Teda Marto, Ty pěstuješ velmi interesantní pokojovky, tu fialovou verbenovitou ( tvrdou a ztopořenou !) jsem nikde prodávat neviděl a je krásná. Určení toho Cestrum bylo ve větě " jsem na dobré CESTě, zvláště když k tomu piju RUM ", ne že bych se při určování kytek opíjel....
O hedychiu jsem již téměř vše napsal, měli pár kousků v sáčku mezi jarními hlízovitými - jiřiny, mečíky - předloni v Bauhausu, dokonce z oranžovými - to má být ta moje a žlutými květy - tu jsem nekoupil pro akutní nedostatek místa. Loni jsem je tam už neviděl, na odbyt tenkrát nešly, koupil jsem je ve výprodeji.
Stále kvete, celý den intenzívně voní, postupně se vyvíjejí květní palice a květy na všech stoncích. Na zimu nezatahuje. Nevím jaká bude konečná velikost, letošní stonky jsou třikrát vyšší než loňské, literatura udává výšku až dva metry, ale to ve volné půdě, toho se snad v květináči nedočkám, to by byl problém s přezimováním. Přes zimu je mám s podkrovní mistnosti, je tam kolem 12 stupňů. Škůdci za ty dva roky žádní.