Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 17:27 #22307

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jirka wrote:
Amazonko, vždyť máš na to prokousávání celou zimu.... A mám dojem, že tě k tomu nikdo násilím nenutí.....;)

To nenutí :), to byla jen reakce na podrobný návod ;)
Já systém pochopila a i tak nebyla nadšená, laju na onen obchod, ne na tebe B)
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 17:35 #22309

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Tak já stará pilňucha aktivní jsem se tím Frankovým katalogem prokousala. Furt lepší než pokračovat v úklidu chodníku :laugh:.
Fakt je, že nadšená jsem z probírání se jím moc nebyla. Málo komerční - tím myslím malé fotky - chce to nadšence, kt. by buď růže ( rostliny ) znal či měl dostatek trpělivosti rozklikávat.
Není to VO nebo školka ?
Jirko, jestli k nim pojedeš, pofotíš, jak to u nich vypadá ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 17:38 #22310

• Jirka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 668
No jo obchod, kdyby bylo u nás v okruhu 150 km kolem Brna zahradnictví s takovým sortimentem, tak bych se vykašlal na to, hledat je na internetu v rakouském příhraničí...:) Je sice možné objednávat si z Německa i od jinud po internetu, ale já raději vidím to, co kupuju.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 18:32 #22316

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jirko, u mě je to tak, že i kdybych měla možnost tam být, neutratila bych ty peníze. Nějaká raritka, to možná, ale když my jsme rozmazlení panem Šípem táááák moc....
Pan Frank mimo jiné produkty růže sám pěstuje a asi má dost odbyt, takže stránky slouží jen informativně. Představuju si že podobně jako u nás Kunratice.
Taky bych ráda viděla, co kupuju, ale to bych zas musela připlácet za kontejnery a to už je na mě moc.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 18:48 #22318

• amazonka01
  • Administrator
Jirka wrote:
No jo obchod, kdyby bylo u nás v okruhu 150 km kolem Brna zahradnictví s takovým sortimentem, tak bych se vykašlal na to, hledat je na internetu v rakouském příhraničí...:) Je sice možné objednávat si z Německa i od jinud po internetu, ale já raději vidím to, co kupuju.

Nj, jenže u růží je to celkem jedno. Když se kupují (pokud nekupuješ kontejnery), tak stejně kupuješ odrbané roští. Je fakt, že někdy mohou sazenice být nehezké, ale zase mám zkušenost, že ne vždy sazenice s obřím kořenovým systémem roste lépe, než "vohlodek".
Záměnu můžeš mít, i když si pro zboží jedeš.
A kontejnery jsou v případě většího množství moc drahé :(

Takže, já radši internetový obchod, kde mají ten správný sortiment, a kde jsou spolehliví. Pokud bych si jela vybírat nějaký keř, strom, tak je to něco jiného.

Květa wrote:
Tak já stará pilňucha aktivní jsem se tím Frankovým katalogem prokousala. Furt lepší než pokračovat v úklidu chodníku .
Fakt je, že nadšená jsem z probírání se jím moc nebyla. Málo komerční - tím myslím malé fotky - chce to nadšence, kt. by buď růže ( rostliny ) znal či měl dostatek trpělivosti rozklikávat.

Tak to chápu :D, já to dělám mezi péčí o děti, takže fakt potřebuju něco jasného a přehledného. Je tam něco zajímavého?
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 19:08 #22320

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
No, ono i když člověk kupuje v kontejneru. First Lady byly vohlodky dost zoufalý a Uetersener Klosterrose, vypadal tak, že kdych po něm už dva roky netoužila, tak jsem to vzdala. A všechny vohlodky rostou náramně.
Ono, když takovej vohlodek přežije něžnou péči zaměstnanců Baumaxu, tak už něco vydrží!
A ta Jasmína/nejasmína je taky vohlodek par excelence - takže předpokládám, že to zvládne.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 19:17 #22324

• Květa
  • Moderator
Než odpovím na otázku zda něco zajímavého - musím popsat v jakém rozpoložení jsem katalogem jezdila.
Jednak - z úklidu chodníku mne bolí záda.
Druhák - prohlížela jsem ho odtažitě, páč pro nás Seveřanky je osobní návštěva nereálná.
Třeťák - což vyklopím až teď ( :unsure: ) - objednávala jsem si společně s Evou jednu růži, s Danate druhou. Do obou jsem totálně zblblá. ( znáš to, když chci, tak musím ). Pro obě dvě jsem udělala místo, popřesázela.. navedla rodinu, že jako dárek k vánocům, páč nebyly levné...
.. no a ona přišla pouze ta s Danate a to v jednom exempláři !!!
Kurňa,kurňa,kurňa..
takže jsem se dívala, zda by náhodou nebyla v tomto katalogu. Nebyla.
Mají tam hodně historických ( a v těch nejedu ), zaujaly mne nějaké Meillandovy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 19:23 #22325

• Květa
  • Moderator
Jirka wrote:

Podepisuju. Taky 100x radši osobně, vybrat tu nej (:laugh:) sazenici. Navíc, kytky se hodně podávají v zahradnictví sezónně ( v květu ), mohu vidět, zda jde o správný kultivar.
Když si objednávám ze zásilkovky, jsem předem okopřivkovaná. Musím zásilkovce věřit, stejně nevím, co s balíkem udělá pošta...
Fakt je, že zatím nikdy mne nezklamala zásilkovka sídlící mimo území ČR.
( .. Esveld vyjímám )
S růžemi souhlasím s Amazonkou, pokud kupuji prostokořenné, zásilka neva.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 19:40 #22332

• amazonka01
  • Administrator
Květa wrote:

Podepisuju. Taky 100x radši osobně, vybrat tu nej (:laugh:) sazenici.
Když si objednávám ze zásilkovky, jsem předem okopřivkovaná. Musím zásilkovce věřit, stejně nevím, co s balíkem udělá pošta...
S růžemi souhlasím s Amazonkou, pokud kupuji prostokořenné, zásilka neva.

Nj, o tom žádná, ale já psala jen o růžích ;)
Zásilkovky a pošta v Česku je na samostatnou kapitolu, ale zase, pokud v tom nemáš moc korunek, tak je to dobrodrůžo. Jako fakt netuším, že bych si někde objednávala chelone a pod. ;)

Ale chápu, že po "konvičkovém" traumatu už tu kopřivku máš i fyzicky :P
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat? 20. lis 2010 19:55 #22336

• Květa
  • Moderator
Dyk jo, dyk s růžema zásilkou jsem souhlasila.
Co se týká ostatních -jj, opravdu pupínky mám. Konvičkovi jsou ovšem nepřekonatelní.
Fakt je, že si toho od potencionálně nebezpečných moc neobjednávám ( vždycky váhám co ještě stojí za risk ). O to víc jsem pak překvapená, že mám skutečně to, co jsem chtěla.
Z poslední doby mi nesedí pouze dvě kytky ( koretina a sedum ). Kopretina nejspíš bude jiná, sedu dávám ještě šanci. Si myslím, že 2/10 špatně - to se polepšili, ne ? ( :woohoo: )
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa