé agapantusy :
www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=1121 , ale já bych na to neměla nervy, čekat, jestli zimu přežije, nebo ne. Takže jsem nasázela do květináčů a budu zimovat zahrabané ve skleníku.
Letos jsem jim propadla, objednala jsem si modré od Basíka, bílé od LG a ve středu jsem neodolala a koupila ještě balíček u Chládka a nakonec i ve čtvrtek v Lidlu. Ty z toho lidlu vypadají suverénně nejbídnější

. Naprosto nejlepší byly od Basíla a pak od LG.
Protože ale celkově mají poměrně málo kořenů a protože chtějí mít kořeny stěsnané (ale já je nechci narvat do pidikvětníčků), dala jsem do většího keramického květináče dolů vysokou vrstvu drenáže a mezi kořeny doprostřed ještě dosejpala kamínky ( do největších květináčů jsem dokonce doprostřed dala čtvrtku cihly). U těch z Lidlu a od Chládka mám pochybnosti, jak byly skladovány a tak je pro jistotu dám do skleníku, aby si prošly obdobím chladu ( bez toho nepokvetou). Ty ostatní jsou narašené jen minimálně, tak soudím, že byly skladovány někde v chladu.
Mmch., pokud si někdo chcete pořídít, tak u Basíka byly bezkonkurenčně nejlevnější za 30,-/ks( ale jen modré).