Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kde sehnat, Daruji - Vyměním, Nákupy

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 07:48 #245643

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
JJ píšu si děvčata budou tak přelom červenec, srpen, myslím že tak nějak se mají rozdělovat, dyštak mě Amazonko oprav,.....:) Amazonko ten meruňkovej neni ve skutečnosti úplně krémový je tam ten nádech do meruňkova,...:)
Skalničko ty si někde tady kousek, se pak můžeme domluvit,....dovoz odvoz,.... s revanží si nedělejte starosti se něco najde:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 08:47 #245644

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, 7/8 se dělí a přesazují nejlépe (stejně jako třeba denivky).
A tím líp, světlých do meruňkova není nikdy dost. Sice jsem kostatce nikdy moc nemusela (tak jeden trs, kvůli jarnímu kvetení), ale vzhledem k mé "pláži" se holt musím soustředit na i na jiné druhy rostlin. Takže došlo i na kosatce (a lilie). Těm se tady daří náramně (jsou všude :)), jen netuším jaké. Loni jsem je vykopávala a sázela jinam, tak uvidíme, co z nich bude.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 09:24 #245645

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ok, Lenpel, budu se těšit. Není problém se pak domluvit. Měla bych k dispozici denivky (jména nevím) - buď takové ty klasické oranžády, nebo žluté a pak už mám docela rozrostlý jeden druh, co jsem koupila u Basíka. U toho bych snad dohledala i co je zač. Nějaké hosty by taky byly k mání. Kdybys měla o něco zájem, řekni, pošlu pro představu aspoň foto. ;) Popřemýšlím, co by se event. nechalo ještě oddloubnout.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 10:57 #245648

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Lenpel, jestli bych mohla poprosit o ten bílý. Nabídnout mohu irisy sibirica: Soft blue (světle modrý), Ruffled velvet (temně fialový) a noname světle modrý se žlutým proužkem uvnitř. Bohužel nemám fotky.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 11:02 #245650

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Lili napsal:
Právě jsem se vrátila od Lidla - vybalili jarní cibuloviny. Nádherné tzv. Premium balíčky (jiřiny, lilie, gladioly, eremurusy, fresie, nerine, ornithogalum, ..). Fakt super kvalita za LIDOVOU CENU 69,90

v balíčku např. 3ks lilium Tiger Woods obvod tak 20+
7ks lilium Conca d´or nebo 7ks Pink Perfection nebo 7ks "brašmarků",
4ks lilium Lolypop nebo 3ks Elodie nebo 3 ks Coctail Twins
3ks Eremurus
apod.

Tak jsem se tedy stavila v L. a už to bylo trochu trochu přebrané, no ale koupila jsem bílé Nerine a žlutou Lycoris - tu jsem vzala ze zvědavosti, nemám žádnou zkušenost, třeba mi tu Jirka nebo někdo poradí :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 11:27 #245653

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P2150045.JPG

P2150046.JPG

ahoj - byla jsem taky v Lidlu. Eremurus nebyl , což mně mrzí. vzala jsem dvoje lilie.bílou Rialto - v sáčku 7ks a žlutou Conca d' Or- taky 7ks.tak to vyjde po 10kč jedna cibule . ale po loňských zkušenostech je okamžitě nasadím do květináčů - protože hned plesniví. dále jsem tam koupila semínka letniček, která jsou nalepena na pásku se kterým se sadí . jsou na lemovací záhony - voňavé.-- v Kaufu byl vázací drát . takový ten se zeleným obtahem s um. hmoty je to 100m za asi 70kč. mám s ním velmi dobré zkušenosti . nezařezává se do rostlin a je tvárný.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 15:14 #245662

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Kaja napsal:

ale po loňských zkušenostech je okamžitě nasadím do květináčů - protože hned plesniví.
Aha mě dnes přišla zasílka od LG a lilie v ní byly taky jenom že ještě se mi nestalo abych balík přišel tak brzo, tak že nevím así taky dam do květináčů ale zkusím to dat do sklepa, abych moc nevyrostly mam v planu je mít na záhoně.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 15:27 #245663

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177

posílám fotky. lilie jsou z Baum, balíček 10 ks za 119, ale menší cibule. Nešlo mi vložit obrázek. musela jsem přes sklad, tak si ho rozklikněte pro zvětšení
Poslední úprava: 16. úno 2011 15:31 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 15:31 #245664

• Kaja
  • Platinum Boarder
Jevgeni - to jsi mně postrašila. kde bych to nasadila - zem je zmrzlá... se asi zbláznili.:down
Téma bylo zamčeno.

Re: Kde sehnat - Daruji - Vyměním 16. úno 2011 15:37 #245665

• Kaja
  • Platinum Boarder
P8040361.JPG

Jitko , ty jsi koupila tu směs? já loni Tygr Wood - nebo jak se to jmenovalo . byl krásný a voněl .jsem zvědava , jestli přezimoval.;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa