Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hádej, hádej hadači.....

Re: Hádej, hádej hadači..... 15. čen 2012 19:18 #280353

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Pohlová, podle květu - nějaká arisaema.

k šeříku - kdysi ho mívali v sort. Školek Litomyšl, nevím, jestli i nadále ( možná měli Syringa ret. var. mandshurica, přesně už nepamatuju ).
Já mám tento :
www.kircher-collection.de/sortenportrait.php?sorte=city

úplnou náhodou - přede dvěma roky dovezli nějaké šeříky z kolekce Kircher do Baumaxu. Chtěli za ně hříšných víc jak 800,- Kč. Hříšných zejména proto, že všude v Německu byly tyto šeříky ke koupi za ( cca ) 20,- E.
Není divu, že jim nějaké zbyly.. vyprodávali je pozdě na podzim za 30 %.
... já ho naopak popotahuju očima, chci aby mi stínil pumpu ( už ji začali stavět, chjo :angry: :angry: :angry: ). Teď je asi metrový, mám pocit, že se rozhodl býti pendulou.
Vnitřně se odhodlávám, že bych ho trochu vystříhala od spodu.. ale zatím jsem si na kuráž panáka nedala ..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Pohlová

Re: Hádej, hádej hadači..... 16. čen 2012 09:08 #280371

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Se mi letos vysemenilo snad všechno co mohlo. Mohla by tohle být astrantia? Tenhle drobek byl poblíž, tak si říkám, že mohla, ale když srovnávám lísty, tak mi to nesedí. Astrantia je má víc vykrajované, "pětizubé", tyhle mají jen 3 zuby. Zas jsou to první lístky, tak by to teoreticky bylo možné. Dost mimin už jsem vytrhala, ale pár jsem ze zvědavosti nechala.

cotoje.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej hadači..... 16. čen 2012 10:39 #280378

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Skalničko,určitě je to jarmanka,vysemeňuje se snadno,ale semenáčky nemají stejné květy-mi to nevadí,nechávám je,když se hodí ....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: skalnička

Re: Hádej, hádej hadači..... 16. čen 2012 11:17 #280379

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
No sláva,já taky čekám(doufajíc,že je to jarmanka),co z toho bude.Tak to jste mi udělaly radost :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej, hadači ... 03. zář 2012 21:31 #283153

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Prosím pěkně, toto úžasné vytrvalé bíle/krémově kvetoucí kvítko... to je Mrkev obecná?
Máte někdo zkušenosti s pěstováním, podmínkami, dlouhověkostí atd.? Díky.
ablbejl27620121.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej, hadači ... 06. zář 2012 22:35 #283315

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, tyhle miříkovité od sebe ( bez listů a ani s nimi moc ne ) moc nerozeznám.
Spíš než mrkev ( ta je dvouletka ) bych tipovala nějaký ten všedobr, smldník a pod.
takže pravděpodobnost 30 % - Peucedanum palustre ?

měla jsem z nich kerblík a fenykl ( oba atropurpureum ). Trvalky, příp. dvouletky, dost se semenily. Fenykl měl dlouhý kořen, pokud se mláďata rozhodla růst někde v jiné rostlině, zanedbání dozoru byl problém. Furt ve střehu.

Kerblík jsem vyrýpávala na jaře, taky ho bylo dost...:unsure: . Mně vůbec nenapadlo ho sníst.

když vedu řeč o semenění v hadačovi...
najdete dvě růže ? :woohoo: - tabák je sprášený samoopad, jednou jsem koupila semena.. cca před 5 lety.. možná víc.. udržuje stavy vlastními silami.

P1120619.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej, hadači ... 07. zář 2012 05:25 #283317

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
HonzaPM napsal:
Prosím pěkně, toto úžasné vytrvalé bíle/krémově kvetoucí kvítko... to je Mrkev obecná?

Děsný, v miříkovitých se lautr nevyznám, na naší lužní louce jsem jich napočítala 12 druhů, a poznám jen bršlici, čechřici vonnou a anděliku. Zbytek tu tu jen tak roste.

Květo, kerblík mi užrali hryzci (mám semena) a jako mi ho bylo líto, tak jsem ho i nasušila a kořenila s ním, je to v pohodě - i zazelena (teda za červena ;)) do salátů.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Hádej, hádej hadači..... 18. zář 2012 10:59 #283581

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Potřebuji pomoci, vždy jsem tuto rostlinu považovala za zvonek, u nás se jí říká Aronova hůl, množí se spodními odřezky, kvete druhým rokem, pěstuje se v chladnu, v Klášteře v Králíkách ji mají už mnoho let na oltáři, já jsem ji vyfotila v jedné kapličce a ne a ne si vzpomenout, co to je.
P1280335.JPG

KlterKrlky.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej hadači..... 18. zář 2012 11:04 #283582

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
A ještě jedna květina, myslela jsem že je to smil, nebo slaměnka, ale setkala jsem se s názorem že je to protěž, , tedy jedna z protěží
P1280539.JPG

P1280540.JPG

Díky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hádej, hádej hadači..... 18. zář 2012 11:12 #283584

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
A také jsem navštívila pohádkovou zahradu, bohužel až v podvečer a s bleskem to není ono. Ale obdivovaly jsme až do tmy dokonale zkombinované záhony, neznámé rostliny a nevídané růže.
P1280417.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Pohlová, evai, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa